bencede let e çevirebilirsen süper olur ;)
Printable View
Atmosferikte ivmelenme daha iyi olsun istiyorsan yapıcağın en önemli iş stroker kit olucaktır.Çünkü aynı devir aralıklarında +25/30 hp güç artışı ile ivmelenme sağlanıcaktır.Ve devir bandın aynı kalıcaktır.Çok yüksek olan SFi ın torkunu bu sayede çok daha üst düzeylere taşıyacaksın.
Tabikide bu işlemden sonra uygun bir yazılımla desteklendiğinde muazzam seni ciddi anlamda tatmin edicek bir güç ortaya çıkıcak.Zaten calibraların sürtünme katsayısı oldukça başarılı bir rakam olduğundan yüksek hızlar için bir avantajda sağlıyacaktır.
Bunu tabikide enjektör,pompa ve reg ile destekler isen daha düzenli sağlıklı güçler elde edilebilir.
Bence kasnaktır,egz,kapaktır.Hiç girme derim.;)
Arkadaşlar verdiğiniz fikiler için teşekkür ederim. Ancak verdiğiniz önerileri markalarsanız; mesla volanda şu, enjektörde bu, yazılımda şu, egsozda bu die daha ii olur. Yoksa sölenilenler zaten bi atmosferiğe yapılabilecek şeyler :D
Bunlarda bir marka şöyle denilebilir.Kendi yazdıklarım için ebay kullanarak bir takım enjektör alınabilir.Tabikide bunlar gene opelin kullandığı bosch marka enjektörler olucaktır.Ebayda satılanlar genelde temizliği ve işeme testleri yapılmış halde satılıyor.
Pompanız bir nebze gene opelin yada diğer uyan başka araçlardaki çıkma pompalara göre takılabilir.Örnek benin aracımda 3,5 luk pompa var ama aynı ebatlarda audi quattro v6 nın 5 barlık pompasını taktım.Bir ayarlı reg takıldığında dyno üstünde verimli bir ayar yapılabilir.Ama reg alırken bir markaya bakmanıza pek gerek yok çalışan bir ayarlı reg. alıp takılabilir.Opel kullananlara sorabilirsiniz onlar yada birşey önerebilirler.
Stroker kite gelincede Bu bir türk yapımı :) Kendi peugeotlarımıza ayarlıyor sizinkilerede yaparmı bilmiyorum.Stroker kitten kastımda blok hariç herşeyin değişmesidir.Yani sadece piston çapı büyütülmüş anlaşılmasın;)
Nakit genişledikçe yapılcak işlerde genişliyebilir sizde biliyorsunuz.
Ankarada bir sfi üzerinde chiple 174 alınmıştı dyno üstünde.Ama ondan önce girildimi dyno kaç verdi bilmiyorum.Ama bilindiği üzere arabada std herhangi bir ekstrası yok.Chipte almanyadan gelmişti.
az parayla en iyi sonucu almak istiyorsan alacağın ilk parça lexmaul'un emme manifoltu olsun bu motorların orjinal headerları içerden kaynaklıdır ve dıştan görünenin aksine flanşın iç kısmı çok dardır burayı taşla genişleterek cadde uygulamaları için 200 hp lere kadar kullanabilirsin xe makinaların enjektörleri 210hp yi besleyebilecek kapasitededir yurtdışındada sırf eldeki malzemeyi satıp para kazanmaktan öte bi faydası olmayan saçma enjektör değişikliği uygulamalarına girme ayrıca bu motorların piston kolları 245 hp ye kadar standart kullanılır kranklarının standart ağırlığı 17300-17500 gr arasındadır 12500 gr kadar rahatlıkla hafifletiliyo volanınınıda hafiflettiğinde karakteri tamamen değişiyo ve bir alfaromeo 33 yada peugeot 205 kadar hızlı devirleniyo ve tabi bunlara uygun iyi bir yazılımla çok zevkli bir araç oluyo defalarca yapılmış denenmiş ve tecrübeyle sabittir.
Üstat bak bunlar hakkaten iyi örnek vede bilgiler. Paylaşım için teşekkür ederim. Header için sanırım kendim özel boru çekicem, çok dar çünkü içime sinmedi. Lexmaul yda Mantzel olayında hem fikirim ama satılanını grmedim ebay abonesi olacağa benzioruz. volanı taşlatırım yada hfifini kullanma taraftarıyım ama kranka asla girmem, o bilen işi tamamen. Enjektölrerinse kurtarması ii oldu...
