http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos..._2305346_n.jpg
filtrenin kafasını soğuk hava ile besliyor musun?
altta halen orj filtrenin kazan bağlantıları duruyor mu?
Printable View
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos..._2305346_n.jpg
filtrenin kafasını soğuk hava ile besliyor musun?
altta halen orj filtrenin kazan bağlantıları duruyor mu?
ben ilk vti aldığımda kötü bir açık hava filtresi ve orjinal manifoldu vardı, 190-200 gibi 4 bitip 5 e attığımda araba bayılıyordu, 4-1 dc ve cai sonrası o bayılma geçmişti rahat rahat kadranı deviriyordu araba
herhangı bır boru ule soguk hava beslemesı yapmadım altta bahsettıgınız fıltre kazan baglantıları durmuyor o bmw aracla yapılan yarısın aynısı baska bır vtı ılede yapıldı 1-2-3-4 de ayırmamız aynı sekılde dıer vıdeodakı kalktıgım arac ıse ıbıza fr tdı 180 bg 415 torq
Bu arada 10:2 söküp 10:8 takıp 12.5 cr sıkıştırma yapma açıklaması
http://www.hred.net/pistons_rv_fichi...CT_pistons.jpg
dousum zaten ayırmaktan bahsedıyoruz abım uzundan deıl onlarında uzun vıdeosu yok bıtane var ondada zaten vtec 2 kısı tt nın ks ve benle 3 lu kalkısıda var o adam bızımle aynı yuruyor bıryere kadar ks benden daha dolu dusun onu kıyaslamıyorum 1-2-3-4 de gıdısınde sıkıntı yok acısından konusuyoruz
büyük ihtimalle filtreniz sıcak hava çekiyor
-soğuk ve taze havayla besleyin (tamponu delip spiral boruyla gelebilirsiniz)
-motor bloğu-manifold ile filtre kafası ve borusu arasını izole edin (herhangi bir ısı yalıtıcı malzeme olur)
cok tesekkur ederım yardımlarınız ıcın bunları yapacam bırde headers hakkında sorum var 4-2-1 mı 4-1 mı ve neden ?
4-2-1 2" headers güncel kullanıma daha uygun standart header dan biraz daha geniş ve performans ona göre biraz daha üstün.
4-1 2" headers güncel kullanıma pek uygun değil zaten race diye geçer alt devirlerini 4-2-1 e göre öldürür üst devirlerin 4-2-1 e göre daha iyi olur. Yani 5500 üstü yaşıyor isen ve bulursan 4-1 2" headers takacaksın.
bence vtec olupta alt devirleri çokta kasmaya gerek yok sonuçta vtec açmadan zaten araba gitmiyor, biraz daha gitmesede fark etmez önemli olan üst devirlerde performanslı olması...
tabi benim düşüncem bu miami senin düşüncene de saygı duyuyorum tamamen kullanım alışkanlığı
bana 4-2-1 torqu arttırıyor 4-1 ıse devır cevırtıyor gıbı bır acıklama geldı ben zaten 5. viteste bayılıyorum dıye 4-2-1 takmam gerektıgını soyluyorlar yanı sana torq lazım dıyorlar ama ben bır anlam veremedım bu tezın hakkında ne soyleyebılırsınız hazır uzun zamandır vti kullananları yakalamısken ne varsa aklımda sorayım barı :) denemedıgınız sey kalmamıs gorunene gore yardımlarınız ıcın tesekkurler:icon_tup:
arkadaslar cevaplayabılecek bırılerı yokmu ?
amacın gazlamaksa ust lerde gezeceksın demektır. bunun ıcınde 4-1 headers alıcaksın. bayılma oluyosa bı alta cekersın gazlar gıdersın. bu devırde ne 4 2 1 ı arkadas ya
Yapacakların
1. benzin filtren ne durumda.
2. benzin pompan ne durumda walbro yap.
3. bujilerini ne durumda
4. akü ne durumda
5. gerekli elektrik tesisatı kontrollerini yaptırdınmı
6. Header 4-1 alacaksın
7. 51 mm orta susturuculu bir egsoz sistemi yap
8. Sona 60 lık veya 51 lik bir egsoz tak.
9. Filtre sistemin iyi soğuk hava alsın.
10. Arabana güzel güzel 2 3 kat cila at daha hızlı gider.
Ne güzel ya orjinal 4-2-1 headerı çıkart yerine biraz daha genişini tak tork artsın tamam artsında öyle ahım şahım bişey artmıyor.
headers DC 4-1 2" alacaksın üst devirlerde farkedersin..zaten vti ların alt devirleri güçsüz 4-2-1 almak mantıksız.Azçok denk geliyor hic bir vtec sürücüsü 2.vites 6500 den asagı rollıng yapmıyor :D
ben vti'da supersprint 4-2-1 kullandım
kat iptali de vardı tabii :)
üst devirlerde aşırı kasma diye bir durum yok
orta devirler de gayet iyiydi
tamamen tarz meselesi