|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: maserati ghibli, Alfa156, Porsche
|
arkadaşlar İngiltereden gelen ürünümüzle bugün biraz oynayım istedim, ilk gözüme takılan orta konsol oldu
![]() öncelikle söktüm ve de üzerindeki deriden kurtuldum: ![]() ![]() işte karbon elyafımız: ![]() sihirli sıvı ![]() ![]() günün sonu: ![]() yarına kurumuş olacak inşallah daha yapacak çok işi var çünkü... __________________________________ You killed me with your smile... Son Düzenleyen ghibli06; 16-02-2010 19:31. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
EcuFast
Otomobil: Günlük f430-Haftasonu 106 vts =p
|
Sihirli sıvı?
Polyester Güzel olur bakalım.. Hayırlı zımparalar
__________________________________ ECU FAST |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
aynen öyle epoksi
yarına bolca zımpara var... vernik kullanmıcam eğer düzgün çıkarsa bir kat daha atar cilalarım yeterli olur...
__________________________________ You killed me with your smile... Son Düzenleyen ghibli06; 13-02-2010 23:17. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: 96 dark blue vti 96 white ek9 spech vti
|
bu malzemeyi nasıl temin edebiliriz
banada lazım
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
emek budur iste
bravo |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: amcamın, eniştemin arabasını da yazayım da zengin sansınlar
|
çok güzel bi çalışma, sıvının parıltısı sanki biraz yamuk yumuk gibi ama yapılacak çok işi var diyorsunuz
sonunu merak ediyoruz
__________________________________ Beyler Carbon King Satılık |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
dalgalanmaları kuruduktan sonra halledip bir kat daha geçeceğim...
__________________________________ You killed me with your smile... |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: s3 8p, Mini r60s
|
1. polyster yerine epoksi kullanılmalı, epokside laminasyon epoksi olmalı,
2.düzgün bir yüzey elde etmek için bu şekilde kaplama değil, dişi kalıp içinde yapmak lazım. Ve ayrıca vacuum bagging denilen teknikle fazla epoksi alınmalı ve elyaf kalıba tam oturturmalıdır. Düzgün düz yüzeyle için size tavsiyem 3-4 kat kalın carbon kumaşı 2 cam arasında kalıba almanız sonra bir router veya lazer ile kesilmesidir. 3. bu işlemi en üst düzeyde yapmak için pre-pack denilen, reçine yani epoksi emdirilmiş carbon elyaflar kullanılmalı ve polimerizasyonu yani sertleştirme aşaması otoklav denilen basınçlı ve sıcaklığı ayarlanabilen bir ortamda yapılmalıdır. Saygılar __________________________________ Ali Can Calis |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
şu an kalıp yapmaya gerek görmedim hedef hafiflik değil zaten minicik parça, kalıp işini büyük parçalarda yapacağım...
epoksi kullandım zaten polyester değil, şu an amatör düzeyde başladığım için, deneme yanılmayı yapmayı seçtim... __________________________________ You killed me with your smile... |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Peugeot
|
ingiltereden niye geldi TR'de zaten mevcut.
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
fiyat meselesi elbette, eğer istediğim gibi olursa yüklü alım yapmayı düşünüyorum...
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
güzel olucak gibi. resim bekliyoruz
__________________________________ kimisi yine dener , kimine boş yok. |
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
gördüğüm kadarı ile vacumlama yapmamışsın kenar kısımları kabarık duruyor vacumlama yapınca desen tam ortaya çıkıyor
__________________________________ EGETUNING PROJECT ECUFAST İZMİR chip tuning & remapping |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
bu ilk denemem olduğu için bazı hatalar oldu elbet, sonuçta kendi arabama takacağım için çok da iplemedim, bakalım bitince nasıl olacak
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
çok güzel olmuş elinize sağlık
ufak parçalar için yeterli bir çalışma, ancak polyester olduğu için zaman içinde sararmaması için bittikten sonra üstüne cila atarsanız sararmasını engellemiş olursunuz ![]() bir arkadaş laminasyon epoksisi demiş ancak türkiyede laminasyon epoksisini az miktarlarda küçük paketlerde bulmak çok zor ![]() istanbulda satan bilmiyorm zaten.. __________________________________ Quattro... --- YS Engineering --- Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
|
|
|
|
|
|
#16 | |
![]() |
pre-pack değil malzemenin adı pre-preg -18 de muhafaza edilmesi şart olan kendinden ilaçlı dry carbon tekniğinde kullanılan malzemedir. ne kadar ısıya ve basınca maruz kalırsa o kadar mukavemetli olur o yüzden autoclave kullanılır ama çoğu yurtdışı firma bile bu sistemi çok kullanmaz. daha çok savunma sanayii, motorsporları gibi carbonu görüntüsünden çok özelliği için kullananlar bu işlemi yapar elinize sağlık evde uğraşmış olmanıza rağmen güzel bisiler olcak gibi ama daha çok işi var inşallah güzel bisi çıkar kolay gelsin. Kullandığınız epoksinin uv dayanıklılığını biliyomusunuz
Son Düzenleyen Yasin Y.; 14-02-2010 23:14. |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
|
pre-preg leri yasal olarak TR ye sokmak zaten çok özel izinler gerektiriyor... dediğiniz gibi illa kalıp gerekmiyor özellikle de iç mekan malzemelerde zaten konsol trim vs toplasak 1 kg etmez... kaput bagaj vs için elbette ki kalıp lazım... şu anda son zımparasını da yapıp epoksisini sürdüm.. güzel bir h.sonu oldu benim için, carbon kaplanacak çok yer var araçta, maseratiyi carbon-masertai yapmak istiyorum aksesuarlarla
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
bu gece de sertleşsin yarın takacağım
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 21:17 ::::

yarına bolca zımpara var... vernik kullanmıcam eğer düzgün çıkarsa bir kat daha atar cilalarım yeterli olur...