|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Astra GTC
|
Arkadaşlar aracımda düşük rolanti sorunu var , devir düzensizliğide oluyor bazen. Bazen ilk kalkışlarda sirkeleme vuruntu gibi birşey oluyor aynı motor kulağı kopmuş gibi bir sirkeleme.
Servise götüremedim zamansızlıktan ustama sorduğumda bilgi almak için kurum yapmış olabilir dedi. Motor kulaklarına falan baktı sirkeleme için ama hiçbirşey yok dedi. Boğazı temizledi kurum yapmış diye ama bir faydası olmadı olmazsa Carbon Clean yaparız dedi . Sorun ne olabilir kurum olsa bu şekilde devir düşüklüğü düzensizliği olur mu ? Kalkışlarda sirkeleme yapar mı? Araç genelde yatan bi araç haftada 1 gün falan kullanıyorum . |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Z16LET
|
map sensörüne baktır. filtre kullanıyormusun ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
evet filtre var araçta , böyle bir sorunla karşılaştınız ömı ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
Birde aracımda K&N hava filtresi vardı o zaman bu sorun yoktu gibime geliyor tam emin değilim , daha sonra markasız bir hava filtresi taktım bu sorun yaratmış olabilir mi acaba ? Bunu anlamak için K&N i tekrar takıp denemelimiyim , yoksa arıza olduysa olmuşmudur acaba ?
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Corsa Dti
|
filtre alt devirlerde sorun yaratıyor olabilir..
__________________________________ .
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Z16LET
|
hayır her hangi bi sorunla karşılaşmadım ama filtre kullanan araçlarda olabilecek bir sorun map sensoru yağlı filtrelerde bi zamn sonra bozulma eğilimi gösteriyor. ayrıca filtrenide bi temizlet değişmezse map sensorü
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Honda Civic
|
aynı sorunu yaşadık yeni nesil gsi turboda.... Yağlı filtrede maf sensörü kirlenip yapıyor bu sorunu...
çözüm balata spreyiyle uzaktan sıkarark maf sensörünü temizlemek ve ardından sünger HKS tip hava filtresine geçmek |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
filtre değiştirince oldu zaten k&n de bu sorun yoktu ... saolun arkadaşlar dediğiniz şekilde maf sensörü temizletip filtreyi değiştireceğim
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Vosvos
|
valla benm astradada aynı sorun vardı, baskı balata bitmiş öyle sirkeleme yapmasının sebebide benim volantında değişmesi gerekiyormus onuda yemiş hepsini sıfır aldım yarın taktırıcm ,
__________________________________ Oğuzhan ÖKSÜZ "Feel like a SuperStar" MaxiWos,
![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: astra h
|
hazır konusu acılmısken motor kulakları sıkıntılı oldugu zaman ses yapar mı?tıkırtı tarzı
__________________________________ MODENA IRINA AMNESIA NIGHT FLIGHT |
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
|
Motor kulağı koptuğunda aracı kaldırırken sirkeleme yapar kavrama yaparken hissedersiniz kalkışlarda biraz zor kalkar araç stop edecek hissi verir. Lıkırtı şeklinde sarsar aracı ... |
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Vosvos
|
peki volant deiştimi
__________________________________ Oğuzhan ÖKSÜZ "Feel like a SuperStar" MaxiWos,
![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
Onu bilmiyorum işte ... bugün servise götürüp arıza tespit cihazına bağlatacağım belki çıkar yada adamlar anlar test sürüşü ile ...
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Jetta TDİ
|
Orjinal filtreyi takıp denediniz mi?
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
Denemedim olmazsa öyle deneyeceğim bakalım ...
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Jetta TDİ
|
Hangi forumda okumuştum hatırlamıyorum
Ancak net kodlu motorlarda açık hava filtrelerinin rolanti stabilitesine etki ettiğini hatırlar gibiyim. Muhtemelen kullandığın açık hava filtresi kutu içi kullan. |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
Teşekkürler birazdan K&N eski filtremi takıp deneyeceğim umarım düzelir ...
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
Arkadaşlar dün aracı servise götürdüm baskı balata bitmiş dediler özel bir servise götürdüm fikir alabilmek için ... aracım 45.000de baskı balata 30binde değişmişti usta imkansız bir tane bile bitmez 45binde dedi ...
haftasonu baskı balatanın değiştirildiği yetkili servise gidip soracağım , yanlış baskı balata takılabiliyormuş. Mesela LUK marka astra için ama hangi astra 98 model eski kasamı , dizel mi gtc mi ? burda sorun oluyor dedi ne kadar doğrudur bilemem ... Bu arada filtreyi mutlaka değiştir dedi araç boğuluyor dedi hakikatten alt devirlerde sıkıntı var şimdi sorum şudur ... İyi bir filtre alıp K&N , SİMOTA v.s. aşağıdaki gibi krom boru ile iyi hava alabileceği bir yere uzatmamı yapmak .. ![]() Yada kit mi bağlamak hazır kitler var astralar için ![]() Benim için önemli olan 1. aşamada ses ve performans kaybı yaşamamak ... Performans artışı gibi bir beklentim yok düşmesin araç boğulmasın sağlıklı olsun yeterli ... |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|