Gaz kelebeği hariç dediğin specler mevcut araçta zaten :)
Ama işte daha farklı yollar arıyorum
Printable View
Runner ölçüsü için nette hesap makineleri var,runner gerçekten çok farkediyor kafadan yapmamak lazım
blacktop itb si daha rahat takılıyor gaz kelebeği halatı bağlantısı fln daha kolay oluyor
batu nerdesin gel cvp yaz :D
araya parça dediğimde motorla itb arasına runner yapmak gerekiyor, yukarıdaki fotolardada kapak 4afe ye benzemiyor ayrıca berbat bi plenyum yapmışlar
Öncelikle söyliyim, 4age throttle ı alırsan daha az uğraşırsın.
Portları 1e1 oturmasada en yakın odur. Lazerle 1 flanş kapağa 1 flanşta ITB ye kestirip arasına güzel kaynak işçiliğle takılır.
Rölanti motoru, Westhinghouse ve FPR için vakum portları üstünde. EGR yide mekanik iptal edersiniz olur biter. Gaz teli için eski kasa 4wd Tercellerin gaz kelebeği bire bir oturur. Ebay üzerinden temin edebilirsiniz.
Mekanik olarak pek bi olayı yok yani. Enjektörleri OEM beyin sürebilir. Ama Rölanti motorunu, TPS i süremez.
O yüzden ilk önemli kısım Beyin. Öncelikle MS beyin tertibatını kurmanızı tavsiye ederim.
4afenin portları silverın veya blacktopun yarısı kadar. Bu yüzden güzel bir port işçiliği lazım. en azından gelen havayı duvara çarpma etkisinden kurtarmak için.
4afenin top end gücü (egztiriklerden dolayı) ve ateşleme sistemi epey zayıf bunlara da el atmak gerekiyor.
Yani mekanik ve elektronik olarak ITB takılsada stock Egz. ve sıkıştırma ile sesten fazlasını vermez.
4afenin supap açılarından tutunda egzantiriği sıkıştırması yazılımı supap boyları vs. tamamiyle kompak sorunsuz bir ekonomi motoru için tasarlanmış. Dolayısıyla bunların hepsini elden geçirmek gerekir güzel güçler için. Ayrıca devir için kol saplamaları ilk fire vericek kısımlardan.
Benim önerim güzel mild bir egzantirik + MS ile orjinal emme manifoldunu işlenmesi. Dediğim gibi 4afe de itb son takılacak şey bence. Hepsini yapıcam derseniz ok uğraşın ama ITB takıpta manyaklar gibi böğürmesi dışında başka bişey beklemeyin derim.
Kolay gelsin.
batunun dediğine bşy eklimek istiyorum
böğürmesi ve gereksiz fazla benzin yakması dışında bşy beklememek lazım