Gariptir ya arkadaşa ben arabayı satacam dememişki kim dedi bu konu içinde arabayı satsın diye ?
Printable View
Gariptir ya arkadaşa ben arabayı satacam dememişki kim dedi bu konu içinde arabayı satsın diye ?
C20xe parçaları x20xeve göre çok, alternatif çok uygun fiyatlı parça çok, ayrıca c20xev stockta zaten daha iii bi kapağa sahip bunu en baştan beri ben de söylüyorum. X20xev i c20xe ye çevirmek ayrı bi bakış açısı ama ne için? Kaç hp istenioda çevirmek lazım? Tr de en güçlü atmo c20xe kaç hp? Kim kaç hp aldı ki, bunu da c20xe ye çevirmk en mantıklısı olsun? over 200hp dynosu olan kaç kişi var tr de c20xe li, ya da bi tane var mı? C20xe ye çeviriken ki maliyetle ,x20xev in kapağıyla oynanırken ki maliyetler nelerdir? Hedef 180-190hplerse fiyat ne olur? Bunnarı belirlemek lazım ki bi yön verebilelim arkadaşa. Fayda maliyeti böyle hesaplamak daha mantıklısı. Bi de şuna gerçekten katılmıyorum, en çok uğraşılmış x20xev bile c20xe kadar yürüyemio lafına, Kesinlikle katılmıyorum. 187hplik x20xevden bahsediosun, vecrta b diyosun, eğer vectra b yi c20xeli astra f ile yürüttüyseniz aynı güçlerdeki ağırlık fakrından x20xev in geçilmesi zaten normaldir. Bu tarz etkenleri lütfen düşünün. Hep aynı örnekleri vermiş gibi olmakta istemiyorum ama z20let içinde yapana kadar en yapılısı c20let kadar yürümez deniliodu. Ve inan belli speclerde fiyat farkı kalmıo, yapılan ve değişen parçalarda aynı oluo kitlerde, aynı paraya gelio, orda seçenek müşteriye kalmış. Ama elindekine yönelik bi soru sormuş arkadaş, önce buna kalkıp yok uğraşma git c20xe yap demek saçma olur bence. Eğer bu dediğiniz birebir doğru olsa hiç bi tuner ama hiç bi tuner, ecotechleri tune etmezdi. Olay swap boyutuna taşınacaksa dediğim gibi başka alternatiflerde çıkarılır ortaya, O da bi tune anlayışı sonuçta. Opel ya da sadece x firmasının motorları ilah değil;) alternatif bulunur. Hedef güç hakkında bilgi sahibi olursam daha net bilgi paylaşırım burdan. Yoksa bu böyle devam eder.
Ayrıca ender de bi kaç örnek verirse sevinirim.Ecotech motoruna ne kadar para harcadı, hangi sfi larla yürüyebilio bu yürümeyen ecotechlerle gibi...
x20xev nin egzantrik dereceleri daha düşüktür; x20xev nin oem egzantrik profili :243º cam duration @ 0.1mm valve lift,208º cam duration @ 1mm valve lift,9.5mm MAX valve lift.
c20xe nin ise egzantrik profili standart olarak 252º cam duration @ 0.1mm valve lift
214º cam duration @ 1mm valve lift,9.5mm MAX valve lift .
x20xev için GM'in irmscher olarak üretmiş olduğu 252º egzantrikleri mevcuttur ki c20xe 'nin egzantrik profili ile aynı derecededir ve egzantrik montajı sonrasında 150hp ye çok yakın bir değer sağlanmaktadır .
x20xev çok kısıtlanmış bir motor olmasına rağmen verimli bir motordur ,c20xe ile karşılaştırıldığında en büyük kaybı üst kapak ve yazılımdan kaynaklanmaktadır .
Çok basit işlemlerle hava emişini arttırabilirsiniz hava filtresi kutusu içindeki iki gereksiz boruyu yerinde kolaylıkla çıkarmakla başlayabilirsiniz :) simtec 70, simtec 56 ve 56.5 e göre yazılım konusunda daha sıkıntısız çünkü seri programlamaya izin veriyor .
X20XEV için yapılabilecek bir çok uygulama mevcut fakat ülkemizde parçaları konusunda sıkıntı çekildiği bir gerçek , ecotec motorlar için Vmax,QED ,Courtenay,Regal ,SBD firmalarının bir çok uygulamaları mevcut ve güzel değerler yakalanabilmekte ama bahsedildiği gibi emek her şeyden önce geliyor .
c20xe 150 hp ile işe başlamak için harika bir adım fakat şunu da unutmamak gerekiyor yaşlı ve bakımsız motorlar yıllara meydan okuyamıyor ve onca uğraşa ve emeğe yazık oluyor bu sebeple x20xev tercih edilebiliyor .
Aşağıda x20xev motor kodlu aracımın dyno verisini bulabilirsiniz,
1999 model irmscher egzantrik,headers ve all car racing yazılım
http://img26.imageshack.us/img26/4803/irmscher2.jpg
cağdasın arabanın eskı setup yanı yukardakı ıle alıncak 3-4 hpsı daha vardı:D fıltre borusuna işlemler gibi, neyse yenı setupta gorurz artık farklılıkları...:cool:
Amaç extreme güçler olmadığı zaman zaten C20XE nin daha avantajlı olduğu belli olacaktır. C20XE ölçümde daha düşük güç üretse bile, kendinden daha yuksek guc ureten bir X20XEV den daha hızlı olacaktır. Hatta dynoda 145 hp güç veren C20XE ile varsa daha yuksek güç üreten bir XEV deneyebiliriz.
