User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Carbon clean 1.6 A3

emrah-58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Carbon clean 1.6 A3

2006 model 1.6 sportback a3 aracım var , 146 binde , bugün 'check oil level' uyarısını görüp ilk benzinlige daldım , ve cubugu çektim kupkuruydu , girip 1'litre 10-40 yağ koydum çubugun ucuna yağ geldi bunun nedeni nedir oysa bir kaç gün önce yağ var olarak bakmıştım aracıma , artık olarak yağ doldurmak için üst kapağı açtıgımda ,kapağın çamur gibi oldugunu gördüm , sizce aracımda kurum varmıdır carbon clean yaptırmamı önerirmisiniz.
    BOYASIZ GÖÇÜK DÜZELTME ' PDR DENT REPAİR

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracınız motor kodunu bilmiyorum fakat , şöyle bir durum var ...

yağ seviye hatası verdiyse , motor sıcakken tam anlamıyla yağ seviyesini ölçemezsiniz.net bir ölçü vermez yağ çubuğunu çektiğinizde çünkü.

Üst kapak çamur gibi olması normaldir,yağ sürekli dolaşıyor , ondandır diyebilirim.

ayrıca , en kısa zamanda , yağ + yağ filtresi değişiminizi lütfen yaprıtın ...

en son yağı ne zaman koymuştunuz o da önemli , bakımı gelmiş olabilir.
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence bi saglam ustaya gösterin ondan sonra karar verin çünkü görmeden bişi sölemek zor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emrah-58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2006 model 1.6 sportback a3 aracım var , 146 binde , bugün 'check oil level' uyarısını görüp ilk benzinlige daldım , ve cubugu çektim kupkuruydu , girip 1'litre 10-40 yağ koydum çubugun ucuna yağ geldi bunun nedeni nedir oysa bir kaç gün önce yağ var olarak bakmıştım aracıma , artık olarak yağ doldurmak için üst kapağı açtıgımda ,kapağın çamur gibi oldugunu gördüm , sizce aracımda kurum varmıdır carbon clean yaptırmamı önerirmisiniz.
    kurumla carbon clean ıle alakası yok kardesım hıc vakıt kaybetmeden gıt ustana göster,motoru yersın, yağ yakma yada yağ eksıltme sorunun var,hafıfe alma derim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özel servise gittim , yağ seviyesi normal çıktı , benim bu olayı yaşadıgımda cubuk yağsızdı bu sebepten korkup 1 litre yağ eklemiştim ,adam çubugu çekti yağ seviyesi normal cıktı , tabi bende çok şaşırdım , aracın 1 litre yağı eksiltmiş olabilecegini bu yüzden uyarı verebilecegini ve benim yağ eklememle normal seviyesine döndüğünü söyledi, garip ama o gün nasıl oldu o çubuk yağsız çıktı hala şaşıyorum.. bu sıralar sürekli yağ durumumu kontrol ederek geziyorum eksilme veya bir sıkıntı varmı diye.. Ayrıca aracımı alalı 1 ay oldu , senelerdir 140km hızı geçmemiş bir bayan arkadaşdan aldım, bir kaç gece önce denemek istedim 170km hızda takılı kalıyor ,ve ne kadar zorlarsam zorlayım boşuna bağırıyor , bu arada araç 102hp lik 1.6 stronic.

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özel servise gittim , yağ seviyesi normal çıktı , benim bu olayı yaşadıgımda cubuk yağsızdı bu sebepten korkup 1 litre yağ eklemiştim ,adam çubugu çekti yağ seviyesi normal cıktı , tabi bende çok şaşırdım , aracın 1 litre yağı eksiltmiş olabilecegini bu yüzden uyarı verebilecegini ve benim yağ eklememle normal seviyesine döndüğünü söyledi, garip ama o gün nasıl oldu o çubuk yağsız çıktı hala şaşıyorum.. bu sıralar sürekli yağ durumumu kontrol ederek geziyorum eksilme veya bir sıkıntı varmı diye.. Ayrıca aracımı alalı 1 ay oldu , senelerdir 140km hızı geçmemiş bir bayan arkadaşdan aldım, bir kaç gece önce denemek istedim 170km hızda takılı kalıyor ,ve ne kadar zorlarsam zorlayım boşuna bağırıyor , bu arada araç 102hp lik 1.6 stronic.
    doğuş servisten aldığım net bilgi onlarada fabrikadan gelmiş , her 5 bin km de 0,5-1 litre arası yağ eksiltmesi normalmiş. bendede eksiltme var çünkü,audi nin verdiği oranlar doğrultusunda normal denildi.sizde bu km lere göre hesap yaparak az mı çok mu diye bir tahimnde bulunabilirsiniz.

o motorunda düz yolda 170 i geçmemesi normal çünkü hantal bir araç düz yolda bende en fazla 180 görmüştüm.belki biraz eğimde 190 falan görülebilir.

ayrıca aracınız 2006 model ise o zaman 1.6 da stronic yoktu yani aracınız 6ileri tiptronik şanzıman olmalı
    ___
    GS

WebCreatix : Web Tasarım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı redbaron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğuş servisten aldığım net bilgi onlarada fabrikadan gelmiş , her 5 bin km de 0,5-1 litre arası yağ eksiltmesi normalmiş. bendede eksiltme var çünkü,audi nin verdiği oranlar doğrultusunda normal denildi.sizde bu km lere göre hesap yaparak az mı çok mu diye bir tahimnde bulunabilirsiniz.

o motorunda düz yolda 170 i geçmemesi normal çünkü hantal bir araç düz yolda bende en fazla 180 görmüştüm.belki biraz eğimde 190 falan görülebilir.

ayrıca aracınız 2006 model ise o zaman 1.6 da stronic yoktu yani aracınız 6ileri tiptronik şanzıman olmalı
    ben Stronic olarak biliyorum f1 özelliğide var , vites kolu ve tipi 2011 2012 model a3 lerdeki ile aynı görünümde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben Stronic olarak biliyorum f1 özelliğide var , vites kolu ve tipi 2011 2012 model a3 lerdeki ile aynı görünümde
    2006 yılında stronic yoktu a3 lerde dsg kullanılıyordu.Dsg de 1.6 motorda kullanılmıyordu.1.6 lar da tiptronik 6 ileri direksiyondan vites özellikli tork konvertörlü şanzıman kullanıldı.Belki sonradan vites görünümü değiştirilmiştir.Stronic zaten 7 ileri.
    ___
    GS

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaga hemenmi baktin bekleyipmi baktin oda onemli?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaga hemenmi baktin bekleyipmi baktin oda onemli?
    aynen,soğuk motor sıcak motordada fark ediyor
    ___
    GS

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi sogukluk degil yagin cokme sureside var
    Sende 8p yaziyor ney o genelde 1.8t lerin kapakta yaziyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi sogukluk degil yagin cokme sureside var
    Sende 8p yaziyor ney o genelde 1.8t lerin kapakta yaziyor
    kasa kodu...
    ___
    GS

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı redbaron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

güzel bilgi için teşekkürler ,

bende bakıyorum her hafta bakarım , yağ değişeli 2bin km oldu , AKL motor kodum .
    oynama yok diyebilirim.LPG'li ayrı etten.memur gibi sabah iş park et , akşam çık eve gel modundayım.
    bakalım hayırlısı.

motor sıcakken ve soğukken yağ ölçümü değişir , çökmesi için en az 20 dk. beklenmesi lazım diye biliyorum.
    hatta 20 dk.da değil ; akşam park et , sabah çalıştırmadan önce bir bakın , doğru ölçüm budur bence.
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)