Merhaba, herkese selamlar. Bmw N52B30 E60 258 HP at aracım var, sanırım şanzıman kodu da 6hp19. Bir süredir fırsat buldukça absürt rakamlara girmeden öncelikli olarak mevcut motorun performansını ve torkunu arttırmanın yollarını arıyorum fakat bu motorla ilgili pek bilgi bulamadım. Olanlar ise dişe dokunur bilgiler değil gibi, genelde tavsiyeler ise yapılacak masrafa değmeyeceği n54 e geçilmesi yönünde.
İşim gereği pek zamanım yok fazla ilgilenemiyorum o yüzden. Ara ara vaktim oldukça yaptığım araştırmalarda da bu swap işlerine bakmıştım fakat bu işi yapanların ismail bey gibi diğer ustalar da maaliyetlerin çok yüksek olduğunu söylemiş. Düşündüğüm motorlar öncelikli olarak s85 olmazsa 2jzydi.
Bahsedilen rakamlar yüzünden bu düşünceden vazgeçtim.
İlk zamanlar fena değildi tatmin ediyordu ama neredeyse 5 yıl oldu ve artık performans olarak yetmiyor.
Bilgisi olanlardan ricam, önerileriniz nelerdir ve yapılan işlemlerden sonra nereden nereye gelinir. 258 hp 300 nm tork olarak girişilen işin sonunda ne kazanılır.
Bu arada ufak bir not, turbo ile ilgili de düşüncelerim yok değil ama motor limitleri nedir pek bilmiyorum. Devir çevirmeyi ve sesi seviyorum velev ki böyle bir işe giriştik aynı devirleri yine çevirebilir miyim onu da bilmiyorum.
Bir yerde okumuştum n52 için mevcut sıkıştırma oranında turbonun sağlıklı olmayacağı yazılmıştı sanki.
İsteğim sağlıklı bir şekilde mümkün mertebe sorunsuz yürümek.