Kayıplardan selamlar
Şimdi problemimiz şöyle,
Aracıma motor yapıldı, mekanik olarak hiçbir problem yok. Yağ eksiltmiyor, biryerlerinden ses gelmiyor,...vs vs vs
O2 sensör,Knock sensor,Distribütör SIFIR...(evet biraz kılım) Bujiydi, filtrelerdi bahsetmiyorum bile tabiki...
Araçtaki parçalar:
B16B piston(10.8cr) + Mugen ince conta(sitesinde +0.4cr yazıyor) = ~11.2cr civarında bir sıkıştırma mevcut...
81mm B16B Pistonlar
Mugen İnce Silindir Contası
Port Polished kapak
XTD Stage 3 Baskı-Balata
XTD %50 Lighter Volan
DC 4-1 Ceramic Header (2")
Custom ShortRam + Aem Dryflow Air Filter
51mm Krom Ara Borular
VTi HB için bireber SS Magnum
Rodaj döneminde 5-6 kere yağ ve yağ filtresi değişimi yaptım(evet evet bayağı kılım)... KM olarak da 1800km civarında...
Araçtaki problem:
7000-8000rpm arasında araç kasılıyor, tam açılıp hızla indirmesi gereken aralık olan 7000-8000rpm aralığında araç devirlenmekte zorlanıyor ve çok az ve hissedilmesi çok güç olsada hafif bir vibrasyon oluyor... Ve açıkcası gitmesi gerektiği gibi gitmiyor... Bu kasılma sanki silencer takılmış gibi ya da egzoz tıkalıymış gibi bir his uyandırıyor, sanki sonra 35-40mm girişli bir egzoz var da aracın egzoz çıkışını zorluyor gibi kasılma ama tabiki egzoz sisteminde headerdan itibaren hiçbir problem yok... Sıkıştırma yüksek olduğu ve orjinal ECU(P2T) olduğu için mekanik olarak distribütörden avansı biraz kıstım, araç biraz daha rahatladı ama tabi çok ince ayar yapmayı beceremediğim için sorunu çözemedim...
Dediğim gibi mekanik olarak bir sorun bulamadım, araç yağ eksiltmiyor, kompresyonlar düzgün, yağın rengi ve vizkozitesi normal(2 parmak testi), o devir aralığına girmedikten sonra motorda hiçbir anormallik yok; gidişi,vtec açışı,...etc diğer herşey normal... Biraz yakıt yüksek ama onu da bu probleme bağlıyorum, problemi çözebilirsem o da düzelicektir kanımca...
NOT: Araca motor yapılmadan önceki setupı birebir aynı, sadece mugen ince conta yerine OEM conta kullanılıyordu ve hiçbir problem yoktu ve orjinal vti'lardan daha hızlıydı piston sebebiyle, motor yapma sebebim de 2. silindir yağ segmanım biraz kaçırıyordu(fazla değil 2000-2500km'de 750-900ml), amacım daha iyi olmasa da aynı performansı yakalamak...
Üstadlardan yardımlarını bekliyorum, herkese selamlar ve saygılar...![]()