User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Cai+lpg+yüksek devir :s ?

kayaakin
    Misafir

Cai+lpg+yüksek devir :s ?

Arkadaşlar 2005 Chev Kalos aracımda, orjinal hava filtresi var iken 4.viteste sürekli 3500 devirde çıktıgım bir rampayı, CAİ İle çıkamıyorum halbuki düşük devirler cok daha dolu cai ile ama yüksekde istikrar ''0'' ? bunun sebebi aracın lpg gaz ayarının caiden sonra yapılmamış olması olabilirmi? herkese teşekkürler,saygılar.

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bukadar fark etmesi çok zor diyorum başka bir sıkıntı olması muhtemel arabada MAFMI var..olmadı eski filitreye dönün eğer maflıysa arabanız..
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

kayaakin
    Misafir
    Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bukadar fark etmesi çok zor diyorum başka bir sıkıntı olması muhtemel arabada MAFMI var..olmadı eski filitreye dönün eğer maflıysa arabanız..
    aracın 1.2 75 hp oldugunu göz onünde bulunduralım, ayrıca kusuruma bakmayın ama MAF nedir?

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

MAF sensörü, hava filtresi yuvası ve hava giriş borusu gaz kelebeği gövdesi bağlantısı arasında yer almaktadır.
    Bu bir sıcak film tipi hava akış sensörüdür. MAF sensörü bir sıcak film sensörü, yuvası, ölçüm borusundan meydana gelir.
    Hava akış oranı sıcak film ucundan aktarılan sıcaklığın tespit edilmesi ile ölçülür ve hava akım oranındaki değişiklik sıcak film ucu düzeyinden hava akımına aktarılan sıcaklıkta değişikliklere sebep olur.
    Bu değişiklikler sıcak film ucunun sıcaklığının değişmesine ve direncinin değişmesine sebep olur. Bu değişen dirençle ECU’ya sinyal gönderir ve havanın akış miktarına göre, yakıt oranı ayarlanır
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilginc durum normalda sicak cekiosa alt devirde baya bayliyor..

kayaakin
    Misafir
    MAF sensörü, hava filtresi yuvası ve hava giriş borusu gaz kelebeği gövdesi bağlantısı arasında yer almaktadır.
    Bu bir sıcak film tipi hava akış sensörüdür. MAF sensörü bir sıcak film sensörü, yuvası, ölçüm borusundan meydana gelir.
    Hava akış oranı sıcak film ucundan aktarılan sıcaklığın tespit edilmesi ile ölçülür ve hava akım oranındaki değişiklik sıcak film ucu düzeyinden hava akımına aktarılan sıcaklıkta değişikliklere sebep olur.
    Bu değişiklikler sıcak film ucunun sıcaklığının değişmesine ve direncinin değişmesine sebep olur. Bu değişen dirençle ECU’ya sinyal gönderir ve havanın akış miktarına göre, yakıt oranı ayarlanır[/QUOTE]

tesekkürler biligiler için fakat,
    aracımda MAF sensörü varmıdır yokmudur bilmiyorum :S
    2005 Chevrolet Kalos 1.2S

focus musty35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hava filtresıyle kesın bı alakası var cunku ben araca hava filtresı varken ayar yaptırdım beyine ona göre program atılıyor ayar yapılınca sorun ortadan kalkıcaktır . lpg takılan aracların hemen hemen tum sorunları hava filtresi ve debimetreden oluyor zaten . lpg tunıng

kayaakin
    Misafir
    Alıntı focus musty35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hava filtresıyle kesın bı alakası var cunku ben araca hava filtresı varken ayar yaptırdım beyine ona göre program atılıyor ayar yapılınca sorun ortadan kalkıcaktır . lpg takılan aracların hemen hemen tum sorunları hava filtresi ve debimetreden oluyor zaten . lpg tunıng
    LPG Ayarı yeniden yapıldıktan sonra sorun ortadan kalkacakmı sizce?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende öle olmustu tabıkı benden daha ıyı bılenler var burda ama benım kendı aracımdada lpg olduu ıcın bende aynı sorunu yasamıstım buyuk ıhtımal duzelecektır . zaten lpg ile yuksek devir beklemeyın arac yuksek devırlerde bayılıyor oda lpg ile benzının patlaması bir deıl performans kaybı dedıklerı lpg de ust devırler yoksa ben denedım rolıng yaptım bı arkadasımla alt devırlerde aynı oluyor hemen hemen ust devırler nerdeyse sabıt kalıo bellı devırde

kayaakin
    Misafir
    bende öle olmustu tabıkı benden daha ıyı bılenler var burda ama benım kendı aracımdada lpg olduu ıcın bende aynı sorunu yasamıstım buyuk ıhtımal duzelecektır . zaten lpg ile yuksek devir beklemeyın arac yuksek devırlerde bayılıyor oda lpg ile benzının patlaması bir deıl performans kaybı dedıklerı lpg de ust devırler yoksa ben denedım rolıng yaptım bı arkadasımla alt devırlerde aynı oluyor hemen hemen ust devırler nerdeyse sabıt kalıo bellı devırde
    Umarım lpg-gaz ayarındandır sorun, yarın gidip yeniden yaptıracagım..
    Yardımcı olabilecek başka bir arkadaş varmı?

kayaakin
    Misafir
    bu arada cok tesekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne demek arkadasım yardımcı olduysam sevındım

Ahmetfikri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu okuyunca kafama takıldı kat iptalinden sonrada ayar yatırmaya gerek varmı ki ??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kat yapıldıktan sonra ayar yapılcanı sanmıyorum zaten kata kadar tum olay bıtmıs oluyor

Safak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hava filtresinden sonra LPG ayarın yeniden yapılması gerekiyor...

LPG nin hava ayarı hasastır, ayar orj filtre emişine göre yapılmış, sen açık hava takınca emiş artmış karışım sapıtmış... Ayarını yeniden yaptır sorun kalmaz.

kayaakin
    Misafir
    Alıntı Safak-e30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hava filtresinden sonra LPG ayarın yeniden yapılması gerekiyor...

LPG nin hava ayarı hasastır, ayar orj filtre emişine göre yapılmış, sen açık hava takınca emiş artmış karışım sapıtmış... Ayarını yeniden yaptır sorun kalmaz.
    eyww sorunun bu olmasına sevindim, lpg ayarındaki elemana ek bişi anlatmama gerek varmı acaba? yapabilir deglmi cai varken aracımda ona uygun lpg ayarını?

Safak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kayaakin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eyww sorunun bu olmasına sevindim, lpg ayarındaki elemana ek bişi anlatmama gerek varmı acaba? yapabilir deglmi cai varken aracımda ona uygun lpg ayarını?
    Cai taktım vs demessen kafası karışmaz, Açık filtre taktım, ayarı yeniden buna göre yapılması lazım sanırım dersen... Onlar gerekeni yaparler.

O muhtemelen: "şimid çok yakacak" vs vs diye başlayacak zaten muhabbete.

Yiğit Ş. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.2 arabanın nesine LPG onuda anlamadımya neyse
    *
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
    *simdi yok homsitora gidelim yok midpoyint yok starbaks
    *a..... o zmnlar yoktu oyle
    *bi cay iciriodun
    *bisinema
    *finishim

Ahmet_28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit Ş. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.2 arabanın nesine LPG onuda anlamadımya neyse
    1.2 az yakıyor.lpg ile hiç yakmıyor
    barnak bassam olurmu ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)