|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Peugeot
|
Flock ve Alcantra arasında çok gidip geldim, aralarındaki fark;
Flock : Malzemenin üstüne tutkal sürülüp istediğiniz rengin tozu serpidikden sonra statik elektrik verilerek orantılı şekilde aralara dahi girerek kaplanması. Alcantra : Kumaş çeşiti, ama çoğu firma, bu işin ehli firma ArtCar Cem Bey bile garanti vermiyor, nedeni ise güneşten dolayı belli bi zaman sonra yapıştırıcının sıcaktan dolayı atması. + ve - leri Flock : Kaplamayı görüp aaaa bu nasıl birşey diye el süren çok kişi oluyor\olacaktır da ![]() bu tip durumlarda el sürmesinden dolayı sorun teşkil etmiyor ama GENELDE ince girinti çıkıntısı olan araç parçalarında 0.5mm kalınlıkda yapıldıgı için tırnak takılması yada tornavida veya benzeri cisimlerde delinme sonrasında çirkin bi görüntü ve o bölgenin zamanla atması ATMASI DERKEN YİNE MERAKLILARIN ORAYI KURCALAMASI İLE ALAKALI :d Flock NOT: İnce girinti çıkıntılardan dolayı 0.5 mm yapılıyor demiştim ama benim tavsiyem 1.0 mm yaptırmanız, ben 0.5 mm yaptırdım ama tecrübesiz olduğum için, yoksa 1.0 mm yaptırırdım ![]() (0.5 mm ) olması sorun teşkil etmiyor aklınızda soru işareti olarak kalmasın, sadece elimi sürdüğümde verdiği kumaş hissini hissetmek amaçlı 2. olarak sağlamlık.. Alcantra : Kumaş kalın olduğundan dolayı darbelerde birşey olmaz, en büyük sorunu zamanla kullanılan yapıştırıcının özelliğini yitirmesi ve atması.. Bu önemli birşey çünkü metresi min. 35 Euro ve kumaştan ziyade bu işin en önemli yeri işçilik ve flock daki gibi ince detayları kaplamanız imkansız.. Fiyat olarak karşılaştırsak Flock un cddi maliyetsiz, ben kendi aracım için konuşayım, birkaç firma ile sadece kapı direkleri ve göğüs için görüştüm fiyatlar 700 den başlıyor ve 1500 TL ye kadar gidiyor.. Kadran çerçevesi gibi parçalarımın kaplanması imkansız yapısından dolayı. Ben o yüzden tercihimi 2 ürünü karşılaştırıp iyicene +\- lerini gördükden sonra Flock dan yana kullandım ve gayet memnunum. Fotolarda siyah beyaz gözüküyor, o sizi yanıltmasın sakın, hem flaş patladığından dolayı hemde yanar dönerli gibi ben ilk gördüğümde bu ne lan beyaz gibi duruyor bazı bölgeler dedim ama kafamı oynattıgımda yanar döner olduğu çıktı ortaya ![]() Benim yaptırdığım parçalar Ön Göğüs, Göğüs Paneli, Kadran Çerçevesi, Kadran Ön Çerçevesi, Göğüs'deki AirBag Kapağı 2 Tane, Torpido Kapağı, Küllük Kapağı, Ön Direk Bakalitleri Sağ-Sol Kemer Bakalitleri, Arka Stop Kablo Kapakları, Göğüs Panel Havalandırması(4lü, Çakmallık olan zabarak yani) Sunroof Açma Çerçevesi ve ufak tefek parçalar bunların Maliyeti 300 Tl gibi rakam.. Fotoları Upload Ediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Firma Bilgilerinin paylaşımı Yönetim İzinlidir.. Flock Kaplama Firma Bilgileri Elektrosis Toz Boya ve Floklama Sistemleri Neciphan YILDIRIM Tel : 0216 322 99 52 Adres : Kavacık Mahallesi Kaptanlar Cad. No:15 Beykoz \ İstanbul Kavacık köprüsüne çıktığınızda göbekten sola dönüyorsunuz, mezarlığı solunuza alıp dümdüz devam ediyorsunuz, 500 metre sonra OPET görüceksiniz devam edin, 4yol gelicek HIDIV KASRI na doğru gidiyorsunuz yani, 4 yoldan düz devam ettikden sonra 3 yada 4 üncü soldan aşağıya iniyorsunuz, 2 sola dönüyorsunuz hemen ilk apartman, görüceksiniz.. __________________________________ Son Düzenleyen Göki,ZD; 20-05-2011 22:11. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
TechTurkey
Otomobil: Sıralı VI
|
cok guzel olmus peki verdigin maliyet kaplama maliyeti mi malzeme maliyeti mi birde kim kaplıyor bu malzemeyi ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
komple adaş bu fiyatın içinde, normalde Flock işi yapan firmalar abaşur aksesuar malzemesi kaplarlar araba parçası yabancı oldukları bir iştir, ama aralarında yapan yerler var mesela çoğu firma Beykoz ve kavacık tarafında uzun araştırmalar sonucunda bulduğum bu firma daha önce araç aksesuarı yaptıklarından ve adamların hoş sohbetinden dolayı teslim ettim aslında fiyat biraz fazla geldi bana ama nedeni benim parçaları hep parça parça götürmemden dolayı aynı işlerin 3-4 kere yapılmasındna kaynaklandı, tek seferde götürseydim, banda 1 sefer girip çıkıcaktı
![]() Benim firma ile hiç bir yakınlıgım yok, yönetim uygun görürse firma bilgi telefon isim bilgilerini ilk posta ekliyim Gökhan Siz göğüsü görseniz fena fena ![]() onu yarın gündüz güzel bi fotosunu çeker eklerim artık
__________________________________ Son Düzenleyen Göki,ZD; 20-05-2011 21:12. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: 306 GTI-6
|
çok güzel olmuş.
