User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
35 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: AE101 ve SS Magnum ? ?

Emre-U - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

AE101 ve SS Magnum ? ?

Merhabalar aracım 98 corolla 1.6 xei aracıma fazla kafa şişirmeyecek bir egzoz düşünüyorum ve aklıma 48 lik düz boru ve sona SS Magnum geldi.
    Bu sistem hakkında bilgisi olan + ve - yönleriyle bilgilendirirse sevinirim.
    Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.(Bu arada araç zır stock)

Ahmetfikri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ss magnum anladığım kadarıyla replika olacak en az 2 sene kullanırsın zamanla cürüme yapıyor düz geçişli olmadığı için çok sesli olmaz ama corollada bi honda gibide aşırı zırıldamaz diye düşünüyorum güç bekleme ayrıca bariz bir fark göremek zor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmetfikri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ss magnum anladığım kadarıyla replika olacak en az 2 sene kullanırsın zamanla cürüme yapıyor düz geçişli olmadığı için çok sesli olmaz ama corollada bi honda gibide aşırı zırıldamaz diye düşünüyorum güç bekleme ayrıca bariz bir fark göremek zor
    Ahmet abi eğerki bağlatırsam boru ölçüleri ne olmalı? Farklı olarak fazla kafa şişirmeyecek bir egzoz önerin var mı (öğrenci işi olursa sevinirim ) ?

mert1612 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    51 lik düz boru + ss magnum biz öyle yaptık
    FN2-R

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın 98 ise uzerınde kat vardır bunu ıptal edıp 51 lik boru cektırebılırsın. Fakat ortayı ıptal etme 51 mm gırıs cıkısındakı orta tup susturuculardan koyup sonu da oem yada ss kullanabılırsın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sinan hocam yani orta kalicak kat iptal olucak ve headers cikisina mi tüp susturucu olacak bu dediginiz işlemde alt devirlerde alicagim ses düşük olurmu simdiden tessekkurler.

Jr.Toptas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    48 lik tahminimce biraz sıkı olur sesi çatlatır ve gürleştirir bence en az 51 lik yapın ama 60 lık yapıp alt devirleri öldürmeniz şehir içinde avantajlı olur bence

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    60 lık efsane büyük gelir zaten motor sıkıştırması 9.5 olan bir araçtan bahsediyoruz burada ciddi backpressure ihtiyacı var,

en güzeli 51mm gir-çık orta komple 51 + sona SS, bir de headers ile tadından yenmez..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Levent abi iyisin hossunda headersa şuan gücüm yetmez. Belki ilerleyen zamanlarda olabilir. Yani sende orta susturucunun kalmasi taraftarisin yanlis anlamadiysam.

Jr.Toptas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    60 lık efsane büyük gelir zaten motor sıkıştırması 9.5 olan bir araçtan bahsediyoruz burada ciddi backpressure ihtiyacı var,

en güzeli 51mm gir-çık orta komple 51 + sona SS, bir de headers ile tadından yenmez..
    abi catback yapılsa ne olur peki bu araçta sıkıntı olurmu sıkıştırmayla ilgili ?

HardCore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    48 lik düz ve magnum son kullanıyorum, orjinalde zaten 45 lik olması gerekiyor + orta susturucuda var. Bence motor içine girilmediği sürece çap orjinale oranla fazla arttırılmamalı. 51 lik boru ve oem son susturuculu 96 corollayı 2 boy kadar geçtim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek tek teşekkür ederim cevaplar için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar bu magnum son susturucu nerede üretiliyor acaba ? Netten biraz araştırdım izmir deniliyor doğrumur ? Birde bu susturucunun özelliği tam olarak diğerlerine oranla nedir ?

Umut melek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    stock goruntu verir hazneleri genis ve uzun olanları vardır alt devirlerde cok ses yapmaz ust devirleri iyi besler 3,5 den sonra rahatsz etmeyen cızırtı tabiri ile bilinen tatlı bi sesi vardır aracımda kullanıyorum el yapımı genis hazneli stock uclu polis sıkıntız kafa yormasız ve iyi bi egzoztur ozellikle 51 lik krom boru esliginde sonda cok etkili oluyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler Umut abi inan benimde tek derdim polisler Antalya polisleri biraz azman nefes aldırmıyolar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Erdem_Lada Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu magnum son susturucu nerede üretiliyor acaba ? Netten biraz araştırdım izmir deniliyor doğrumur ? Birde bu susturucunun özelliği tam olarak diğerlerine oranla nedir ?
    Abi İzmir de üretilenler replikaları.Bildiğim kadarıyla daha çok sıkıştırmalı bir susturucu ve hoş cızırtılı bir ses veriyor.

Umut melek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rica ederim kardesim ne demek ss guzel bi secim bn yaptirdigim ustaya ozellikle haznenin icindeki igne deligi gibi ince delikler var onları 2 kat daha fazla yaptirdim kazanda cok manyak bisey oldu genelde uzun kazanlılarını takarlar ies lerde eg ek ve vtec 2 kasalarda bn geniş olanını tercih ettim cok stock durdugu icin sesine gelince duyman lazım ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgiler için bende çok teşekkür ederim arkadaşlar demek ki benim de derdimin dermanı bu egzoz olacak. Steel marka bir egzoz hediye etmişti arkadaş ses olarak güzel fakat rolanti homurtuları çok yüksek ki birde katalizör de olmayınca rahatsızlık veriyor bir zaman sonra kafa ütülüyor.

İstanbul da satışını sağlayan firma biliyormusunuz arkadaşlar ? İzmirde buldum fakat kargo yapmıyor. Yan sanayi üretimi de olur benim için videolardan izlediğim kadarı ile çok bariz bir fark yok ses konusunda.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Emre-U Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Levent abi iyisin hossunda headersa şuan gücüm yetmez. Belki ilerleyen zamanlarda olabilir. Yani sende orta susturucunun kalmasi taraftarisin yanlis anlamadiysam.
    Ses ve alt devirler için evet içi 51 lik bir orta susturucu gayet iyi oluyor hem de sessiz kalıyor araba, polis sıkıntısı için.

Alıntı Jr.Toptas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi catback yapılsa ne olur peki bu araçta sıkıntı olurmu sıkıştırmayla ilgili ?
    katalizör zaten 98 lerde var bir tek.. öncesinde kat yoktur.. boru çapını abartmadığın sürece sıkıntı yaşamazsın

Alıntı HardCore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    48 lik düz ve magnum son kullanıyorum, orjinalde zaten 45 lik olması gerekiyor + orta susturucuda var. Bence motor içine girilmediği sürece çap orjinale oranla fazla arttırılmamalı. 51 lik boru ve oem son susturuculu 96 corollayı 2 boy kadar geçtim.
    Gel deneteyim ben seni sadece komple 51 lik + oem susturuculu ae101 ile bir arabayı geçtin diye 51lik boru + oem kötü olmuyor kardeşim

98 lerde ve e11 pörtlek göz 3. jenerasyon 4afe lerde 45 lik boru çıkar öncesinde 42-43mm dir oem boru çapı..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)