|
|
#1 | |||
![]() |
TR' de belkide dünyada tek oldugunu tahmin ettigim yepyeni bir çalışma
Geçen hafta siteden bir arkadaşımız beyinlerinden 3 tanesi bozulmuş golf 5 ledli stopu yolladı.Daha dogrusu beyinlerden bir tanesi bozulmuş ve beynin içi açılıp ameliyat etmek için ugraşıldıktan sonra beyin ameliyat masasında kalmış.Ardından diger sağlam olan beynin içi açılmak istenmiş içinde ne var ne yok kontrol edilmek istenmiş aynı şekılde o beyinde pert olmuş.Diger 3.beyin nasıl bozuldu onu bilmiyorum. Sonrasında biraz ugraşarak şu ana kadar en zor çalışmalarımdan birini gerçekleştirdim.Taiwanlı amcalar 12 ledden oluşan stoplardaki ledleri 4+4+4 şeklınde baglıcaklarına 4+3+3+2 şeklınde baglamışlar böyle olunca da parkta kısık frende kuvvetli yanacak şekılde saglayacak sistemi kurmam biraz zor oldu fakat sonunda yaptım.Bu sistemi sanayideki ustalar gibi röleyle falan yapmak mümkün degil.Voltajı düşürünce ledlerin hepsi eşit miktarda kısık yanmıyor.Voltajı düşürünce 4lü olan çok fazla kısılıyor digerleri de eşit miktarda yanmıyor.Zaten beyin bozulursa büyük ihtimalle röleyle falan ugraşmasınlar bulurlarsa beynin yenisini alsınlar diye taiwanlı amcalar bilerek böyle yapmış ama bana sökmedi Bu çalışmayı yapmadan önce bi taraftan da Mercedes AMG’nin farlarında bulunan ve orijinal kiti 400 euro civarında olan strobe sisteminden esinlenerek ledler için yepyeni bi strobe çalışması yapıyordum ve tam bu stoplar elime geldiginde çalışmam da bitmişti. Aracın park ve frenden oluşan ledli stoplarını parkta kısık,frende güçlü yanacak şekılde ayarladım.Arka sislerde ise F1 style strobe,Mercedes AMG stlye strobe,makam aracı strobe(benım tabirimle cumhurbaşkanı çakarı),amerikan polis araçlarındaki strobeler biraz da hayal gücüme baglı strobe efektlerinin hepsini mikroişlemciye yazarak arka sisleri bu şekılde ayarladım.Zaten yaklaşık 2 haftadır böyle bi sistem üzerinde çalışıyordum.Tam 582 defa mikroişlemciyi pic programlayıcıya soktum çıkardım denedim efektlerı begenmedim yeniden yükledim saniyeleri ayarladım vs. Videosu burada Dijital fot makinesiyle çektigim için istedigim gibi çıkmadı ama idare eder.Dijital kamera gerekli. http://video.yahoo.com/watch/6630680/17218923 Animasyonlar '1- Disco ışıkları gibi çok hızlı bi şekılde üst üste çakma.Mercedes S serisinde Presafe fren sistemindeki fren lambalarının çok hızlı bi şekılde üst üste çakmasından esinlenerek yaptım 2- Bir sağ 3defa ve bir sol 3 defa 3- F1 style çakar modu yani 3 defa hızlı bi şekılde çaktıktan sonra bekleme 4- 'Bir sağ 1 defa, 1sol 1 defa 5- Sabit yanık kalma 6-Bir sağ bir sol 3 kez dolandıktan sonra 2 defa üst üste çakma 7- 'Bir sağ bir sol biraz yavaş ambulans ve amerikan polis arabaları 8-Flasher gibi yavaş yanıp yavaş sönme tıpkı sinyal gibi..Bu arada elektrik kesilip tekrar geri verildiginde kaldıgı animasyondan devam ediyor.Devrenin üzerine de sislerle paralel yanacak şekılde 2 tane led koydum.Maksat aracın sahibi hangi animasyonda gezdigini o ledlere arac içinden bakarak anlıcak böylece arabadan inip sislere bakmasına gerek kalmıcak Bunlar taiwanlı amcaların yaptıgı işi bitmiş beyinler ![]() Bu da benım yaptıgım türk işi beyin. ![]() Bu beynin aynısını bugun bir kez daha yapıp bi de altına ayyıldız çizdim. Taiwanda bu stopların üretildigi fabrikaya da yollamayı düşünmedim degil.Sizin yaptıgınız bozulan beyinler öyle yapılmaz böyle yapılır ![]() Aynı şekılde çakar devresının altınada Ayyıldız çizip Mercedes fabrikasına yollayım artık degilmi.Çakar öyle degil böyle yapılır
Son Düzenleyen aqustic; 20-12-2009 01:06. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Toyota Corolla(E12)
|
led stopta tartışılmaz isimsin abi
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
eline sağlık başkan on numara olmuş yine.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
tebrikler elinize sağlık
herzaman aklımdakileri benden bir adım önde giderek faaliyete geçiriyorsunuz
__________________________________ Quattro... --- YS Engineering --- Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: clk200k
|
çok güzel olmuş, elinize sağlık
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
güzel olmuş
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Pug 206 CC
|
eline saglık guzel
__________________________________ pugmodder
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
TechTurkey
Otomobil: .......
|
eline sağlık moruk
__________________________________ Her Lafa vericek bi cevabım yok,olsada asaletimden değil seni sallamadığımdan susarım. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Otomobil: k20a2... UD corsa...
|
stoplar elıme ulastı kardesım sana yolluyorum haftaıcı
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Chevy Sonic
|
çoook güzel çalışma valla bravo
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: pug 206
|
döktürmüşsün yine
__________________________________ pug 206 diesel power |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: yok
|
elinize sağlık. başarılı çalışmalarınızın devamı dilerim.
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Golf MK5
|
Mustafa ellerine sağlık tam istededıgım gibi olmus...bıde konustugumuz mevzuyu halledersen tadından yenmez...
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Vw Polo Classic & Seat Leon 1P
|
Çok güzel olmuş ama bu Golf'ün arkadasında gitmek istemezsim açıkcası.
(sisler açıkken)
__________________________________ alıntıya HAYIR... |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: HDI @330nm
|
Elinize sağlık, çok güzel olmuş
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
Eline sağlık güzel olmuş.
__________________________________ 'Songür Garage Team' - 'Utku SELAMOGLU' |
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
Ama güzel gözüküyor. Rolling gecelerinde felan güzel durur.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: sedan eg coupe rex sir
|
cok ıyı olmus basarılıı
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: R Laguna 2.0
|
vallla güzel olmus
maşallah çok hoş şeyler yapıyorsun __________________________________ ''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın'' Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış. |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |