Aslında forumda bu konuyla ilgili bayağı bir konu var ama siz kesinlikle bakmışsınızdır bulamayıp konu açmışsınızdır.Onun için ben yardımcı olmaya çalışıyım. Kusura bakmayın birazda geç görmüşüm
1-51'lik boru şart değil arabanız 1.6 ise size en faydalı bu mm olacaktır

Arabadan arabaya yükten yüke değişir kaç mm olacağı.İsterseniz 60 takın sesiniz toklaşır cızırtı azalır ve altlarınız bayağı bir ölür birde fazla yakarsınız

(bu söylediklerim Vti için geçerli değil tabiki.)
2-Orta susturucular sesi azaltır.Kimine göre (mesela bana) alt devirleri canlandırır üstleri ise sıkar.Bunu farklı şekilde savununda var ama benim gördüğüm deneyimim bu yönde.Ama sizin aracınız 1.6 ise bende olsam 51 lik düz + ortaya 51 lik susturucu takarım çünkü zaten uzun uzadıya vtec ler gibi devir dönmeyeceksiniz ve o devirlerde denemeyeceksiniz size alt devirler lazım.
3-O tartışılır.Kim demiş 2 tüpü?

Bence tek yeter.Bu arada umarım o (2) 2" değildir
4-Back Pressure bir şekilde şart zaten çap bunun için önemli.Çünkü bizim araçlarımız sizinkide benimkide yürüyecekse sıkıştırma ile yürüyen araçlar.Yoksa bizde yüksüz 106 lara 60 lık yaptırırdık yada tüm type r lar 70 lik eksoz borusu yapardı

Back Pressure olması için uygun mm'leri kullanıyoruz.Bp'yi spor bir orta susturucuda desteler.
Yani illaha Back Pressure için orta susturucu lazım değil
5-Doğrusunu söylemek gerekirse istediğiniz ölçüde olsun içi yani önemli olan içi kaçlık? Sizin işinizi 51'likte 60 lıkta görür tercih sizin.51 olsa bence daha iyi olur düşüncesindeyim

Sanayi işi olmadıktan sonra hepsi aynı işi görür.Arada sadece ses ve görüntü farkı yani kalite farkı vardır o kadar

Tabiki kaliteden kaynaklı eksozun ömür süreside değişecektir buda performansa yansır.Eksoz seçiminiz dandik olmıcak seviyede olup sadece hoşlandığınız sese ve görüntüye odaklı olsa en net tercihi yaparsınız
6-Bunu anlamadım ama hava sirkilasyonundan bahsediyorsanız eksoz boru dönüşlerinde katlanma olmaz ise daha rahat bir sirkilasyonla hava tağziği dışarı aktarılır daha iyi sonuç alınır

Kıvrımları podsuz dönecek biryerde eksoz borusu yaptırabilirsiniz kaynaksız.Bunun için yardımcıda olurum yerim var ist.te
Umarım yardımcı olabilimişimdir.
Bu arada ben tşk. ederim
En baştan sormam gerekirdi ama online değilsiniz araba 1.6'dır inşallah
Civic ise 1.4'te olsa sonuç az farkeder.48 daha iyi iş görebilir ama tam emin değilim deneyimlemedim.