|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: tüplü jip / vw1303s
|
arkadaşlar ön tamponum sıvama bir şekilde macun olduğu için en ufak bi dokunma hatta yeryer yıkama sırasında talzikli su yüzünden rezalet bir duruma geldi....
kasko tamponları boyatmaktan bıkmadı ben götürüp sanayiye boyatmaktan uğraşmaktan bıktım..... kaçtane boyacı gezdiysem macun olmadan olmaz diyor ama tamponun düz olan kusursuz olan yerlerini bile macunla sıvamanın manası nedir arkadaş, ki normali falza kusurluda değil..... tamponun illa değişmesimi lazım? kırık olmadığı için kasko ödemiyor, kırsam tamir ettirip tekrar takma ihtimalleri var..... lütfen yardım arkadaşlar nedir bunun çözümü? ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: loading..
|
macun varsa illaki çatlar plastik malzeme esneme yapar .. tamamen kurtulmanın yolu sıfır tampon alıp sadece plastik astarı uygulayarak boyamak
![]() not: fazla sayıda boya deneyimine dayalı yazıyorum bunları. __________________________________ piston garage |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
peki bu tamponu adam gibi plastiğe kadar zımparalayıp astar ve boya yapan boyacı niye yok malmı bu boyacılar afedersiniz.... ya kusurlu ufak tefek göçükler macunlanr plastiğin kendi seviyesine sıfırlanır üstüne boya yapılır....
kusursuz olan yerler niye macunlanıyor hemde karton kalınlığında saçmalık değilmi..... |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
plastiğe kadar zımparayla inince çok kötü dalgalı yüzey çıkıyor o şekilde astar boya atılırsa hiçbirşeye benzemez maalesef bu nedenle macunla o dalgaları doldurup düz yüzey elde etmeye çalışyor boyacılar sonrası malum kısa sürede cort
__________________________________ piston garage |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
kumlama yapılsa?
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
ince kum kullanılırsa ve dikkatli kumlanırsa sanırım temiz bir yüzey elde edilebilir, kumlama sonrası 600-800-1000 grit zımpara aşamalarıyla oldukça pürüzsüz bir yüzey elde edilirse eğer sonrası astar boya. tamponda kırık çatlak vs. sıkıntı yoksa denemeye değer
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
peki bu kumlama işi masraflı bişeymi acaba yeni yampon fiyatı boya hariç 800 lira tutuyor... değermi acep?
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
kumlama pek masraflı değil ama uğraşacak adam bulmak zor
kaba adamlar yapıyor genelde ve ağır metal kumluyorlar bir arkadaş jant kumlattı yüzeyini görmeyin asfalt gibiydi .. yan sanayi sıfır tampon falan bulunmuyormu acep
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
forester'ın yan sanayi vidasi dahil bulunmaz
![]() ![]() ![]() ![]() kumlamacıyla onagöre bi konuşacaz artık bi ayar çekecez
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: civic ef.......civic crx...
|
eğer tamir varsa tamponda macun illa olur..ama yoksa kalın boya vardır..o tamponu arızalı bi boyacı bulup kazıtacaksın 60 80 120 180 zımparayla ice kazıtacaksın ince astar atıp boyanacak..ama tamponun iyice patatesse yeni tampon alıcaksın
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Peugeot
|
macun üstüne macun dolmustur, komple macunları kırıp temizlenip dibine indikden sonra inceden yoklama gibi macun çekildimi sorun olucagını sanmıyorum, bence ustanı değiştir..
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
tampon patates falan değil, %90 lık kısmı kusursuz diyebilirim ama macun %100'ünde var bıktım artık.....
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: civic ef.......civic crx...
|
haybeye macun çeken boyacı yoktur gibim komple neye çeksin
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Peugeot
|
ben şahit oldum kasap styla var
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
yanlız koyduğum fotolardada görülüyor macunun çatlayıp döküldüğü yerlerin altından hep dümdüz plastik yüzey çıkıyor fotolarda görüldüğü üzere.....
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
benim tampon patatesti
çıkardım direk çöpe fırlattım aldım yeni tampon astar boya sıfır gibi oldu içim rahat vw yi seviyorum parça bol detailing kısmında var birkaç foto bakmak istersen
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
bi bakalım
|