Lexmaul'u takan birsürü tanıdığım var hepside takmadan önce büyük hevesle alıp sonunda hayal kırıklığı yaşamıştır.Enjektör konusunada katılmıyorum.Eski xe lerin krem enjektörleri ile iyi sonuçlar aldık.Bizden başka deneyenlerde memnundu.Headers ise öyle göründüğü gibi yani flanşı neyse boru çapıda o:icon_tup:
lexmaulu takan tanıdıkların hangi yazılımı kullandı çok merak ettim ben süperchipsten tutta lexmaulun kendi çipine onno ustaya kadar hepsini denedim headers için söylediklerim geçerlidir türkiyedeki 2 kitcarıda yakından incelemiş hatta bitanesinin timingini yapmış biri olarak bildiklerimi net rakam vererek söylüyorum anlattıklarım internetten okuduklarım değil bizzat kendi tecrübelerim ve bu motorları taşıyan kitcarlara yıllarca servis vermiş arkadaşlarımın tecrübeleridir kendi elimdeki xe makinaya 4 yılda 85 milyarlira para harcadım ben millet çipin ne olduğunu bilmezken ben standalone beyin kullanıyodum tr deki 3 dogkitten biri bende diğer ikisi eski kitcarlarda merak eden arkadaşlar enjektör yada diğer konularla ilgili bilgileri sbdmotorsportun sitesinden inceleyebilirler.ayrıca lexmaulun fahiş fiyata sattığı headers orjinalinden sadece 1mm geniş.
çok güzel ve nadir bilgiler teşekkur ediyorum kendi adıma. peki lex emme için uygun hazır bir yazılım bulabildiniz mi yoksa standalone ile mi verim alabildiniz?
erkut 205 isimli arkadaşım eğer ben yanlış anlamadıysam türkiyede birinin stroker yaptığından bahsetmiş maliyet süre kaç cc olduğu hakkında detaylı rakamlar verirse sevinirim bu uygulamayı yapacak kişinin daha önce bu motorlarla ilgili bir çalışması olmuşmudur? cevapların için şimdiden teşekkür ederim.
pekıı hafıf volan bu araclarda ıse yarıyormuu ve ben acık hava flıtresı kullnaıyurm + 50 mm ara borularım bunu 60 mm yapmayıı dusundum ama alt devırler öluyorbunu denıyen arkadaslarım var bu seferde 57 mm kullansak daha ıyı olmazmıı ?
Bak buda iyi bir tespit olmuş ara borular için. Ancak bu defada şöyle bişi sorayım, 60mm nin bahsettiğin halinde orta susturucu varmı yada yokmu. Eğer orta susturucu yokta genede alt devirler ölü kalıosa, ii bir orta susturucuyla durum ortalanabilir. Ha yok orta susturuculu halinle böleyse bizim 60mm tutkumuz yok direk daha dar bişi takalım :D
Burada amaç araçlarımız zaten genelde 150-180 hp aralığındaki kombinasyonlarda. Bizde bu aralıklar için en uygun kombinasyonu seçmeye çalışıyoruz. Tecrübesi olanlar bize en mantıklı değeri verirse çok güzel sfi lar çıkacak piyasaya. Boru çapı kaç olacak vede orta susturucu olsunmu? olmasınmı?
benım arkadasımda 60 mm boru var ve susturucu yok onun ıcın alt devırler ölu
Bu durumda orrta susturuculu 60mm işimizi görecek gibi. Birde fazladan devir çevireceğimiz için bu seçenek en uygunu gibi gözüküyor şimdilik. Çünkü alt devir bizlere ne kadar gerekli olacakki. üst devirleri olabildiği kadar beslemeye yönelik kurguluyoruz arabayı sonuçta.
haklısın bu konuda bıraz arastırma yapıyım bakalım willım ne dıcek bu konuda :)
Birde bu arabada soğuk hava çekecek yer yok. Ben standart filteryle devam etmekteyimde, o işi nasıl çözeces, güzel bi cai seti falan varmı bunların. Bunlarda açık hava filtresi kullansan kesin sıcak hava çekersin. Amma velakin filtrteyi çekip götüreceğin bir yerde görünmüo. Bu konuda fikri olan??
sımdı bızım arablarda soyle bır olay var flıtre kutusunu sokuyorusn altında delık gıkıyor ordan asagıya salladın mı bır boruu sana yazlık hava flıtre kıtı oluyor kısında sokuyorsun yukarıya alabılıryorusn ben yapıcam bunu
Bilgilerin için teşekkürler..Yanılmıyorsam isim uluç ? GSi için nekadar uğraştığını Okandan biliyorum.Beyaz kit kar girdiği draglarda hernekadar hayalkırıklığı yaratsada uzunda gideceği kesindi..Yanlız ben lexmaul konusunda çok iyimser değilim:icon_tup: Enjektör için yine diyorum denedik oldu yine başka araca taktık ondada faydasını gördük..
yapcak sey çok:D
hafıf volan la kısa lazım derim.. tabı ıvır zıvırları saymıorum, 200hp sınırına dayanmak çok zor deıl..