atmosferik aracında vakum göstergesi kullanan çokmu aramızda ?
faydasını gören, olmayıpta ihtiyaç hisseden varmı ?
şekil olsun diye takanlar cevap vermesin pls![]()
atmosferik aracında vakum göstergesi kullanan çokmu aramızda ?
faydasını gören, olmayıpta ihtiyaç hisseden varmı ?
şekil olsun diye takanlar cevap vermesin pls![]()
e46 316da standartta vardır artık gaz basmana göre ne kdr benzin gidiyor bak haberin ola az bas diyordu sonlarda gösterge
gaz kelebeği ile orantılı hareket ediyor, tam gaz kelebek tam açık iken göstergede maksimum değere geliyor, distribütörün ayarına göre rölantide sabit bir değeri var, eğer distribütör bozulmuşsa rölantideki o değer de bozuluyor, parçanın kontrolünü de böylece yapmış oluyorsunuz, eğer rölantideki değer aklınızdaysa distiribütör montajını yapan ustayı yönlendirip yanlış ayar yapılmasını önleyebilirsiniz, en azından benim aracım da öylebu arada makina ile distribütör ateşleme ayarı yapılıyormuş, benim ki ustanın motor sesini dinleyip kulağına göre oldu, her araca makina ile ayar oluyor mu merak ediyorum
aynı mantıkla çalışıyo bmw de onu benzin-saat olarak taksimatlandırmışlar vacuum saatinde in-hg olarak taksimatlandırmışlar bende bakıyorum sıfıra yakınsa çekiyorum ayağımı gazdan
şimdi bu vacum göstergesi cekilen havanın miktarını mı gösteriyo basıncını mı gösteriyo neyi gösteriyo ?
aslında vakumda bir basınç sayılır evet ,
sonuçta vakum göstergesi bir şekilde basıncı gösterir.
ayrıca :
araçlarımızda havanın miktarını-kütlesini gösteren sensöre MAF (mass air flow sensor)
motora giren havanın basıncını-vakumunu ölçen sensörlerede MAP (manifold absolute pressure sensor) denir.
eski Mercedeslerdede bulunuyor yenilerde var mı bilmem az yamak için ideal ama 1.5 ton luk mersoyu kaldırmakta sorun ondan hep sonlarda ibre kalkısta. bide lpg olunca![]()
kullanan varsa tam gazda gösterdiği değer ve birimini yazabilirmi acaba kullananlar?
atmosfer basıncını 1atm sayıp 1,1-1,3 atm arası bider mi yoksa 0 sayıp 0,1-0,3 gibi bişeymi gösteriyor yada ne gösteriyor?![]()
2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400
bu konuyu ben de merak ediyordumvakum saatlerinde normalde "0" gösteriyor. çalışırken ve gaza basınca aşağı doğru hareket ediyor, birim olarakda vakumu inhg (inç civa) cinsinden belirtmişler ki basınçtaki 30psi a yakın bi değer çıksın da görüntüsü kötü olmasın die
yoksa ne anlamı olabilir ki inhg olmasının ? 30 inhg de zaten 0,5 bar mutlak basınç eder yani motorlar maksimum 0.5 bar vakum yapabiliyor ki, göstergelerde en fazla 30inhg oluyor..
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
genclık herkez bıe seyler yazmısta gaza basarken nıye sıfıra dogru gıdıyor sızce? 0 atm gosterge basıncı 1 atm basınca esıttır....soyle anlatayım daha dogru olur mısal bır arabada boost saatı var (kı vacuum gostergesı ıle aynı mantık sadece aralıgı daha genıs) ve basıncı 0.5 bar okuyoruz..bu ne demek arabanın emme manıfoldunda yada basıncın olculdugu yerde 1 atm hava basıncı artı 0.5 bar ekstra basınc var demektır...pekı neden atmosferık arablar tam sıfırda yurumuyor?? o da verımden kaynaklanıyor....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)