The Peugeot 106 Maxi alışılmadık, heyecan verici, eğer biraz garip değil proje oldu. F2 kiti araç kurallarına maksimum 2000cc atmosferik, 2WD bir sınırı vardı. Alt kısımda bir sınırı oldu. F2 kiti araç kuralları da A6 ve A5 sınıf otomobil uygulanmış olabilir. Ancak hiçbir ekstra kategori veya onlara şampiyonluk oldu. Bu araba sınıf kazananlar olacaktır, ancak bir fiyata. Salt F2 zafer de çok az şansı vardı. Bu yüzden biraz tam F2 kiti araç özgürlüğü bu 1600cc Y6 araç uygulanan için garip olabilir.
Aslında bu 106 Maxi bu F2 kiti araç kuralları yararlandı ilk 1600cc araç olduğunu söylemek yanlış olur. Bu iddia kesinlikle Skoda Felicia gidiyor. Bu projelerin Ancak arka planda çok farklıydı. Skoda zaman ralli bir şey daha vardı, ayrıca bu küçük sınıflarda bir gelenek var, onlar da hafif, uygulanan kendi Felicia için çok pahalı araç kiti kuralları. The Peugeot 106 da zaten N1, N2, A5 ve A6 başarılı bir araç toplanma oldu. Ayrıca Peugeot tam 2000cc F2 kiti araç 306 Maxi üflenir vardı. Ve 106 Maxi mutlak sınırları için maliyeti düşünülerek asla F2 kuralları aldı. Bu nedenle 106 Maxi, türünün ilk, ilk tam 1600cc araç kiti üflenir.
Bu, 106 Maxi demektir aşırı bir araç oldu. Vücut seti olarak yağ büyük ve heyecan verici en iyi 2000cc F2 canavar gibi görünüyordu. Gerçekten de 106 Maxi bir Colin McRae bir motosiklet gibi onun eserlerini Subaru Impreza GA bakın yapılan şikayet ve otomobil oldu. Ama bu da bir fantezi sıralı şanzıman da kendi iki tam Peugeot 106 S16 yol araba eşdeğer mal olacaktır vardı. Ve motor inanılmaz oldu. Ne zaman Peugeot Spor İngiltere Fransa, Peugeot Spor Vélizy gelen eski Priscille DE Belloy 106 Maxi devraldı "o" iyi bir 200BHP gerektiğini söyledim. Bu herhangi bir 1600cc motor için iyimser bir iddia gibi görünüyor. , Gözlerimizi büyük oldu bir göz whitness bu araba İngiltere ve dyno giymek olduğunu ve daha büyük ve herkes kendi etrafında karşısında zaman dyno sonunda 238BHP kaldığı durumlar iki kızarmış yumurta sahip gibi görünüyordu! Evet, 1.6!
Ve tüm amatör ve korsan sürücüler için bir araç olması amaçlanmıştır oldu? 106 Maxi doğru koşullarda kendi sınıfındaki bir dünya çırpıcı oldu. Ancak herhangi bir çakıl geliştirme almadım. Onun kısa dingil ekleyin ve yanı sıra İngiliz ormanlarında Korsika bir bouncy çocuğu var. Aslında burada Fransızca gençlerin bizi bu araç ile Fransız asfalt mitingler önemli eğlence verdi büyük bir sayıdır. Ancak, muhtemelen en ünlü 106 Maxi programı olduğunu Peugeot Sport UK. Justin Dale edilmiştir asla Mayıs performansını son noktayı, mutlak ama her zaman nasıl bitirmek için bir araba almak için biliyordum. O, 106 Maxi, ancak bu sorunların onun payı vardı genellikle bir güvenilir, çok yıllık programı oldu. Bu Peugeot ve çakıl bir yetersizlik sahip, ancak talk S1600 Junior 4 yıl içinde / ve BRC ve Formula bölüm kombinasyonu Dale/106 Maxi ve Şampiyonası'nda iki 2. yerlerde son durumları iki başlık kazanç toplanan! Ancak, 2000 için ikinci bir 106 Maxi David Higgins için inşa edildi, o nasıl araba zaman olabilir zor David's 2000 sezonunda bir sezonda en çok çöker için Guinness Rekorlar Kitabı bir girdi için potansiyel olur gösterdi!
Ayrıca iki araba dikkat etmelisiniz: 1996 yılında Jean-Pierre Van De Wauver Belçika ve Priscille DE Belloy Fransa'da otomobil Peugeot 106 Kit Car adı verdim. Bu araba hazırlık önceden bulunan 106 Maxi için motor tweaks olarak küçük F2 Kit Car öğeleri kullandı. Ancak bu iki araba hala 106s ilk kuşağın, geniş yüz asansör önce ve gövde kiti yoktu. Sadece 2 tür 106 Araç Kiti sürümleri var ve Jean-Pierre Van De Wauwer's Örneğin, herhangi bir olay WRC görülen olduğunu asla Belçika bile, ben bunun için ekstra bir varyasyonu bilgi sayfası ekleyerek küçük nokta gördüm. Ancak bu Priscille's 324 LDA 75 bir yumuşak ve ön-facelift bir Bu durumda 106 Araç Kiti rağmen, gerçekte bir Maxi olarak araç kaydetti sahip olduğunu lütfen unutmayın.
Peki, bu 106 Maxi bir ders olmalıdır: grup A ve Kit Car çok özgürlük, bu, herhangi bir bütçe kategorisi için uygun hiç bir ölümcül kombinasyondur. Bazı eğlenceli ve 106 Maxi olduğu için iyi ve kesinlikle en heyecan verici otomobil son yıllarda oldu. Ama bu ilk tam bu kategori hakkında en az kategori bir bütçe JWRC yönelik seçim yapmaları için görünür kılmak gibiydi 1600cc araç kiti şişmiş olma! Yani için JWRC S1600 GA araç kiti, Argh oluşturuldu! İşte S1600 ve F2 kiti araç kuralları A6 için, S1600 olarak en çok motor ve şanzıman Gizmos 106 Maxi üzerinde kesinlikle yasaklandı bulundu uygulanan arasında bir fark var. Nitekim, bu yüzden 106 Maxi nispeten nadir kalan kısmı 106 Maxi olduğu için çok aşırı ve bu S1600 ve JWRC toplanma men. Peugeot yeniden olabilir-106 F2 den S1600 için tasarlanmış gibi, Citroën ve karşılaştırılabilir Saxo ile yaptım. Ancak bu yana yeniden mühendislik ve Peugeot sadece 206 modeli başladı, bu 106 F2 .... en highth üzerindeki kariyer sona erdi anlamına geliyordu
Ama bir dakika: S1600 de bir araç kiti formülü, üreticilerin her zaman bir grup bulabilirsiniz olmak - genellikle daha pahalı - tersiyle sınırlamalar empoze bekle. Ve JWRC bir başarı mevcut olmaması tam kanıtlıyor ki! Ne JWRC/S1600 bir sorun var? Bu ara bu tür aşırı 106 Maxi şanzıman bile Peugeot Spor liste fiyatı 37.500 €, en yaygın S1600 kiti arabalar bugün 160.000 € arasında sözleri vardır - 180000, kesinlikle parça fiyatları, maliyet ve bütçe ne olursa olsun bu S1600 küçük bütçe sınıf tüm çalışan oldu bu 106 Monster uzak!