yaw ortadaki nin toplam boş bıraktığı hacim daha az sağdaki p2m e göre... daha az hacim de daha çok CR demek değil mi?
Printable View
yaw ortadaki nin toplam boş bıraktığı hacim daha az sağdaki p2m e göre... daha az hacim de daha çok CR demek değil mi?
peki erkut pm2 pistonlarıyla d16v1 de cr nereye çıkıyor ? 11,5 lara falan mı ?
abi erkutun demek isteidği p29/pm7 pistonu p2m den 1 mm daha yüksek onu söylemek istiyor heralde ve kapağa değdiğini söylüyor yani ben öyle anladım :D
abi gözünü seviyim nasıl bi hesap anlayışın var ç.tesi gel pistonları yanımıza alalım gidelim şirzat ustayla beraber ölçelim ben de kurtuluyum senin 5500 de dome biter diş başlar muhabbetinden :hahaha:
84 mm 325 pistonunun tepesinden 2,5 mm alınınca 325 in sıkıştırma 8,5 lara düşüyo bitek bunu biliyorum :D :D
yaa abi bak ordaki bilgide bi sıkıntı yok sıkıntı şu p29 si a takınca 9.5 oluyo i es e takınca 12.6 sen sadece poiston olarak düşünüyosun evet pm2 kendi motorunda düşük cr ve sen de biliyosdsn aynı piston özgürün 1.5 sohc vtecde takılı ve 12.5 un üzerinde değer veriyo
burda p2m için 2,7 dişşşşş :D yazıyor.. ben p2m yerine pdn veya p29 takardım.. ;)
http://img525.imageshack.us/img525/8909/piston.jpg
offfff offff yarım yamalak bi liste ve ben pm2 dedikçe P2M nin değerleriyle bana gelen bi insan abi allah rızası için pnd yi bi tak da al cevabını ya da o egzantirikle bi p29 tak daha çok gülebilirim duruma :hahaha:
There are five factors that affect compression ratio: cylinder swept volume, clearance volume, piston dome or dish, head-gasket volume, and chamber volume.
erkut p2m taktın da yukarıdaki hangi faktörleri etkiledi de CR arttı? Clearance volume azaldıkça CR artar, Piston dome ise CR artar, chamber volume azalırsa CR artar.. Senin P2M hangi faktörleri etkiledi? Fiziksel mekanik bilgilerle de dalga geçeceksen artık yazacak bişey yok...
Suzuki Vitara tepeli piston olabilir mi :)
abi biriniz p2m den biriniz pm2 den bahsediyonuz :D
senin fotodaki p2m değilmiş yaw :D :D PM2 ymiş... pm2 nin özellikleri yok bende :D :D
abi ikinizinde bilgileri doğru ama ikinizde farklı pistonlardan bahsediyonuz yaw :D
ama erkut üstteki posta demiş pm2 dedikçe P2M diyon diye abi :D
abi ben de onu diyorum ama anlatamadım pm2 nin kocaman kubbesini görüyosun ama p2m nin değerleriyle bu düşük cr veriyo diyosun bu arada hesapladım piston değerlerini vermiycem sana sadece tek cevabım var 11.3 cr vtec 2 pm2 piston oem conta nasıl çııakrttın sorusuna da asla cvp vermiycem bundan sonrasına sadece iddiaya girerim
daha kol değerleri var sıkıntılı yoksa sana b16b kolu cbr 1000 rr pistonla tahmin edemiyeceğin cr çıkartırım :hahaha:
lan emre şu piston mevzusunu çıkarttın ortaya.. kafam ağrıdı.. 1 saattir hatalı pistonu savunup duruyorum :D :D
abi ben sana başından beri onu diyorum işte pistonun resmine bak neresi çukur diye bi de ekliyorum bu piston 1 mm yukardan başlıyo bi de diye sen not düşüyüm pnd pistonu takarsan hayallerin suya düşer dome dish değil piston yüksekliği de önemli yani kola pimi takıncaki değer blok yüzeyinde durduğu yer Comp Height bu değer 30,5 olunca senin 29.5 lar yine suya düşüyo bilgin doğru ancak eksik bunu demeye çalışıyorum
erkut pm gönderdim sana :)
yıldonun pistonlarımı değişecek?
puhaha sana özel p2m getirtelim :) piston segman 200 gibi bişeydir tahmini
P2M takıp alayınızı geçecem :D :D :D