Sefa_vts Nickli Üyeden Alıntı
Şimdi doğruya doğru... bizim araçların blokları diğerlerine nazaran ısınabilen bloklar ve sizin kapak taşlamadan sonra dediğiniz olay ile yağ sıcaklığı düşebilio.. ustasına bağlı olarak.. Ancak standart kapağa sadece ince conta koyan ve hararet yapan 106 saxo ile 2-3 defa karşılaştım.. Bilmiorum tabi istanbul trafiğine rağmen benim gibi klima fanını müşüre bağlayıp bağlamadıklarını ama onlar yaptı.. Manual bi fan düğmeleri yoktu.. Benim gibi müşür değeri 84 de ulaşınca açmıodu.. Kulakdan dolma bilgilerle yazmadım.. Evimin yakınında olan bir garaja sürekli uğramamdan dolayı biliorum..
Filtre olayına gelince.. sıcak hava çekmeyen kazan görmedim? orjinal kazanda henüz türkiyede görmedim.. tamamen sıfıra sıfır kapananıda... Ayrıca polyesterin ısıya karşı geçirgenlik özelligi olur olmadığını sen benden daha iyi biliyorsundur..Neyse diceğim oki.. ufacık kaput açma mandalı deliğinden hava almaya çalışana kadar boruyu aşağıya uzatsın daha iyi zaten.. Filtreyle uğraşmasına gerek yok,tabi paneli kesmicekse.. Ama illaki filtre takıcam diyorsa dediğim şekilde yapması dışında çare de yok.. ufak filtre tr de benim gördüğüm iki firmada var.. Biri yed diğeri starsky mı ne.. bunların geçirgenlik değerleri bilmemnesi hiç bilinmeyen hava geçirdiği bile bilinmeyen filtreler.. Onun yerine zaten kapalıykende aşırı hava alamıcağından düzgün bir filtre takması daha mantıklı.. buda kulaktan dolma bilgi değil...
Ben söylediklerimin arkasındayım.. yanlışım var ise hep beraber düzeltelim bende doğrusu öğrenirim en azından :)