Evet proje amaçlı bir şahin aldım. Amaç ufak tefek eğlencelik bişeyler yapabilmek.
Sorum şudurki karbüratörlü bu araca neler yapılabilir, al tak şeklinde. Ufak bütçeyle en eğlenceli hale nasıl gelir bu motor ?
Evet proje amaçlı bir şahin aldım. Amaç ufak tefek eğlencelik bişeyler yapabilmek.
Sorum şudurki karbüratörlü bu araca neler yapılabilir, al tak şeklinde. Ufak bütçeyle en eğlenceli hale nasıl gelir bu motor ?
bence turbo yap 0.5 0.6 yeterli olur 289 derece egzantirikleri mevcut yerli firmalar var üreten onla daha zevkli hale gelicektir turbon. Valf yayları bir hayli yumuşak onun içinde sierra 8 valfin yaylarını alıp takabilirsin zevk alıcak kadar güç üretecektir bu şekilde..
Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud.( Şinasi )
krank piston kol felan değişiyor mu turbo yapınca?
+ olarak ufak bir turbo takılabilir galiba bildiğiniz hangi arabanın turbosu var?
benim de aklımda bu sorular vardı.
atmosferik olarak karbürator sayısını arttır mesela 4 tane tak, manifold da çok önemli. diff kilitleyecek misin?
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
adanada bir süredir şahin le baya yarış kazanan bir abimiz var ona sorabilirsin (anlatırsa tabi)
egzoscu çako derler, serkan adı.
face linki de burda
--
turbo olarak genelde kk16 fındık dıye tabır edılen turbo takılıyo...
karburator yerıne 4 nokta enjektore gecıp turbo ya gecmenız sızın ıcın daha yararlı olucaktır...
herzaman derim şahine 2.6 granada karbüratör +egzantrık+agrasif bir port polish + 4-2-1 +48 düz boru tadından yenmez hale gelir , turbo işi macera olur , haa turbo yapmaya karar verılırse bursada sagır orhandan başkasını tanımam şahin turbolayacak![]()
CNC MACHINE WORKS
CUSTOM TUNE PARTS
4 nokta enjeksiyona geçince zaten baya bi uğraşmış oluruz heraldebidfe 4 nokta enjeksoynluda hangi kapak uyar yani hangi arabadan almak lazım ?
@mechanic difransiyeli kaynatabilirim sıkıntı olmaz. ama kendinden belli bir oranda kilit çıkan versyonu varsa oda uyar![]()
ama aklıma takılan ae86lardaki karbüratörlü motor bile baya keyif verirken şahinide o hale getirmek çok zor olmamalı
görende hiç şahinle uzun yol yapmadınız sanır haa , araba kullanmayı mercedes te öörendiniz değilmi?? ahahhayav istanbul bursa arası ne kadar yer şahin bile gelir
![]()
CNC MACHINE WORKS
CUSTOM TUNE PARTS
takipteyim ufak tefek eklemelerle neler yapılabilir ?
ER teknik ısıtma sistemleri
Kat kaloriferi&brülör&hidrafor
sistemleri montaj tamir bakım..
7/24 servis hizmeti..
ev ve işyerlerine mazot ve fuel oil servisi yapılır..
0553 227 39 55
turbo yapmayacaz anlaşılan , peki 4 tane karbüratör takılabiliyor mu? amerikanlarda karbüratör sayısını arttırıyorlardı.
4 tane olmasa bile 2 tane takılabilir ayar olarak nasıl ayarlar yapılıyor? gaza geldim valla![]()
--
bu arada şahin kaç model , 1.4 şahinlerin kapagını 1.6 ya takınca sıkıştırma artıyor dip not olarak ekleyeyım
CNC MACHINE WORKS
CUSTOM TUNE PARTS
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)