User Tag List

8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: Ford Focus Egzoz ve Hava Filtresi İçin Tavsiye

alicanoztan
    Misafir

Ford Focus Egzoz ve Hava Filtresi İçin Tavsiye

2000 model ford focus st 2.0 araç sahibiyim. kısa bir süre içinde istediğim birkaç parçayı toplamayı başardım. OBX 4-2-1 egzoz manifoldu ve magnaflow freefloating orta susturucum hazır durumda. akldımda manifolddan orta susturucuya kadar düz (2.25 inç 60 a tekabül ediyor sanırsam) orta susturucudan sonra da standart son susturucuya kadar aynı şekilde düz boru düşünüyorum.
    Asıl kafamı karıştıran konu hava filtresi. Aklımda birkaç farklı kombinasyon var , bunlardan biri herhangi bir açık filtreyi kutu içine alıp kutunun hortumunu aşağıya veya öne uzatmak mı , yoksa akü ile filtre kutusunun yerini değiştirdikten sonra direk açık filtreyi öne uzatmak mı daha mantıklı olur diye düşünmekteyim. Kafamı karıştıran hangisinin daha fazla soğuk hava alabileceği. Kutu içinde durması boruyu istediğim yere uzatabilme imkanından dolayı mantıklı görünüyor. Açık filtreyi öne almaksa direk karşıdan gelen soğuk havayı almasıyla beraber yanıbaşında duran egzoz yüzünden acaba diğer seçeneğe nazaran daha mı fazla sıcak hava emer bilemedim.

şimdiden ilginize teşekkürler , saygılar.

KIVANÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Egzoz konusunu zaten halletmisiniz 60 lik düz boru cektirip son susturucuyu orjinal takarsanız zirildili güzel bir ses olur bende sporttrend varken öyle kullanıyordum hem rahatsız edici bir seste olmaz filitre konusunda ben simota intake kit kullanıyordum sasmazda özen ticarete sorarsan yardımcı olurlar ellerinde kaldıysa intake kullanmiyacaksan sakın sadece açık filitre takma sadece sıcak hava çekiyor simotanin kıti filitreyi baya bı asaya indiriyor ancak yağmurda biraz sıkıntı olabiliyor
    R-Turbo Arif Gökdemir

flexamin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende s121 varken hurdacıdan orjinal filtre kutusunu aldım kesip biçim içerisine filtreyi yerleştirdim daha sonra orjinalinde alttan giren boruyu alt ızgaraya port ile bağladım. filtre kutusunun yan tarafını yuvarlak bir biçimde kesip orayada bir boru uydurdup onuda alt ızgaraya port ile bağladım. boruları headers sargısı ile sardım. ayrıca filtre kutusu ile motor arasına da ısı geçirmez levha kestirip montajladım.
    Rs Racing Garage
    MK2 Ford Focus Silver Bullet
    BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri

alicanoztan
    Misafir
    orjinal kutuyu kesip biçmeyi ben de düşündüm heralde en sağlıklısı onun içine herhangi bir kaliteli açık filtre uydurarak olacak

alicanoztan
    Misafir
    Yok mu arttiran

alicanoztan
    Misafir
    yardım yok mu sayın uyeler

Ertug_T. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Volant kit candir kanka
    (2008 GP T-Jet sport-2005 Golf V GTI-2012 Leon TSI-2009 GP T-jet sport)-Abarth 595c competizione- ????

akıncı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    k20 swap yap (genelde boyle konulara oyle yazan aynştaynlar var ordan aklıma geldı bırden ) şaka bır yana guzel bır cai sıstemı işini gorur kaliteli bir filtreyle

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)