User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
50 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Vtec killer cams vtec control arasındakı fark nedir ?

potter744 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Vtec killer cams vtec control arasındakı fark nedir ?

Abılerım kardeslerım bu konuda yanlıs bılgıye sahıp olmak ısdemedıgım ıcın soruyorum bu konuyu vtec kıller vtec control arasındakı fark nedır ?GSR with Toda VTEC Killers - YouTube ornek olarka bu wıdeo ızledıgımde daha agresıf bır egzantrık sesı duyuyorum ne gıbı bır guc kazancı ve agresıflık saglıyor ?

E0041 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aşağıdaki resimde vtec ile non vtec şeması var sağdaki vtec soldakine vtec killer diyebilirsin

Vtec sistemde her iki supap için, 3 kam profili bulunur. Dış taraflardaki profiller düşük devirlerde, ortadaki profil ise yüksek devirlerde kullanılır. rolantisi sakindir.

vtec killer da ise ortaki profil bulunmaz dışardakilerin dereceleri vtec sistemde bulunan ortadaki kam gibi yüksektir. rolantisi agresiftir.

vtec sistemlerde daha liner bi güç ve tork eğrisi çıkar alt ve üst devirde 2 ayrı egzantrik kullanıyor gibi olursun

OKAN YILMAZ

..MTM & PRO STOCK GARAGE..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunu az bucuk bukadar bılıyordum fakat benım sormak ıstedıgım neden pekı performance ıcın vtec kıller secılıyor normalde vtec cam de ortadakı cam daha buyuk ve pıyanolar daha fazla subab ıtılmesını saglıyor ama anladıgım kadarıyla vtec kıller camde o yoksa sesın bukadar agresıf gelmesı neden ? bırde vtec cam kullanıp daha agresıp egzantrıkler daha fazla guc vermesı gerekmezmı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üst limit motorlarda internal hafifletmek amacıyla dahi kullanılır sadece vtec killerda çok beygir cıkıyor diye birşey yok 2 sistemdede güç çıkar normal vtec si,stem n/a +350 hp çok honda var amerikada ama yarış için hazırlanan bi araçta rolantim alt devirlerim güzel olsun diye uğraşmaz kimse değişken değil sabit tork eğrisi isterler sesin agresif çıkması aracın sürekli yüksek profilde çalışmasından kaynaklanır yani vtec sistemde vtec altı profilllerin derecesi düşüktür misal olarak vtec altı lifti 250 derece diyelim vtec üstü 310 derece olsun rolantide kuzu gibi çalışır vtec kapalıdır. egzantriğin derecesi düşüktür vtec killer sistemde yine misal olarak 310 dereceyle çalışır bu yüzden ses agresif olur V motor gibi ses çıkartır düşük devirde yanmada verimli olmaz
    OKAN YILMAZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardesım ben almam gereken cevabı aldım fazlasıyla cok tesekkur ederım anladım ne demek ısdedıgını rolantı 1.200 lu 1.500 devırde calısmak zorunda kalıyor ses bu yuzden bu sekılde cıkıyor anladım ne ıse yaradıgını secım kısıye kalmıs cok tesekkurler saol

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostum kabaca anlatayım timing ne dir biliyormusun ?

vtec Egzantirik değiştirmişssin gibi düşün şu şekilde 250 derece varken 310 derece takmişssin gibi düşün

Cam control ise 270 derece bir egzantiriğin açma kapama zamanlarını egzantirik kasnağından elektronik olarak kontrol edilebilmesi egzantiriği avans yada rotara alabilmektir

vtec killer ise vtec lerin yani 310 derece olan bir egzantiriğin yani vtec olmayan loblarının iptal edilip dewamli vtec açıkmış gibi davranması cok yüksek olunca derece salak çalışıyor işte
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı E0041 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aşağıdaki resimde vtec ile non vtec şeması var sağdaki vtec soldakine vtec killer diyebilirsin

Vtec sistemde her iki supap için, 3 kam profili bulunur. Dış taraflardaki profiller düşük devirlerde, ortadaki profil ise yüksek devirlerde kullanılır. rolantisi sakindir.

vtec killer da ise ortaki profil bulunmaz dışardakilerin dereceleri vtec sistemde bulunan ortadaki kam gibi yüksektir. rolantisi agresiftir.

vtec sistemlerde daha liner bi güç ve tork eğrisi çıkar alt ve üst devirde 2 ayrı egzantrik kullanıyor gibi olursun

bu resimdeki 12 subap 16 subap ifadesinde ciddimisin? yoksa geyik amaçlımı koydun bu fotoyu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu resimdeki 12 subap 16 subap ifadesinde ciddimisin? yoksa geyik amaçlımı koydun bu fotoyu?
    resimdeki yazıları okumadım dahi ki yazı görmedimde vtec ile vtec killer nedir bunu anlaması için koydum

ben bunu koydum diye hatırlıyorum ama sıkıntı değil birilerine yardımcı olabildeysem ne mutlu bana

OKAN YILMAZ

despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne yani birileri senin yazılarını mı değiştiriyo şimdi ?
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı despe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne yani birileri senin yazılarını mı değiştiriyo şimdi ?
    emre şimdi tam eminim aynı resimi ben pc yede kaydetmiştim ogün o resimi buldum acaba benmi görmedim yazıları diye tereddüte düşmüştüm kayıt tarihi ile konuya yazdığım tarihe bak kim yapıyorsa kendi çaresizliğinden yapıyor dert etmiyorum

