Merhaba arkadaşlar
İnternette gördüğümde cok hoşuma giden, jantlara ''ek''olarak monte edilen turbofan parçasını tasarlayıp hayata geçirmiş bulunmaktayım. Özet gecicek olursam;
Yurtdışındada denemeler mevcut. Fakat hem kur farkından dolayı hemde istenilen rakamların yüksek olması ve sebebiyle kendim kolları sıvadım. Öncelikle fusion 360 tasarım programını sıfırdan hatim ederek ve jantın üzerinde ölçüler alarak tasarımı cizdim. tasarımı parcalar halinde yaptırıp montajını yaptım. tabi bu süreçte bir kaç kere deneme yanılma oldu. Ölcülerdeki tutarsızlıklardan ve malzemenin esneme payından dolayı. bir kaç deneme yanılma ve vakitsizlikten dolayı bir ay sonunda turbofan tam ölcüleri ile olustu. Elektrostatik toz boya ile boyandı. Bbs yazısını ve desenleri yine core drawda iyi kötü öğrenek tasarladım. biraz zıt renkler ile dikkat çeksin istedim. Montaj kısınmda kısaca bilgi vereyim Fikir babası bbs nin orjinal turbofanları direk göbekten sıkılarak monte edilirken benim tasarımım bijonlara yaptırdığım ek parcanın üzerine somunla monte edilecek şekilde. Araca Turbofanı monte ettikten sonra aracla dolaşma imkanım olmadı direk otoparka çektim. Şuan icin deneyim edinemedim. Fakat yasak kalkınca bol bol test ediceğim.
Balans konusuna gelirsek malzeme cok ağır değil balansa etki edeceğini zannetmiyorum. Fakat pazartesi günü jant aracın üzerindeyken yapılan balans makinasında tekrar balans yaptıracağım. Ankarada Balans içinde tavsiye edeceğiniz bir yer varsa söyleyebilirsiniz.
İyi,kötü,olumlu ve olumsuz yorumlarınızı ''saygı'' çerçevesinde bekliyorum.
![]()