Efsane sohc cu :D
Printable View
Sonuçları gözlemleri umarım çıkmaz ama yaşanabilecek aksilikleri, olabilecek keşkeleri paylaşmanı heyecanla bekliyorum.
:D sıkıstırmasını pistonlarını felan bilmeden bişey demek yanlıs olur ama eski arabasından çok farklı bişeyle karsılasacağı kesin :)
İstanbul anadolu yakasında aynı uygulamayı yaptırabileceğimiz referanslı bir yer varmıdır arkadaşlar.
Vtec emmesı D15 mi d16 mı b16 mı???
d15 vtectir
b16 uymaz
arkadaşlar bugun ayar yapıldıı araç şuan 7800rpm gidiş ve sesde bayaa fark etti yüksek devirde çok iyi çeviriooo ancak alt devirde kalkarken sorunu hala yaşıyorum bazen stop'luoo bununda sorunu subap motor ayarları fln die düşünüorum?? birde kesici yoktu kesici oldu nası olmalı bu sorunları nasıl düzeltiriz bilmiorum baştan yeniden bierde elden geçirilmelimi chip acaba :S
anlamadıgım beyın ayarsızken kesıcı yok ayardan sonra kesıcımı oldu böylemı anladım?*
bide geri vitese attıımda stopluoo devir düşüoo gaza basınca:D yenidenn AYARR gözüktü:)
devir saçmalamasını yasamayan sohc varmıdır bılmıyorum ama oluyo ondan sıkıntı yok bıde egz varkı ııce arabatmıstır o bırde sen egzantrıgın markasını modelını yazsan ne oldugunu bılsek ıyı olacak alt devırlerın bos olması ondan dıye tahmın edıyorum bızım yaptıgımız egzantrıklı sohc dada altlar yoktu 0 dı ustlerde cok guzel gelıyordu guc muhtemelen sendede aynı suan cok bır sıkıntın yok gıbı rutın seyler ancak kesıcı problemı tahmın edıyorum chıple alakalı rodaj mapınde koyulmamıstır sonrasında eklnmıstır gıbı olmus olabilir tabı rodaj ıcın ayrı yazılım kullandıysan 7800 rpm de sohc ıcın guzel bır rakam devır olarak stok kollarla. aslen cogu egzantrıkte daha ustler gerekıyor ama rısklı. Map konusunda titiz olman lazım tekrar soyluyorum.
kazasız belasız istediğim gibi olur inşallah
................
valla devir problemini çözersin ama motorla alakalıysa eğer zor biz gaz kelebeğinden dolayı cekıyoruz o sıkıntıyı ama ilk zamanlar ayar sırasında epey ugrasmıstrık devirle supap ayarıyla felanda devir düzelirmi bilmiyorum acıkcası onu daha uzaman birine sormak lazım çünkü senin problemin 100 200 devirle cozulecek bişey değil yaklasık 1000-1500 devir oynuyordur tahminim o ibre :D ayarının cok iyi olması lazım yapan kişi iyce incelemeli aracı a dan z ye ilk yazında egzantrik var dedin gibi hatırlıyorum eğer egzantrik yoksa alt devirler hissedilir şekilde ölmemeli bizde stok egzantrik kullanıyoruz alt devirler çok canlıydı 3 vitesten sonra araç yığılıyordu yoksa alt devirler gayet canlıydı onun sebebini bence ayarda aramalısın mekanikte bir sıkıntın yoksa eğer.
evt egzantrik stock herhangi birşey yok yazılanlar dışında... sohc vtec kapakla ne geliosa o! geri vitese atıp gaz verip tekrar verdiimde stopluoo bazen:) bide dediim gibi debriyajdan çekince ayaamı araç kalkmıo devir 0'a düşüo zorluoo.. kalkarkende 2000den sonra canlanıo oofff oofffff :(