güle güle kullanın. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
TechTurkey
Otomobil: Sıralı VI
|
ekle abi sonucta senin ticari bi beklentin yok ne olacak madem bu isi yaptırdıgın ve memnun oldugun bir firma var yaz bence tum uyeler faydalansın
ha yarın gelir uye olur kendileri konu acarlarsa o zaman ticari gozlerinin yasına bakmayız ![]()
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
Cok güzel bir konu olmus bende düşünüyordum bu işlemi tavan ön yan ve arka direkleri kaplama olarak ama benm istediğim alcantra fiyatta aldım koltuklar dahil 1250 tl gbi bir rakama cıkıyor parcalarım buyuk ve fazla girinti cıkıntılı olmadıgı için tercihimi yine alcantra olarak kullanıcam sanırım.
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
Valla çok güzel olmuş. Fiyatda iyi bence o kadar parça kaplattırmışsın 300 Tl uygun gibi.
__________________________________ 'Songür Garage Team' - 'Utku SELAMOGLU' |
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
Otomobil: 306 GTI-6
|
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |||
![]()
|
İstediğiniz renk çeşidi var ama katalogda en düzgünü siyah ve kırmızı, ben kadran çerçevesini kırmızı istedim ama şansıma o gün kırmızı bitmiş bende git gel yapmamak için siyah yaptırdım. Ben toplamda 15 kalem mal verdim, Öğlen vakti teslim edip ertesi gün öğlen aldım..
![]() ![]() ![]()
oda benim hatam, sürekli arabadan parça söküp götürdüm tek seferde götürseydim fazla iş yükü çıkartmasaydım adamlara max'ın max ı 250 tl lik bi işti
|
|||
|
|
|
|
|
#10 | |
![]() |
![]() bu arada göki abi konsol flan değilde son sekliyle aracı komple görseydik göki fotoşot adı aldında
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
|
![]() nasıl toplıcam diye
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
TechTurkey
Otomobil: Corsa C
|
valla güzel olmuş
malzeme autoart diecast'lerin içinde kullandığı halıya benziyor komple 300tl ise iyi gibi,bende komple göğüsümü kaplatsam gıcırtılar kesilir hem
__________________________________ ... |
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
|
Böyle uğraşması beni daha çok motive ediyor, yoksa 50 kere bitirmiştim
![]() diecast larda el ile serpiştiriliyor bu tarz parçalarda statik elektrik verildiği için daha çok yapılıyor, üşenmesem şimdi araca giderdim kaplattıgım bi parçayı begenmemiştim sökmüştüm onu söküldüğünde kumaş vari sökülüyor ve kaplanan malzemeye zarar vericek bi unsurda söz konusu değil. __________________________________ Son Düzenleyen Göki,ZD; 20-05-2011 21:34. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
TechTurkey
Otomobil: Corsa C
|
Peki ne kadar sürüyor yapımı?Arabayı verdik söktüler kapladılar taktıalr kaç gün
__________________________________ ... |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Clio rs
|
Esas deri alcantrayı hayatta eskitemezsin
İster güneşe maruz kalsın ister suya ister her hangi bir şeye Acayip dayanıklıdır Türkiyede deri alcantra olarak satan hiç bir yer yok Kumaş alcantralar zaten coğu kalitesiz |
|
|
|
|
|
#17 | ||
![]()
|
![]() benim bikaç gün sürdü ama hergün bi parça götürdüm tek kalemde götürseydim hem fiyat hemde zamandan kazanırdım, normalde 1 günlük iş.. sıcakdan dolayı yapıştırıcı yumusuyor ve malzemeden atıyor, 2 tip yapıştırıcı var 1. bally 2. sprey tarzında birşey biz 3m in olanını bulmuştuk bide farklı bi marka vardı XOR koray a baya araştırttım zamanında ama yurt dısında da zamanla attıgının örnekleri var, ki ben kendi gözümle alcantra kaplı göğüs ün attıgını ne kadar iğrenç bi görüntü oldugunu gördüm hayvan derisi gibi büzüşüyor
|
||
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Clio rs
|
Açıkcası biz esas deri alcantrayı hem direksiyonda hemde ön konsolda kullandık gayette güzel verim aldık ne atladı ne çatladı nede büzüştü
|
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
|
|
|