Arkadaşlar herkese iyi günler öncelikle . Benim endişem şudur biliyorsunuz 1.6 ieslerde O2 sensörü orjinal olarak 4 piston cıkışından sonra konumlandırılmış .Ben CRX manifoltunu taktırdım araca cok güzel oldu ve performans ı cok cok iyi ciğerli oldu yani .Ancak bunda o2 sensörünü 2-3 ncü pistondan gelen borunun üstüne giriş yapabildik sensörün kablusunun boyu nedeniyle .Gelelim e-bay tarzı headers lerin sensör girişlerine onlarda da kimisinde 1-4 veya sadece 1 nci pistondan gelen portun üstünde . ASIL SORU şu : 1 nci portan giriş yapılan o2 sensörü 2-3-4 ncü piston calışmasında oluşabilecek karışım hatası sonucu arızayı nasıl bilip arıza olarak bulacak ve arıza ışığı yakıp durumu bildirecek tabiki bildiremiyecek bizde yolumuza devam edecez ve kacınılmaz son piston erimesi ,segman kaynatması,piston içi hararet vs. vs . 2 nci sorumda normalde 1 pistondan giriş yapılan sensör diğer pistonlara aynı sekilde mi ayarlıyor enjektörlere giden benzin miktarını e-bay tarzı headers takıldığında ? Uzun lafın kısası kulanan arkadaşlar headerslerini bir müddet sonra satıyor genel olarak araç satıldı boşa cıktı deniyor doğru olabilir birşey diyemem ama genelde bir memmuniyetsizlik varsa paylaşalım arkadaşlar ! Sonradan pişmanlık 500-600 yüzbin km yapan motorlarımız için hiç iyi olmaz elveda deriz . Ayrıca : kat iptali sonrası FREN konusu var tamam araç gidiyor ama durmuyor bence kat takılıyken daha sağlıklı frenlere sahibiz aracını gündelik kullanıp arada gaza basan lar için cok sakat ben taktırdım tekrar katı benden söylemesi arkadaşlar . Biraz uzun oldu kusura bakmayın özellikle şu o2 sensörüyle oluşabilecek sorunlara cevap bulabilirsek cok makbule gececek net birşey elde edemezsem headers ı söktürücem cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler . Not : konunun gereksiz olduğuna karar verbilecek medratör arkadaşlar gerekli görürlerse topiği silebilirler hiç bir sıkıntı olmaz ancak şahsi görüşüm bu sensörün headersın en sonuna borunun teke düşen yere montajı ancak olmuyor uzun yok ve ek olmuyor sensör .eğerki ben yıllardır böyle (1nci pistonun cıkışında olarak ) kullanıyorum birsey olmadı diyen arkadaşların cevaplarını bekliyorum .Gelecek cevaplar üzerine hareket edeceğim .Sn Erkut ve Şeref ustam sizlerinde durumu ayrıca değerlendirmenizi cevaplarınızı bekliyorum herkese iyi günler . Kazasız sürüşler !