User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: fuel cell (yakıt hücresi) deneyen oldu mu acaba?

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

fuel cell (yakıt hücresi) deneyen oldu mu acaba?

su alkol enjeksiyon diye araştırırken yakıt hücresi konusunun ebay'e de düştüğünü gördüm konuya uzak olanlar için kısa açıklama yapayım: sıvı veya kuru tipleri var, kuru olanlar pahalı ve teferruatlı, sıvı olanların montajı daha basit, amaç su dan hidrojeni ayırıp motora göndermek, bu ayırma işlemi sırasında birtakım kimyasallar da kullanıyor, 0.5 lt/dakika hidrojen değerinin düşük hacimli araçlar için uygun olduğuna karar verilmiş, yaklaşık 5000 km de bir kimyasalların değiştirilmesi isteniyor, bunlardan alıp kullanan var mı acaba?

sıvı tipler:
    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eB...2763&viewitem=

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eB...8365&viewitem=

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Hydro...item4146594a6c
    Milletindenim Diyen İnsan, Her Şeyden Evvel ve Mutlaka Türkçe Konuşmalıdır. Türkçe Konuşmayan Bir İnsan Türk Kültürüne, Topluluğuna Bağlılığını İddia Ederse Buna İnanmak Doğru Olmaz. M. KEMAL ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu genele taşınsa belki daha iyi olur
    Milletindenim Diyen İnsan, Her Şeyden Evvel ve Mutlaka Türkçe Konuşmalıdır. Türkçe Konuşmayan Bir İnsan Türk Kültürüne, Topluluğuna Bağlılığını İddia Ederse Buna İnanmak Doğru Olmaz. M. KEMAL ATATÜRK

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Havai fişeğe Saturn 5 roketi demek gibi birşey
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sudaki hidrojeni ayırmak için harcanan enerji çıkan hidrojendeki enerjiyi içten yanmalı motorda yakarak aldığınız enerjiden daha çok olduğunu hesaplamış mıydınız ? ancak şöyle olur, çıkan hidrejen depolanır ve ekstradan yüksek enerjili yakıt olarak güç istediği zamanlarda motora verilebilir ama yakıt ekonomisi sağlamaz...

çok değişik bi teknoloji kullanmış olabilirler o yüzden yine de büyük konuşmuyorm yanlış anlaşılmasın olmaz die birşey yok artık... bende denemeyi düşünüyordum bi ara
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

E0041 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu konuları bende baya bir inceledim çalışma mantıgı suya elektrik vererek hidrojeni sudan ayırmak yakıt ekonomisine gelince belir bir basınc emme manifoltuna hidrojeni gönderiyorlar benzini azaltıyorlar ekonomi sağlayabilir araç üzerinde aküden alıyor enerjiyi zaten motor çalışırken şarj dinomosu bu elektriği üretiyor yani ekstra güç harcamıyorsunuz geriye oksijenden ayrılmış hidrojen kalıyor ama ben kendimde denemeler yaptım araç üzerinde değil tabiki herhangi bir kimyasal falanda kullanmadım emmeden bu şekilde vermek biraz tehlikeli olur gibi çünkü hidrojen fena yanıyor açık havada bile patlıyor

bu linktekiler nasıl çalışır bilmiyorum ama youtube de direk emmeye hidrojen veren baya kişi var
    OKAN YILMAZ

..MTM & PRO STOCK GARAGE..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında forged pistonları olanlar denese önce daha iyi olur bir de verdiğim linklerde farklı hidrojen miktarı üreten cihazlar var ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biraz daha araştırdım ve kafama şu soru takıldı hidrojeni sudan elektrolizle ek kimyasallar kullanarak motor dışında ayırdık ve motora emme manifoldundan enjekte ettik, içeride oksijenle karıştı ve yanma oldu, ürün olarak su çıkacak ve onun yanında enerji, bu çıkan su ne olacak

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten bütün arabalarda az da olsu egzozdan su çıkar bu sistemi kullandığında egzozdan gelen su biraz daha artacak su oluşur yani..
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

I-HANN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daniel Dingel - Filipino Inventor

dünya ilk bu adam sadece su ile çalışan aracı icat etti fakat yıllardır kimseye satmadı ılk baslarda %40-45 yakıt ekonomısı saglıyordu gelısıre gelıstıre 100/100 su ıle calısan systemı buldu ve uyguladı hatta yıllar önce yapılan bir test de egzost dan su buharı cıkıyordu kaputu acmıyordu vs.. çok arkadaşım abilerim uğraştılar system için ama püf noktası sadece bu adamda

