|
|
#1 | ||||
![]()
Otomobil: bırçetimin patronunun nissan x-traili - caddy si - doblosu - bırçetimin integra - kendimin sedan ef
|
ITB de resim de görüldüğü gibi, portlardan gaz kelebeği ve kapak arasından vakup hortumları çıkarıp, bu hortumları tek bi vakup kutusunda toplayıp, map sensörünü ve gerekli vakum hortumlarını bu kutuya bağlasak iş görür mü. mantıken olması lazım.
kafama takılan map sensörü doğru çalışır mı. yada map sensörünün konumu ne olmalı.
__________________________________ PRO STOCK GARAGE
|
||||
|
|
|
|
|
#2 | |
![]()
Otomobil: bırçetimin patronunun nissan x-traili - caddy si - doblosu - bırçetimin integra - kendimin sedan ef
|
öğlenden akşama güncel
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: 95 EG Coupe, Doblo, Fiarino, Caddy
|
Ben zamanında b16 makinede TWM itb kullanmıştım en sağdakinde map sensörü yeri vardı oraya takmıştık, yani herhangi bi boğaza takabilirsin. Bide lanet bişeydir bu o kelebeklere senkron tutturmak ölüm bide kesinlik le yüksek sıkıştırma ve ems tarzı beyin şart
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Jetta MK6
|
sanırım siz bunu oluşturucağınız kutuda hareketli hava az olsun diye istiyosunuz.
bunun yerine egzozdaki o2 sensörünü dışa almak için kullanılan aparatlardan yaparsanız map hortumunuda ucuna takarsanız aynı işi görebilir. + olarak motorlarda falanda tek boğazdan alıyo sıkıntı olmuyor. |
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
|
kelebek olayı basit onu hallederizde. tek pistondan map okuması nekadar sağlıklı yada nekadar doğrudur ?
yüksek sıkıştırma daha fazla güç için şart olabilir. ama 10.5:1 sıkıştırmada kullanıcaz biz __________________________________ PRO STOCK GARAGE
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
|
birde vakum kutusu
fren westinghouse regülatör vs. için falan lazım. o yüzden bu şekilde bişey yapmamız gerekiyor __________________________________ PRO STOCK GARAGE
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
|
gibi
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
vakumları tek tek kelebek gövdelerıne rekor takıp hortum takabılmek için boru takarak halletcem ben emre orası tamam map te de sıkıntı yok rolantı için bişeyler düşüncez bu akşam modelleme işini bitircez , önumuze cıkabılecek sıkıntıları lısteleyıp model üzerinde eklentıler yapcaz
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
|
ıacv de sorun değil aga oda basit. map doğru çalışsın derdim o
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
yaa senın koydugun resımdekı gıbı bır ünite yapıcaz vakumlar için 4 tane gaz kelebegınden hortum oraya gırcek vakumlara ordan dagıtcaz işte
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Jetta MK6
|
MAP is quite responsive, better than airflow meters (even tho these are very good these days) problem with MAP on ITB's is that if you go off one throttle you have a very weak erratic pressure pulse.
Aside. Also with aftermarket management ECU you could use alpha-n (which is more responsive), if you are alpha-n tuning you are mapping throttle position TPS vs RPM. Sanırım vakum kutusu tek çare. + olarak dediğin gibi westhinghouse ve FPR içinde vakum alman gerekicek. IAT'ı bitanesinin girişine yakın taksanda olur. NAsılsa çekiceği hava orası. birde teflon contayla sıcaklık pek değişmeden motora girer. rölanti stopper screw ile olmuyomu ITBlerde?? birde Velocity Stackleri kendiniz mi üreticeksiniz? |
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
evet
ben yapıcam |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Lightside GP
|
kelebeklerin capi ne kadar?
__________________________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
|
a dan z ye bütün hepsini kelebekler dahil kendimiz cnc de üreticez.
rolanti içinde birer port olucak gaz kelebeklerinden önce. sensörüne göre parça yapılacak sıcak su hartumları vs. tekrar kullanılacak. __________________________________ PRO STOCK GARAGE
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
|
abi runnerların genişliğine orantılı yapmayı planlıyoruz, yada d16 larda kullanılan ölçüleri baz alabiliriz.
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Lightside GP
|
yol yorgunlugu var kusura bakma kelebek degil runnerlarin capini merak ediyorum, egzantrik nedir aklinizdan gecen?
__________________________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Corsa C
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
bıde benım sormak ıstedıgım bı konu var aklıma takılıo
şimdi bızım yapacagımız itb yatay olacak ama aslında ben bunu dıkey yapmak ıstıyorum soru şu: ben bu itb yi 90 derece dırsekle hava çekişini dikey pozısyone getırsem ek parcalardan dolayı emiş kaybı yaşarmıyım sizce |
|
|
|
|
|
#19 | ||
![]()
|
ilerisi değişken. porth polish stage2 cam vs. diye gidecek kısmetse can sıkıntısından önce imkanımız varken itb yi üretelim diyoruz
|
||
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»