User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
93 sonuçtan 77 ile 93 arası

Konu: Vtec2' im ve Dyno

racing3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evrencim benim de bir sorum olacak sana otto ile magna flow arasında hp olarak değil de izlenim olarak ne kadar ve nasıl bir fark hissetmiştin, bir de cai ve short ram arasındaki + ve - ler olarak senin görüşün nedir?

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı racing3000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evrencim benim de bir sorum olacak sana otto ile magna flow arasında hp olarak değil de izlenim olarak ne kadar ve nasıl bir fark hissetmiştin, bir de cai ve short ram arasındaki + ve - ler olarak senin görüşün nedir?
    Otto ve Magnaflowu kıyaslamak doğru olmaz.

Otto son susturucu varken standart ince ara borular ve standart orta susturucu mevcuttu.

Magnaflow ise son susturucu değil malumun cat back sistem, ara borular kalın ve orta susturucu bu sisteme uygun bir orta susturucu.

2'si arasında olması gerektiği gibi dağlar kadar fark var. Kıyaslamak eş ürünler kullanılmadığından doğru olmaz, aralarında dünya kadar fark olması gerekir ki var da. =)

CAI ve Short Rami şöyle açıklamaya çalışayım.

Arka arkaya 2 adet dyno yaptım. Birinde cai'nin tampon portu filtreye bağlı değilken ( Yani kelebeğin az ilerisinde pipercross un filtresi mevcut, porta giden boru takılı değil ), diğerinde ön tarafta bağlıyken. 1hp fark çıkmıştı.

Keza bundan öncesine gidersem KN filtremden hiç memnun değildim. Özellikle headersın ısısı canına okuyordu performansın. Pipercross CAI'de böyle bir durum söz konusu değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladım kardeşim, sendeki cat back fiyatlı bi üründü yanlış hatırlamıyorsam. tek son susturucu olarak vtec2 ye tavsiyen varmı. ben arabayı satacam diye herşeyi sattım. şimdi tekrar satmama durumu sözkonusu. daha derli toplu bişeler yapmaya çalışacam sanırım.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Anladım kardeşim, sendeki cat back fiyatlı bi üründü yanlış hatırlamıyorsam. tek son susturucu olarak vtec2 ye tavsiyen varmı. ben arabayı satacam diye herşeyi sattım. şimdi tekrar satmama durumu sözkonusu. daha derli toplu bişeler yapmaya çalışacam sanırım.
    1000 Euro gibi bir şeye gelmişti vakti zamanında. Şimdiki Euro'nun TL karşılığı ile kıyaslamak yanlış olur ama

Son susturucu olarak bir şey tavsiye etmek istemiyorum. Piyasaya çok ürün girdi, bende takip etmeyi 1.5 sene önce bıraktığımdan ne iyidir ne değildir bilemiyorum. Yanlış yönlendirmek istemem.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sağol Evrencim.

despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu o kadar makbule geçecek ki
    eheh aga soktum ben aracı dynoya bugün dyno yeni kuruldu kalibrasyonları falan yapıldı dendi vs. ilk ölçtük 90 hp çıktı sonra kurcaladık normları vs. falan 102 hp oldu 105 hp oldu vs. neyse en son artık ayarlandı dendi 115 hp çıktı sonra . neyse dedik okadar yaptık 5 hp almışık sonra başka bi headers sız düz borulu filtreli bi vtec2 yi soktuk oda fabrika değerinden düşük 105 hp çıktı e dedik ozaman bizim arabalar gitmiyo ehehe dödük geldik

yani kısacası sağlıklı bi ölçüm yapamadık. ben aracım stock iken girdiğim dynoda denicektik onunda kartı arızalıymış başka bahara kaldı artık
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya olsun canın sağolsun, ama + 10 hp cebindeymiş, en azından onu öğrendik şaka bi yana senin araç 125 ten aşağı olmamalı, ama safc ile a/f yi biraz arttırırsan ben sadece çok devir döndürme değil, orj ecu+beyne göre daha da iyi olacağını düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hacım şu an 7100 7200 arası çeviriyorum kadranda ama boşa. afr redline da tam 10 oluyor. zaten araba kösüyo gitmek istemiyo yani anlaşılıyor. safc ile ayar yaparsak eğer biraz faydası olur. şu an yine bi rollingten geldim. cliocu bi arkadaşla denedik. orj ecu ve diğer ecuyla denedim. orj ecu çok az daha iyi şu anki ecuya göre. ama yeni ecununda avantajı 7000 e doğru araba limitöre girmeden vites atabilmem, kayıp diğer ecuya göre daha az yani
    MTM-PROSTOCK GARAGE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    clio ile sonuç ne oldu emre?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi clio ile sonuç kafa kafaya cliocu 110 kiloydı 25 kg vermiş askere almıyolar diye bide yeni egzoz sistemi yaptık ona maşallah güzel oldu.

bide bi arkadaşın e36 kasamı bilmiyorum yanlış olmasın anlamam bmw den. arkadaşın demesi 2.0 6 silindir 150 hp otomatik vites.

2. vites 60 yaptık nokta oldu resmen. sonra aga dedi 70 te yapalım otomatik bu biraz hızlansın dedim ok aga sonuç yine nokta sonra aga dedi bide 80 yapalım tamam dedim sonuç yine aynı
    MTM-PROSTOCK GARAGE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    senin arabanda nos mu var emre yaw

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    huauha yok abi uaw. he bmw ci arkadaş kaputu açtırdı bana. benim oil catch tank ı gördü bu ne lan dedi nos mu yerlere yattım orda dedim sus tamam kapa kaputu auhahu
    MTM-PROSTOCK GARAGE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alpay Abinin morali bozulmuştur herhalde (:

Bilmiolarki emre abi senin arabanın ruhunda fitennkklik var canı istedimi cılgınlar gibi gidiyor.. 2 hafta yatmanın acısını cıkartıyor bu aralar

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı despe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    huauha yok abi uaw. he bmw ci arkadaş kaputu açtırdı bana. benim oil catch tank ı gördü bu ne lan dedi nos mu yerlere yattım orda dedim sus tamam kapa kaputu auhahu
    ashuahsa alpaymı dedı onu nosmu var dıye yavv nos hortumunun çim sulama hortumundanmı yapıldıgını sanıyomus o alpay

aviator35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emre bursaya gelince uğrayayım da sizden biraz feyz alayım, senin dc header gezdi gezdi bana geldi, muayeneden sonra takılıyor bakalım inşallah düz boru yapcam arkasını da var mı paylaştığın resimleri vs öyle bir projenin? boruların gidişatına bakayım

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı despe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi clio ile sonuç kafa kafaya cliocu 110 kiloydı 25 kg vermiş askere almıyolar diye bide yeni egzoz sistemi yaptık ona maşallah güzel oldu.

bide bi arkadaşın e36 kasamı bilmiyorum yanlış olmasın anlamam bmw den. arkadaşın demesi 2.0 6 silindir 150 hp otomatik vites.

2. vites 60 yaptık nokta oldu resmen. sonra aga dedi 70 te yapalım otomatik bu biraz hızlansın dedim ok aga sonuç yine nokta sonra aga dedi bide 80 yapalım tamam dedim sonuç yine aynı
    normal aynı bmw den arkadaşımızda var, air intake kitli 1.6 corolla ile nokta oluyordu

Mechanix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracının performansını önemsiyorsan kullandığın yağı değiştirmeni öneririm.Yarı sentetik artık eski ve ucuz teknoloji.Tam sentetik yağ kullanmalısın.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)