|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: 306 GTI-6
|
Orj üst kapağa vtec piston uygulaması için düşünceleriniz nedir?
Alınacak güce değer mi 110binde olan aracımın açılmamış üst kapağını açmak? Maliyet ne kadar çıkar tahminen? Ayrıca egzantrik seçimi nasıl olmalı? hangi marka tavsiye edersiniz. Piston-egz. uygulamasında nelere dikkat edilmelidir? |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Carbon STİ
|
vtı ust kapagı tak keyfıne bak derım
__________________________________ Custom Workz |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
Yok üst kapak değişmiycem, eğer bu uygulamaları yaparsam orj üst kapakla TR'de ilk olmak istiyrum öncü olmak istiyorum TEG'lerde yürüyormuş dedirte bilmek
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: turbotegvtec.........
|
integra için crover 402s di yanılmıyorsam iyi iş yapıyor biliyorum....vti pistonu standark b18 kapakta ne kadar yükseltir sıkıştırmayı bilmiyorum...hatta yükseltirmi eminde değilim... bu yüzden piston için integraya uygun yüksek sıkıştırmalı bir piston daha mantıklı olabilir....
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#5 |
![]() |
ya senin bu garip fantazilerinden bıktım ben arkadaş
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: yok
|
110.000 km çok önemli dğeil aracın 20 yaşında... ister istemez o çelik conta artık yorulmuştur... ayrıca vtec pistonu ile çok aşırı bişi dğeişmiyecektir... kıştırma artacak sadece... ama sıkıştırma için güzel emiş lazım olacak emiş içinde fakire düşmemek için düzügn bir regulatör ve injektör benzin rayı gerekecek... e egzantriktegirecem diyorsun yay şapkada lazım olacak... eee bu sefer sıkıştırmadan doğacak olan basınçtan dolayı segman gerekecek... valla yaş iş bu işler
gidip bir port polish yapman daha mantıklı stok haline arabana...
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
egz alınca segmanları bende düşündüm değişmek gerekir mi diye, neye göre değişmesi lazım peki? sıkıştırma artıcak diye sıfırlamak mı lazım segmanları yoksa garantici davranmak mı demek istediğin??? Bi eklenti daha yapıyım, ince conta olsa nolur bunların yerine, tek başına kullanılabilir mi acaba ve sıkıştırmada etkisi ne kadar oynar? Son Düzenleyen JDM VTİ; 19-03-2011 23:59. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
sadece ince contaylada sıkıştırma artar... ama öyle aşırı farklar olmıyacaktır... ama egzantrik piston gireceksen illaki değişmesi lazım olur segmanında... zaten eski segmanı kullanamazsın çıkacak olan segmanda zaten bir daha işe yaramaz... 20 yıldır onlar orijinal pistonun üzerinde sen onları söktüğünde geri aynı pistona bile geçiremezsin çünkü alışmış eskimiş eline alsan kırılacak hale gelirler genede...
...
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Lightside GP
|
segmanlar degisti peki yataklar?
__________________________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
böyle yapılan projeler var yurtdışında.
piston segman takım halinde B16 VTEC pistonları takarsan ve de 0.029" orjinal conta yerine 0.019" conta kullanırsan 11:1 sıkıştırman olur. yatakların değişmesi de şart. silindir kapağına port polish yapılıp, emme manifoldu ve gaz kelebeğini de biraz genişletirsen bu şekilde kaç HP alırsın bilmiyorum ama 160 HP'yi geçeceğini sanmam. egzantrik, şapka yay filan diyip devir de çevirirsen 180-190 hp görülebilir. tabi kollara da ARP saplama gerekir. bana kalırsa b18a2 motora bu işlemler değmez. stok motora 0.5 bar ile 200 hp binmek varken.. __________________________________ Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. - Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Eg k20 TURBO
|
integraya vtı piston headers eagle krank vss topladık gazlamasına az kaldı gaz tepkisine az da olsa baktım tatminkar ama ecu şart
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
kanka uğraşma yazı bekle gönder...
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
tabi ki gerekmez ama %90 değişecektir.
ayrıca yağ pompası da değişecektir. __________________________________ Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. - Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
|
|
#16 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: ALL MOTOR SOHC+ passat TDI
|
sıkıştırman 11.4 civarı oluyo bisimoto nonvtec egz kasnak vvar owersize subap düşünebilirsin sizin kapağı destekleyen az da olsa emme manifoldları var gaz kelebeği 65 gsr ya da 66mm k20 typer olabilir 4.785 final falan herkesin düşündüğünün aksine garip bi setup ortaya çıkabilir ya da exradan 84mm 11.+ cr piston gömlek 2.0lt garip bişey çıkabilir
__________________________________ D series 14.2 sec N/A PISTON GARAGE http://www.techturkey.com/forum/atmo...-bilgiler.html |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#18 |
![]() |
KEMALCANN dan da bilgi alabilrsin baya uğraştı ve çok memnundu
__________________________________ Bir gece ansızın...Tiren Hesabı |
|
|