selam arkadaşlar
saxo yada 106 da egzantirk takıldığında
örn.pt51-52..
colombo bariani olsun ketcams gibi
bunlarda rölanti nasıl oluyor
selam arkadaşlar
saxo yada 106 da egzantirk takıldığında
örn.pt51-52..
colombo bariani olsun ketcams gibi
bunlarda rölanti nasıl oluyor
Bu durum takılan egzantriğin derece lift vs değerlerine bağlı 265 derece üstü egzantriklerde timing e bağlı dalgalanma olacaktır. Burda egzantrikten ne beklediğin önemli onu söyle sen.
1.6tdi.
Ecutech.
cadde tipi olarak bakıyorumda
colomboda 280/280 demiş herkez fakat kendi sitesinde şu modeller var
1-)260°/260°
2-)258°/260°
3-)280°/258°
4-)298°/288°
2 ile 3 de onlardaki derece rolantide sıkıntı yaratırmı?
eğer çok iyi randıman almak istiyorsanız uç noktada bi timing le bozulacaktır rölantiniz colombonun düşük dereceli eksantrikleri bile bozabiliyor rölantiyi
Ben olsam illa colombo bakmam cadde de kullacaksan mesela biraz agresif olarak pipercams ın 274 derece egzantriği var o güzel. Sonra ucuz alternatif olarak newman da 264 264 var. verdiğin listedekilerden ise ben olsam almam farklı oldumu emme ve egzantrik sevmiyorum ama daha uysal egzantrikler oluyorlar daha az rolnti bozuyorlar bi colombolu arabamız vardı egzantriksiz gibi çalışıyordu mesela tabi adam gib timing i olmadığınında etkisi var. Kent in 51 i var günlük kullanılanbi arabada anormallik yaratır. Ama koşturacam rakip var dersen pt52 türevi egzantrikler iyi olur yani 280 dereceler ve üstü 11lift değeri ve üstü agresif egzantrikler yarış için iyi olur. Tabi bunları sağlıklı kullanmak için yay sapka falan takmak lazim.
1.6tdi.
Ecutech.
Yüksek dereceli egzantriği takanın bir amacı olmalı o amaçtta rölantideki patırdama pek önemsenmemeli...Ki ben daha çok seviyorum o sinirli hali![]()
newman satan var evet tutulmayan bi marka oldunu zannetmiyorum araştırdım ben genelde memnun kullananlar ph3 yazılım ister bence daha verimli olur hemde
1.6tdi.
Ecutech.
Arif Gökdemir(R-Turbo)
***Vol'um project EK B16 (EK4 ROL Vtec)*** R.I.P
http://www.techturkey.com/forum/atmo...-rol-vtec.html
Bizim Hondalarda 11 üstü lift değeri ve 270 derece üstü rolantide inip çıkmalar yapıyor ama çokta rahatsız etmiyor Hondata s300 var ise rolantiyi ayarlayabiliyorsunuz ve sorun çözülüyor..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)