|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: PUG 106GTI
|
arkadaşlar merhaba.
aranıza yeni katıldım. adım mahmut. yakın zamanda pistonları wiseco yapıcam ama ölçüsünü kaç mm yapmam gerektiği konusunda kararsız kaldım. 78,5 mm mi yapayım yoksa 80 mm mi? 80 mm yapmak istiyorum ama yaparsak dezavantajları nolur? |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: 106 Gti
|
eksisi olmaz artısı olur ne kadar sıkıştıma oo kadar güç demektir ki 106 tıda sıkıştırmayla yürüyen bir araçç 12.2 wiseco düşün derim güzelde bi yazılımla desteklersen gayet güzel tatminkar bir şekide yürür araç ... kendim fikrim ve bilgilerimi paylaşmak amacıyla yazdım benden çok çok tecrübeli insanlar var sitede onlarada fikir danışmanda tavsiye ederimm...
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: T-vTEG
|
ilk önce kendinizi bi tanıtsaydınız...
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: D-4D / 12'Rocco
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: '02 ep3 type-RR /// mitsubishi ASX intense '11
|
kardeşim tecrübeLerime dayanarak söyLüyorum sana normaL hayatta kuLLanıcaksan asLa 11.5 üstü sıkıştırmaLı yapma ama araban 2. araba oLcaksa o zaman istedigini yap ama 80 mm konusunda sonuna kadar destekLerim hacim cok güzeL bişey 106 da
__________________________________ bLack EP3 type-RR '02 |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: look for new one
|
78.5mm lik orjinal bloğun gömleğinin kalınlığı 3.2mm civarındadır aşınma oranını saymıyorum sen buna 80mm takmak için 1.5mm honlaman gerekicek sana 1.7mm gömlek kalıcak ( yağ boşluğunu unutmuşum
) bide o war 1.7mm i bi kumpasla ölç nekadar ince kaldığını görmüş olursun o yüzden hiçde sağlıklı olmazilla 80mm takıcam dersen bloğunun komple honlanması ve yeni gömlek çakılması gerekir o şekilde diğerine nazaran sağlıklı olur ama ozamanda çok düzgün bi ayara sahip olman lazım 150 liralık chiplerle yürütemezsin çünki arabanın hacmi 1587cc den 1647cc ye sıkıştırmasıda 10.8 den 12.2 ye çıkmış olucak bence 79mm takarsan iyi bir yazılımlada gömlek çaktırtmadan sağlıklı olur __________________________________ You can sleep in your car but can't race with your house Megasquirt, Vems tamircisi
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#7 | |
![]()
|
80 mm varsa ne gibi sorunlar yaşadın? hararet mesela önemli olan. hararet sorunun var mı? hacim artışıyla beraber dereceli egzantrik kullanmak illa gerekir mi? yoksa orj egzantrik yükü kaldırabilir mi? paylaşırsan sevinirim.. ![]() bir de ben max 11,5 sıkıştırmalı düşünüyorum. ama piston takarken biraz da hacim artsın istiyorum. ikinci bir arabam yok neyazık ki ![]() günlük kullanıcam arabamı... Son Düzenleyen pug106; 06-01-2011 21:48. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
bir de silindir genişliğini 78,5 dan 80'e çıkardığımızda gömlek kalınlığı 1,5 mm azalır diye yazmışsın. 0,75 mm olmıcak mı o rakam 78,5 ve 80 rakamları çap sonuçta. yanlışsam yine düzelt lütfen
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#9 |
![]()
|
bir de arkadaşlar bu konuda şöyle olur böyle olur tahminlerinden çok, 80 mm yapıp kullanan arkadaşlarımdan yardım istiyorum. illa ki sitede 80 mm yapıp kullanan vardır.
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: '07 207 GT & '11 CORSA D
|
11,5 sıkıştırma 106 için ideali heleki günlükte kullanıcaksan tercih edilmesi gereken bir sıkıştırmadır.ben kendi aracımda 79 mm kullanıyorum wiseco'yu,80 mm işine pek girmek istemedim sağlıklı olsun avansla falan uğraşmiyim dedim,ama avdanlı nickli kardeşim mehmet 80 mm kullanıyor ve sorunda yaşamıyor,tercih senin ama naaparsan yap güzel bir yazılım şart....
__________________________________ BAŞTAŞ PERFORMANCE |
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
Otomobil: look for new one
|
haklısın 0.75mm olucak 80mm m52 kullananlar genelde hararetden şikayet ederler yağ soğutucusu almanı öneririm.. wiseco olması kırılmıcağı anlamına gelmiyo arkadaşlarında dediği gibi çok düzgün bi yazılıma sahip olman gerekli
__________________________________ You can sleep in your car but can't race with your house Megasquirt, Vems tamircisi
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: 106 Gti
|
Çok yakın bir abimin aracında 12.2 var ve hiç bir sıkıntı yaşamıyor fena şekildede yürüyor tabi bu tercih meselesi inş sorunsuz şekilde toplarsın aracını şimdiden kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Honda Civic
|
Bence Wiseco değilde Wössner alın almışken
__________________________________ Son Düzenleyen Cihan Çizmeci; 07-01-2011 13:02. |
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
|
M52 kırılma sorunu yaşıyor genelde ama sağlam pistondur ve performanslarıda iyidir cidden. M52'de Wiseco 12.5 ta kullandım ama ben Wössner derim.Şimdiki aklım olsa Wössner'den şaşmazdım. Bu arada ne piston alırsanız alın ne kadar sağlam olursa olsun önemli olan motoru toplayan işleyen ustanın sağlam olmasıdır bunu ön planda tutun __________________________________ Son Düzenleyen Cihan Çizmeci; 07-01-2011 10:53. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Aşkım Taypar VUTUT
|
önemli olan yazılım ve ayar
ama en güvenlisi megasquirtle yürütmek.
__________________________________ PowereD By AYDOĞDU GARAGE bnm amcaoğullarıda mermiye kafa atıyor haha nası edelim
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
Tabiki en önemli olay yazılım olacak katılıyorum.
Ama kanka bir piston taktık diye MS e girmesine gerek yok Tabiki en sağlıklısı o ama o kadarda abartmamak lazım ![]() Hadi üst kapakta dolsa o zaman tamam şart diyelim |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Aşkım Taypar VUTUT
|
bro 12.2 takmayı düşünüyorlar 11.2 11.5 problem olmaz ama 12.2 12.5 80mm ile kırılır yürüse bile ömrü çok fazla olmaz
kaldıki defalarca üst kapakları taşlanıyor 106ların ölçüler ne alemde açıp bakmak lazım.
__________________________________ PowereD By AYDOĞDU GARAGE bnm amcaoğullarıda mermiye kafa atıyor haha nası edelim
|
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
|
|
|