OKAN YILMAZ

TechTurkey B.Aktepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Tabii işimiz gücümüz yok, senin mesajlarını editleyeceğiz. Lafının nereye gideceğini bilde yaz. Çamur at izi kalsın yapma. Senin ilk mesajından itibaren duruyor o resimdeki yazılar.
    Failure is not an option.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tabii işimiz gücümüz yok, senin mesajlarını editleyeceğiz. Lafının nereye gideceğini bilde yaz. Çamur at izi kalsın yapma. Senin ilk mesajından itibaren duruyor o resimdeki yazılar.
    doğru diyorsun ben pc ye başka resim kaydedip oraya başka resim koymuşumdur. neden alındın onuda anlamadım bide neden çamur atayım onuda anlayamadım pcye kaydettiğim resim ile sitedeki resim farklı dosya tarihide var bir üstte tereyağ olmayın benim kimseyle işim yok
    OKAN YILMAZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Senin mesajını, kendin ve moderatorler harici kim editleyebilir? Moderator olduğuma göre tabikide üstüme alınacağım. Senin kimse ile işin yok, sanki bizim seninle çok işimiz var. Neden çamur atayım diyorsun, kendi mesajını oku istersen, "kim yapıyorsa kendi çaresizliğinden yapıyor dert etmiyorum " .

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okan ben ilk mesajdada gördüm yazdığında bence sen o resimi öle cektin internetten bir talihsizlik olmuş anlaşılan sen eminmisin o resimi öle koymadığına ben gördüm düzeltmek istemedim cünkü vtec baslar gti susarda biraz komikti internetten bakmadan kopyala yapıştır yaptığını düşündüm.modaretörlerin böle bir terbiyesizlik yapacağını düşünmüyorum hepsini yakından tanıyoruz.
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Senin mesajını, kendin ve moderatorler harici kim editleyebilir? Moderator olduğuma göre tabikide üstüme alınacağım. Senin kimse ile işin yok, sanki bizim seninle çok işimiz var. Neden çamur atayım diyorsun, kendi mesajını oku istersen, "kim yapıyorsa kendi çaresizliğinden yapıyor dert etmiyorum " .
    bu çamur atmakmı yoksa yapan kimse onun psikolojik durumumu bundan sonra tech te yazdığım tüm mesajları print screen edicem sen yapmıyorsan birşeyi üzerine alınıp yorum yapma ec813 gürsel abinin hesabı ile adamın haberi olmadan konularda açıldı bu sitede ve adam bu konular yüzünden banlandı bunlarıda gördük
    OKAN YILMAZ

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adam ne güzel anlatmış niye saldırı var anlamadım ?
    bazen çok gereksiz şeylere takılıyosunuz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PPR engineering Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Okan ben ilk mesajdada gördüm yazdığında bence sen o resimi öle cektin internetten bir talihsizlik olmuş anlaşılan sen eminmisin o resimi öle koymadığına ben gördüm düzeltmek istemedim cünkü vtec baslar gti susarda biraz komikti internetten bakmadan kopyala yapıştır yaptığını düşündüm.modaretörlerin böle bir terbiyesizlik yapacağını düşünmüyorum hepsini yakından tanıyoruz.
    kaan resmi pc yede kaydettim hatta ilk bugün gördüm alla alla dedim yazılar yoktu ama ben görmemişte olabilirim tereddüte düştüm daha sonra aklıma geldi aynı resimi pcyede kopyalamıştım ee bendeki farklı sitedeki farklı
    OKAN YILMAZ

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doğru diyorsun ben pc ye başka resim kaydedip oraya başka resim koymuşumdur. neden alındın onuda anlamadım bide neden çamur atayım onuda anlayamadım pcye kaydettiğim resim ile sitedeki resim farklı dosya tarihide var bir üstte tereyağ olmayın benim kimseyle işim yok
    mahalle kahvesinden cik insan arasinda konusurmus gibi yaz bu bir . ikincisi mesajin editlense altinda editleyen modun ismi yazar mesela sen yukarda kendi mesajini editlemissin bak en altinda ne yaziyor ....
    simdi anlayabildinmi mesaj editlense altinda yazacagini

yok caresizlik falan bi laf solerken nereye gidecegini dusunde yaz ...
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bu çamur atmakmı yoksa yapan kimse onun psikolojik durumumu bundan sonra tech te yazdığım tüm mesajları print screen edicem sen yapmıyorsan birşeyi üzerine alınıp yorum yapma ec813 gürsel abinin hesabı ile adamın haberi olmadan konularda açıldı bu sitede ve adam bu konular yüzünden banlandı bunlarıda gördük
    Arkadaş, tech bölümünde yazdığın her mesaj için yorum yaparım ben. Bu benim hakkım, sen bana kalkıp yorum yapma diyemezsin.Yorum yapılmasını istemiyorsan foruma yazmazsın. Gürsel abinin hesabı hacklenip konu açılmış bu onu ilgilendirir. Sen burada moderatorleri zan altında bırakıyorsun. İstediğini printscreen yap, Bir hata olmuştur diyeceğine, yok kendi çaresizliği vs. Eğer senin de hesabın başkalarının eline geçtiyse bu da seni ilgilendirir. Bizi ilgilendirmez.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)