Bahsettigim XEV Vectra B değildi Vectra A idi.. Denediğimiz araçta Vectra A idi.. Hatta çekim çok iyi olmasa da bu da videosu.. Araçlarda olan modifiyeleri hatırladıgım kadarıyla yazdım.
http://user.streetfire.net/video/Vec...tra_637891.htm
Belli paralar harcandıktan sonra tabiki bi fark kalmıyor cunku orjinalde kullanılan bircoksey kullanılmıyor neredeyse.. XEV i XE ye cevirmek ne çok zor nede masraflı birsey. Hurdacıya gittiginizde calısan bir arabayla, bu araba uzerinden cıkan herseyi sana vericem ve ihtiyacım olan parcalar sunalr dediginizde en baba 1 milyar para verirsiniz üste.. (cok abartı bir rakam soyledim. genelde 500ytl ye fit olurlar. HAtta para almayan bile olabilir..)
daha onceden de soyledigim gibi kişilerin memnun olup olmamaları c20xe nin genel olarak x20xev den üstün oldugunu değiştirmiyor. Atıyorum xev ile chipli bir arabayı geciyorsanız, XE ile chipli eksantirikli ve sanzumanlı aynı arabayı gecebilirsiniz..
2 sene oldu yapalı 2500 lira harcadım araba c16xe de olsaydı aynı parayı harcardım...
Hakancım bosuna yorma kendını erhana katılan kaan sanırım c20xe koyuyormus tıgraya ben sunuda ıddıa edıyorum bu corsayı benım gıbı yuruten yok su aralar...
x20xe aracım olsa onuda aynı paralara yuruturum c20xe gıbı sunuda gordum Turkıye sartlarında emrenınkı nı gordugumden soyluyorum ve ondan ıyı yuruyende yoktur, arabamla onunkını kıyaslarsak
bu c20xe de yurumuyor astranın ustunde bence tatmınkar degıl (emrenın araba artık c20xe degıl bu arada dıp not)
ıyı bır kapak işçiliğiyle x20xe de 10 numara olur bır yazılım tadından yenmez...
Sinanın arabası bordo,
diğer vectra gri renkte ve x20xe
sigorta kutusu var sanırım sfi kutusunu bilmioyrum ben
Erhan ben konuşayım bizim Hakan'la müsait bizamanda deneyelim x20xe ile senin c20xe bence yakın gidersiniz hakanın arabada çok temiz
yukarda dynoda 156 veren arabaya cok bındım gazladım denedık filan, 1170kgdır, 150 hp veren orj sfı la rahatlıkla yuruyecek kapasıtededır dıp not,
senın arabayı bılemem orası karısık:D genel olarak yazdım...
Ahaha olayı hakanın(garage) arabaya çekmeyelim varsa bildiğiniz c20let onla ben ecotech z20let olarak deneyim o zman? Yane olay çıkmaza girer böylece bence mantıken bu olmaz. X16xe de var z20letlerde var bildiğiniz üzere süper giden hatta en hızlı opel:D. Bence şu konuda herkes aynı fikirde ki c20xe stockta daha verimli kapaklı bi makina ama ötesini tartışıacak olursak bu konu devam eder gider... Arkadaş ecotech ten ne alırım diye sormuş, stockta kötü kapaklı olduğunu da, onu nasıl yakalarım die kabul etmiş, ben en baştan da dedim ya bence k20 olsun bitsin:D Atmopower en azından 200hp üzeri dyno su olan çok insan var vs vs vs...:D
bizde izmirde deneriz ecotec vs sfi :)
zuahaha yaw Hakanla bakarız öylesine noolmuş sanki :D
c20let te Okan diye bir arkadaşımız var o çok hızlı yenide chip yaptı bi marka onla dene :D:D
Pazar gelseydin keşke renkliydi ortam ;)
Yane opelin motor kodları arasında bile tartışıoz ya pes walla, alsın c20xe taksın, nasıl olsa 190-200hplerde yürütebilen arkadaş sayısı yüksek ya, o en mantıklısı allah aşkına arkadaşlar biraz gerçekçi yazalım, ben opelin sfi yını da biliyorum, ecotech ini de yane stock makinaysa da farklar var ama bare bana annatmayın ecotech şöyle öbürü böyle. Opel iiidir ya, zaten arkadaşın da gözü korkttu bence ecotech sfi tartışması hoş olmuo, opelin motorları iiidr:D Ayrıma gerek yok, yoksa bi sonuca varamayız...
Neyse ben kaçar size iyi muhabbetler yakında güzel bir c16xe corsa gsi geliyo ;)
Kadette var mı gelen:Dc20let olur vs;) Şaka bi yana, opelciyiz hepimiz opel olsun ne olursa olsun:D Hayırlı akşamlar ben yatar yarın iş var güç var kolay gelsin...Opel iidir...;)
Biliyom canım duydum vmax brothersları ben de takılıom iii geceler hepinize tartışmak çok güsel bilgi paylaşımı oluO;)
Ahaha her şeye inanırım ama okan abi bana bi söz verdi o sözü tutarsa gelirim. haha, walla bu cumartesi adanadayım yoksa yengeniz beni vuracak...:D