çok doğru bi analiz bencede :icon_tup:
Printable View
Paşaoğlundaki çarpan ile fazla fazla gözümüze alıştırılan o beygirlere takılmadan bunun vermiş olduğu bu gücün çok normal olduğunu görmek gerekir..
Bu araba orda ölçülse 233hp olacaktı ve normal denecekti..
Kpro olmadan dc headers ile 215-220 arası alınıyor.. Kpro ile zaten 6-7 hp geliyor ki seninkide gayet normal bence..Rbc rrc herneyse manifolt yapsan 6-7 hp de o gelir ..Paşaoğlu hesabı ile 241 felan yapar zaten olacağıda odur..O yüzden aracın gayet sağlıklı..Ayarı yapan Sami kardeşime selam olsun gözlerinden öpüyorum...
Maşallah.....
kamer biraz bana azx geldi sanki bu benim eski aracin dyno verisi gns typer specler kpro ssr headers cai skunk2 cat back 70 lik biraz daha yuksek cikmasi gerekmezmiydi ??
http://img686.imageshack.us/img686/7...01702small.jpg
dynodan dynoya değişir ya çok takılmamak lazım
hayırlı olsun eğri gayet güzel
walla kafam karıştı bi yandan normal geliyor bi yandan anormal:) yolda baktgnda gayet iyi. rbclı jdm cam lı la yanyana gıtmstm halbuki.kayıp çok bende ya
dc 4-2-1 headers
aem cai
komple egsoz
bu specler verse verse 210-215 arası verir buna kpro ekle 220 222 hp arası verir rbc ve kelebek 230 hp verir hadi 2-3 hp ekle 232 hp eder
artık millet ayılsın yok öyle egsoz cai hıdır 225 hp .
hemde bu benzinle ):
şöyle örnekliym
eski typerıma 249 hp deniliordu filtre hıdır rbc kpro speclerindeydi.
gc8 ile deniordum şimdi sitemizde o gc8 siteyşın siyah.
1 boy geçiordu typerı
şimdiki typerım ise 235 hp civarı ama o gc8 i 1.5 boy net geçiyor.
yani boşverin siz o yanlış hp leri yok öyle bi dünya bi typer kpro headers filtre rbc ile nereye çıkarıcak 245 250 hp imkansız.stage 1 egsantrik conta polish falan olsa anca ozaman gerçek 250 hp olursunuz herşey yolunda giderse.
kamer maşallah kardeşim.. burada bu kadar typeR profesoru varken bize laf söylemek yorum yapmak,düşmez.. nacizane fikrim Ben beğendim
Whell Power : 143 kw *1.36 (194 hp) kayıp max %15 alırım... tekerin üstüne eklerim...
Engine Power : 164kw *1.36 (223hp)
223 - 194 = 29 hp (Dissipate Power )
Bana göre aracın değerleri bunlardır ve gerçek güçlerdir... Kayıbı hp olarak değil % hesaplama ile gitmek gerekir yani 100 hp bir arabada 15 hp kayıp varken 200 hp de bu aynı oranda artması çok normal bir durum...
Öncede yazdığım gibi motor hp değerlerini boşverin tekere 143 kw çok sağlıklı değer. Arabalar yolda teker gücü ile yarışır ;)
Arkadaşların eline sağlık .. .sanırım 194whp (tekere çıkarmış) .. ki spec lere göre baya güzel ..
aktarmadakı kayıp güç 40 hp çok değilmi ?
maşallah kamerim iyi iyi :)
Maşallah Kamer
Maşallah :)
kamer güzel değerler bence, özellikle eğri çok güzel videolarda da izledik zaten , maşallah :)