0-30 yağ koyma bencekaputun altında yazıyor diye 80bin bakımında ben de yaptım hatayı 1000 km sonra tekrar değiştirdim, 10-60 ile
0-30 yağ koyma bencekaputun altında yazıyor diye 80bin bakımında ben de yaptım hatayı 1000 km sonra tekrar değiştirdim, 10-60 ile
peki fn2 de 0-40 var 10-60 mı koymak lazım
3 gün önce bi arkadaşım vtı ya 0-30 koydu araba inanılmaz bi şekilde düşüş yaşadı 200km de kesilmeye başladı performans düştü vtec açışı belirginsiz bir hal aldı.. dün 10-60 edge koydu ve şu anda araç eski haline geldi vtec açışlar düzeldi ve kesilme yok ..
ben 0-30da 1000 kmde 1 litre yağ eksilttim 10-60da sorun yok o niye peki ?
@Bugra +1903 u gordum gecen aracı kullanıyorum eşim koptu yerlerde sola bir dondum burnumun ucunda besiktaş rozetihasta fenerliyim ama sokmedim duruyor
Bu arada cok basmıyorum yağı ve buji sonrası bir daha dynoya cıkacam yaz sonu alışırım hrld araca , cuma işe gittim Gebze OSB de bizim fabrika 240 ı gecmedim frenler elden gececek simdilik cok basmıyorum.
Kış için ideali 0w-30 ama yaz için aklımdan 0w-40 geciyor ama neden herkes 10-60 diyor stock araca onu anlamıyorum.
Viskozite açısından 0w-30'mu, 10w-60'mı daha iyidir?
Yağın viskozitesinin uygunluğu kullanım yerine göre değişir. Örneğin 0W-30 çok ince bir yağdır. Motorun içinde rahatça dolaşır ve her noktaya ulaşarak yağlama yapar. 10W-60 ise daha geniş bir viskozite aralığına sahiptir ve çok sıcak iklimlerde, sıcaklık değerleri çok yükselen ve yüksek performans beklenen motorlarda kullanılır.
Castrol ün internet sitesinden alınıtıdır .
Ama diger tarafta araca göre motor yagı seciminde EDGE 0w-30 koyun diyor
Sıcaklık degerinden dolayı 1060 yazın mantıklı duruyor .
ben aldıgım ılk gunden berı 10 60 kullanıorum cok memnunum 10 60 gec ısınan bı yag ne kdr basmassakta ılllakı basıoruzgec ısınan yag ııdır.bırde soyle bısey var 0 30 kullanan arklarımın ctr lerı yag eksıltıyor 7000de 1 lt gıbı. bu yuzden 10 60 ı sewıyorum soledıgım gıbı 5 30da dusunebılırsınız.
3000-5000 km de bir yağ degisimi bana mantıklı, o yuzden yag eksiltme problem degi geliyor gerci 5000 km bu yil yapamam ama olsun cuunku aracı sadece hafta sonu gezmeye giderken cıkarıyorum
Bu arada acaba yag ve buji degisiminden sonra ne kadar fark edecek birde benim araca carbon clean yapılırmı![]()
Ok sen yogunsun bu aralar gorusuruz .
0w-30 edge 4 lt bauhaus ta 110 tl artı 1 lt de 36 tl toplam 146 tl tutuyor .
aracı brandaladım kaldırdım artık cumaya bakarım devamına![]()
iyiki kafa kafya yürüdün ertan abi bi de geçilsen kaç yüz metre fark olucaktı demekki neyse zaten geçilip de kabul eden birine çok fazla rastlanmıyor alıştık artık..
edit: ben o denemede 246 hp değildim 246+RBC emme manifoldu vardı ama sen yinede kafa kafaya gittik diyosan gitmişizdir ne diyim![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)