sorun var aslında. bizde o egz i 277 diye düşünüyoruz.
Printable View
sorun var aslında. bizde o egz i 277 diye düşünüyoruz.
277 derece 0.1mm lift açıkken ama 1mm de iken değilmiş demekki verilen timing değerlerine gore.
senin verdiğin değerlerden bu çıkıyor. egzantriğin devir bandı sana yetmiyorsa başka marka yada başka stage egzantriğe yönelmelisin.
zaten piper ile catcam arasındaki timing değerleri arasındada baya fark var. zaten sübap açılış zamanlamalarında da piper önde. daha fazla süre açık kalıyor sübaplar. piper olacak seçim. ama yabancı forumlarda piper marka egz ile pek güç alınmadığından bahsediliyor. bakıp göreceğiz.
ozellikle overlap değeri catcam 30 iken piper de 62. yarı yarıya piper sübapları daha fazla açık tutuyor. bu durum üstlerde perf derecesini arttırır ama bi o kadar rolantide de sorun yaşatır. doğrumuyum?
çok ciddi fark varmış 2 egzantrik arasında. söylediğinde doğrusun evet.
bu fark bi bakıma catcam in aslında (normal kalıplarla hesaplandığında) 250/241 olduğunu doğruluyor sanırım. catcam ın benim pt60 dan tek farkı lift değeri o zaman.
pt60 ın overlap değeri bile 40 derece.
imkan olsa piper ve catcam ı tek tek denemek isterdim :)
burda şimdi birazda sıkıştırma işin içine girmiyormu....overlap arttığında sıkıştırma oranında bir düşüş yaşanıyormu overlap artışına paralel olarak ?
onu net bilmiyorum ama sıkıştırma için bişeyler düşünüyorum :)
http://www.hiflowheads.co.uk/performance/206gti-kit.pdf
murat newman'a da bakabilirsin
Sağol mustafa. newman için hiç iyi yorumlar okumadım fransız 206cılardan. o nedenle hiç bakmadım.seçimi piper 274/274 den yana yaptım. kanal araştırmasındayım :)
overlap artarsa sıkıştırma düşer dinamik sıkıştırma düşer statiğe bişey olmaz zaten anlam olarakta emme ve egzoz subaplarının aynı anda açık kalma zamanını gösterir, aynı anda açık kalacak subaplar emmeden gelen atmosfer basıncına yakın karışım egzoz subabından kaçacak buda basınç düşüşüne neden olacak mantık bu
atmosferikte overlap çok istenmez uygulamaya bağlı olarak
overlap aşırı beslemede daha iyi olan bişeydir atmosferikde aşırısına gerek yoktur
standart sıkıştırmaya oranla mı istenmez?
misal overlap 40 dan 62 ye çıktı. sıkıştırma da 10.8 den 12.4 e çıktı. sonuç?
yada overlap 40 dan 30 a düşürüldü. sıkıştırma 10.8 den 12.4 e çıktı. sonuç?
hangisi daha vewrimli olur?
dediğin statik sıkıştırma statik sıkıştırmayı hacim ile oynayarak değiştirirsin bahsettiğim dinamik sıkıştırma dinamik sıkıştırmada egzantrik, dereceler manifold vs bir çok değişken girer,
atmosferikte zaten yüksek sıkıştırma ile yürüyeceği için ayrıca sıkıştırmayı düşürecek birşey yapmaya uygulamada gerek yoksa gerek yok
birazdan detaylı yazarım eve geçince
mesahjımı editledim ama yazmışsın. buraya alim:
standart sıkıştırmaya oranla mı istenmez?
misal overlap 40 dan 62 ye çıktı. sıkıştırma da 10.8 den 12.4 e çıktı. sonuç?
yada overlap 40 dan 30 a düşürüldü. sıkıştırma 10.8 den 12.4 e çıktı. sonuç?
hangisi daha vewrimli olur?
uygulamaya kullandığın yakıta kapağına timingine çok şeye bağlı bu yazdığın 206 gti üzerine çalışmadım kapak karakterini pek bilmem ama yüksek sıkıştırma ile uygun overlapte egzantrik kullanırsan en az kayıpla güç kazanırsn kayıp dediğim belli devirlerde illaki kayıp yaşanıcak,
yüksek overlap kullandın yukarıda yürümek için yukarıda yürümek biraz daha avans verebilmek için bir miktar overlap olmalı ama ne oldu overlap yüzünden dinamik sıkıştırman düştüğü için alt devirlerde güç kaybettin, tam tersini düşünelim az overlap ile alt devirlerde kazandın güç ama üstte daha iyi yürümek istiyosun overlap gerekiyor olmadığı için çok güç çıkaramayabilirsin
hesaplamak lazım güzelce diğer dğişkenleri bilip o zaman daha iyi cevap verilebilir tabi bide senin ne istediğin önemli sen diyosanki 9 10 bin dönücem yüksek sıkıştırma olucak o zaman agresif bi egzantrik şart ama daha düşük güçler için çok çok agresif egzantrik seçmeye gerek yok aynı anda kapağında egzantriğe uygun olmalı portların guidler subaplar işlemesi güzel olmalı
üstlerden kasıt nedir? nekadar üst? bunun bir kıstası varmı? max 8000 çevirirm.2000-7500 devir bandı aralıklı bi dereclinin overlap verisi abartı olmasa gerek.bir tablo vs referan varmı? şu overlap şu devirde getiriri şu devirde götürür vs?
veya referans nokta overlap? standart değer? bişeye çok yada az demek için normal seviyeyi bilmek gerekir. umarım annatabilmişimdir :)