symbol den beni öyle bir çarpıyor ki inerken kafamdan bile çarptı omuzuma 5 cm den atlıyor çat pat, artık kapıyı ayağımla kapatıyorum
Printable View
symbol den beni öyle bir çarpıyor ki inerken kafamdan bile çarptı omuzuma 5 cm den atlıyor çat pat, artık kapıyı ayağımla kapatıyorum
Hahahaha yorumlar süper. Sertaç benim arabada çarpıyor ara sıra ama sadece şoför kapısı çarpıyor.
Genelde 2 kişi binerim daha yan taraftan çarpılan olmadı...
Konu makara olmuşta ilk defa benimde başıma geldi bugün.Ama baya yazılımlı egzozlu bi şekilde çarptı yani.Kızlar geçiyodu yanımdan Ah an.. si... dedim.O ne be dedi kız, sanki bilmiyo :beuj:
Peki yokmu bunu cozebilcek biri
Annem ne zaman binse arabada kacak var kontrol ettir diyo sonraki zamanlar niye yaptirmiyosun diye israr ediyo artik bi care bulmam lazim...
ahh cupra2 de orjinal karbon yan direkler vardı elektrik falan iletmiyordu :D
Aynı sorun 508de de var, zaman zaman ben dahil bir çok kişiyi çarpıyor
Kucuk bır kutunun ıcıne bıraz toprak katalım. Kutuyu bagaja koyup bır kablo araclıgı ıle kablonun bır ucunu topraga bır ucunuda aracın metal kısmına mont edelım. Çarpma falan kalmaz yanlız topragı ayda bı degıstırmek gerek .. :)
mondeo da da beni çarpıyordu dirseğimle kapatıyordum veya ayağımla. öyle çarpıyordu ki kıvılcımı görebiliyordum şükür bu aralar çarpılmıyorum :D
Beyler suyu buruna verirken genize kadar çekelim
Bende bikaç çarpıldım ama tesisata bağladım öyle kendi çapımda ararştırmadım hiç :D Bide insandan insana değişen bişey olabilir mesela digitürk uydu alıcı v.b şeylerin anten kablosu beni çarpıor takarken ama babamı çarpmıor :D :D :D :D
Mini varken bende arabayi devamli carpip duruyordum ama o sikayet ediyor muydu? Nankor insan konusu aklima geldi simdi
Arabaya çıplak binmeyi denedinmi hiç? Elini yüzünü yıkayıp, çıplak binip denermisin.
güzel konu
fakat ters taraftan bakıyorsunuz olaya bence.
araba sizi çarpmıyor, siz arabayı çarpıyorsunuz
konu statik elektrik
vucudunuzda biriken yüksek statik elektrik varken gidip arabaya tutuyorsunuz ve çaat.
düşündüğünüzün aksine araç lastikleri o kadar yalıtkan değildir.
arabayı değilde evin kapı kolunu tutunca gene çarpılmıyormusunuz?
yada birisiyle tokalaşırken?
carrefourdaki alış veriş arabasını sürerken?
genelde sıkıntı sizin giydiğiniz kazak,üst baş ve en önemlisi ayakkabı ile alakalı
tamamen yalıtımlı yani lastik tabanlı ayakkabı asla giymeyiniz ki üzerinizde biriken statik elektrik ufak ufak toprağa karışsın..
bu sebepten sıfır ayakkabı attım ben
birde kazak giyiyordum of offf şirkette çarpmadığım adam kalmadı
kapıları başkalarına açtırıyordum
paratoner taktır
beni de cupra her seferinde çarpıyor, type r bi kere bile çarpmadı. gözünü seveyim hondanın :)