DUAL-MAP-SENSOR-ENHANCER -EFI-HHO-Generator-WATER4GAS - eBay (item 180607434314 end time Jan-31-11 14:50:50 PST)

gibi cıhaz ve urunlerın hepsını denedıler falat cıkan gazı saklıyamadıgın ıcın ve cıkan gazın mıktarı sabıt oldugu ıcın sadece bellı devirlerde işe yarıyo helen çalışıyolar fakat püf noktasını bulamadılar inşallah bulurlarda bizde HHO cu oluruz
    “Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”

Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunlar araca nasıl montajlanabilir?

denemek lazım...
    MagicPerformance
    MegaSquirt Engine Management Systems Technician

Ne kingler gördük güle güle öldük...

I-HANN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekomax Yakıt Tasarruf Cihazları İmal.ve Paz. - Anasayfa hazır kitleri var fakat suan için bunlarda geliştirme aşamasında yıllardır daniel in formulünü kimse bulamadı
    “Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”

_FrKn_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı polo34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biraz daha araştırdım ve kafama şu soru takıldı hidrojeni sudan elektrolizle ek kimyasallar kullanarak motor dışında ayırdık ve motora emme manifoldundan enjekte ettik, içeride oksijenle karıştı ve yanma oldu, ürün olarak su çıkacak ve onun yanında enerji, bu çıkan su ne olacak
    bi video da izlemiştim herif egzosun altına bardak tutup su dolunca içiyodu

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Habertürk alıntısı:
    10 Yıldır Suyla Çalıştırdığı Otomobile biniyor 10 YILDIR SUYLA ÇALIŞTIRDIĞI OTOMOBİLE BİNİYOR 10 yıl

Erzurum'un Uzundere ilçesine bağlı Gölbaşı köyünde yaşayan 45 yaşındaki Mustafa Karasungur 10 yıl önce yaptığı suyla çalışan otomobili ile 60 bin kilometre yol katetti. Uzundere İlçesinde 30 yıldır elektironik işiyle uğraşan evli 4 çocuk babası Karasungur, üzerine 'H2O Küresel ısınmaya son' yazdığı otomobilin iki deposu bulunuyor. Bu depolardan birine Lpg diğerine de su doldurduğunu söyleyen Mustafa Karasungur, "10 yıl önce yüzde 40'ı su ile çalışan otomobilimi kullanıyorum. Bugüne kadar 'tık' demedi. Hatta performansını artırdı. Rampayı keçi gibi tırmanıyor. Başbakanımız yardım elini uzatırsa yüzde 100'ü su ile çalışan otomobili de yaparım" dedi.
    bu haber doğrumu?
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı xburakx21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de şunu sorayım o zman. Yaa yıllardır birşeyler geliştirmek için bütün fırmalar inanılmaz paralar harcıyorlar. Yakıtı %5 bile düşürebilmek için ne taklalar atıyorlar. Otomotivi şu durumlara geitren adamlar bu sistemi düşünememiş mi?
    dostum o işler biraz karışık. ki chevrolet elektrikli aracını ilk çıkardığında güneşli ülkeler için özellikle daha mantıklıydı. mesela o araç giderken bi yandan cam tavanıyla güneş enerjisi ile aküyü dolduruyor elektrikli araç mevzisini uzatıyor filan.

ancak şöyle bir olay varki microsoft un i7 teknolojisini yıllar önce bulduğunu ancak pazarlama stratejisi olarak icat ettiği gibi satmadığını nasıl çok insan biliyorsa.

otomotiv sektörününde 10 yıl sonrasının teknolojisini bulupta bunu bu gün pazarlamayacağınıda çok insan biliyordur.

benim kafama takılan şu su ile çalışan otomobili yaptım diye bas bas bağaran çok insan çıktı ama çoğunu haberlere bile çıkarmadılar hatta ortalıktan kayboldular. gerçekten o adamlar geyikmiydi yoksa yok edildiler diye çıkan efsaneler gerçekmi
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

vtecturbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim kafama takılan şu su ile çalışan otomobili yaptım diye bas bas bağaran çok insan çıktı ama çoğunu haberlere bile çıkarmadılar hatta ortalıktan kayboldular. gerçekten o adamlar geyikmiydi yoksa yok edildiler diye çıkan efsaneler gerçekmi
    Türkiye de nasıl f16 ların amerika hakimiyetındekı yazılımını kırıp Türk f16 larını amerikan kontrolünden çıkarmaya çalisan Aselsan mühendisleri öldürülüp intahar süsü verildiyse bu adamların da basına aynı sey gelmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)