User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
61 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: K4M 1.6 Custom chip Sonuç:6hp

ClioSport
    Misafir

Question K4M 1.6 Custom chip Sonuç:6hp

Performance tuning'de custom chip uygulaması yaptırdım. Chipden önce ölçülen dyno verisine göre 110hp motor, 90hp tekere verdi. Bostancı Sanayindeki tech vw'de tekerde 100hp vermişti(chipden önce).

Chipden sonra motora verdiği güç 116hp olarak ölçüldü. Zamanla chipin araca alışcağı birkaç gün kalibrasyon için gezmen lazım dediler. Şuanda araç 7200rpm çeviriyor.

Araçta:
    SS Headers, KN 0488 Ram Air Kit, De-cat var.

Sizce nasıl?

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaman alışımı diye birşey yok. Marşa bastığından itibaren değişim olur yani 2gün sora daha güçlenir araba demek saçmalık.

TechTurkey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    çipe alışmak nedemek ? harektli parçamı bu alışssın ? şu devirde şukadar benzin ver avansı şu yap diyen yazılımın neyi nereye alışacak yahu ?
    A programmer is an organism that turns coffee and pizza into software

www.drecu.com

ClioSport
    Misafir
    ben bilmiyorum vallahi öyle dediler

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnançım msndede dedigim gibi çok normal bi sonuç degil... olmadı bi daha göster
    Tango-1 never dies.

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GökhanOluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çipe alışmak nedemek ? harektli parçamı bu alışssın ? şu devirde şukadar benzin ver avansı şu yap diyen yazılımın neyi nereye alışacak yahu ?
    self learning?
    Experience is what you get when you don't get what you want.

egeturbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    chip alışacak die birşey yok mekanik bir parça değil bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim eski corolla 1.6 VVTi a izmirde unichip yaptırmıştım. acemilik zamanlarımda stock oğlu stock araba chip öncesi 105 hp, chip sonrası ise 111 hp vermişti... sen de headers egzoz filtre de varki çok fazla değil bence..

ClioSport
    Misafir
    6hp banada çok mantıklı gelmedi 8-14 arası garanti etti ama 6 arttı, 1-2 gün daha denemeyi düşünüyorum, 1-2 gün sonra gidip ölçtürdüğümde yine 8hp çıkarsa yeniden programlatıcam.

Chipi yaparken sordu bana benzin önemlimi diye, bende "bildiğim kadarıyla basmadığım zamanlar chip'in avantajı ekonomi sağlar, bu ekomi olayının ortadan kalkmasını istemiyorum" diye cevap verdim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaw şu benim 2006 civic Vtec2 nin beynine modifiye yapabilecek kimse yok mu türkiyede

KVC S3
    Misafir
    Ne marka chiptuning bu öğrenebilirmiyiz? Atmosferik motorlu araçlarda aracının üzerinde bulunan extra parçalara göre %6-%10hp alman normal,ancak chiptuning yapılırken aracının motor sağlığı,parçalarının verimli çalışabilirliği,kullandığın yakıtın katkısı ve beklentilerine göre yapılan uygulama da önemli...Hemen adam harcamaktansa,bence durumu topluca ele alarak değerlendirmek lazım. Ne kadarı mümkün olur bilemem ama Clio 1,6 16V olarak senin haricinde örneğin 4 araca daha aynı işlemler ve chip tuning yapılsa ve sonucu dynoda görebilsek bence çok daha adaletli bir davranış içinde bulunulur diye düşünüyorum...Alışma kısmında yorum yapmıyorum ve ilk kez duyuyorum...

Sierra Rs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    h.sonu git tekrar bro

ClioSport
    Misafir
    Alıntı CZT_03 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne marka chiptuning bu öğrenebilirmiyiz? Atmosferik motorlu araçlarda aracının üzerinde bulunan extra parçalara göre %6-%10hp alman normal,ancak chiptuning yapılırken aracının motor sağlığı,parçalarının verimli çalışabilirliği,kullandığın yakıtın katkısı ve beklentilerine göre yapılan uygulama da önemli...Hemen adam harcamaktansa,bence durumu topluca ele alarak değerlendirmek lazım. Ne kadarı mümkün olur bilemem ama Clio 1,6 16V olarak senin haricinde örneğin 4 araca daha aynı işlemler ve chip tuning yapılsa ve sonucu dynoda görebilsek bence çok daha adaletli bir davranış içinde bulunulur diye düşünüyorum...Alışma kısmında yorum yapmıyorum ve ilk kez duyuyorum...
    Performans Club Maslakta chip custom yazıldı. bir markası yok.
    Benim motorun 2001'de üretilen gaz kelebeği telli olanına wimmer uygulanmıştı. hatırlıyorum 1. vites komple sarıyordu. ama şuanda bende böyle bir durum yok.

Safak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Performance tuning dediğin yer Performans Tuning mi Maslak taki?

Tech VW dediğin yerde VW Tech sanırım

Kaç oktan benzin kullanıyorsun? Bırak ekonomini bozsun biraz sonuçta 200HP ye çıkartıp 100km de 20lt benzin yakamayacak? Sende görmüş olursun aracından neler çıkacağını?

Yapmadan önce ve sonra aynı yerde dyno ya soktun sanırım ona göre 6hp arttı? Yoksa daha önce başka yerlerdeki ölçüme göre mi 6hp?

biraz daha açar mısın mevzuyu?

ClioSport
    Misafir
    evet aynen dediğin gibi yerlerin isimlerini doğru yazmışsın.

chip yapılmadan önce ve sonra aynı yerde ölçüldü araç.

Fakat 2-3 ay evel chipsiz ama headers,de-cat ve kn 57i 0488 kitli bi şekilde VW Tech'de ölçüldü ve tekere 100hp verdi araç.

97 Oktan benzin kullanıyorum. Açıkcası aracın ilerde avans vurmasından korkuyorum o yüzden limitoru 7000rpm istedim ama şuanda 7200rpm de kesiyor.

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tekerde 100 güzel bir rakam sayılırda , yazılımın güvenli olup olmadığını bilemezsin. Yüksek viteste alt devirlerde bir avans vurması bir çıtırtı hissediyor musun bunları biraz dene bence

ClioSport
    Misafir
    bu akşam dediğin olaya dikkatli bir şekilde bakıcam.

ClioSport
    Misafir
    bir soru daha. Bülent abi hala wimmer yapıyormu?

CLIORS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı grkm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zaman alışımı diye birşey yok. Marşa bastığından itibaren değişim olur yani 2gün sora daha güçlenir araba demek saçmalık.
    arkadasın dedıgı sanırım long term fuel trım olayı. Bir miktar etkisi olur ama cok da fazla etkı bekleme.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)