Malzeme vss danışacağım bikaç konu var.Sonrasında şekillendirdikçe DIY' e de konu açıcam.Bildiğiniz gibi cabrio araçlarda belli bi km sonrası rüzgar kabin içerisinde türbülansa sebep olup konforu azaltıyor.Basit ve pratik bi çözüm olarak arka koltuk bitim notasına yerleştirilen bi rüzgar kesici o mevzunun önüne geçiyor.
Customer's test of Windblox windscreen on Saab - YouTube
bizim araçta arka koltuk başıklarında 2 , sağ sol stunda 2 olmak üzere 4 adet sabitleme yeri var o malzeme için.Tr de yok , yurtdışında var aslında ama bu ara bişeyler yapasım var.Kenim yapmak çok daha keyif vereceği için güzel bi proje ve mantıklı mazleme seçimleriyle hallederim gibime geliyor.
Bizimkine satılan ürün bu
Ama hazır yapıcakken daha orjinal bişey olsun , alttaki görseller mantığında arka koltuğun sağında solunda boşuk daha az olacak şekilde daha kapalı olacak bişey yapayım istiyorum.Bizde arka başık ta olmadığı için daha düz daha güzel durur hem.
Öncelikle yerinde ölçü aldım
Ölçüleri clk blueprinti üzerinde autocadde çizdim cnc için.Cnc ye girmeden önce sert bi kartona ozalit çıktı alıp kesin ölçü teyidi yapıcam
Ana malzeme araç içi güneşlik perde kumaşı.O biyerden bulunur.Dış çerçeveye kaliteli kalın bi kauçuk fitil geçicem , iki parçanın arasına 3 noktadan kilitli plastik menteşe yapıcam sağlam olsun diye onun yeride hazır
Gel gelelim asıl mevzuya.Çerçeve olarak cnc de kesilecek malzeme ne olabilir?Çevresi fitil geçileceği için ve iç kısmı güneşlik kumaşı kaplanacağı için malzeme görüntüsü çok önemli değil aslında ama en az 7-8 mm yada daha kalın ve sağlam bi malzeme olması lazım.İlk aklıma pleksi yada sonradan mat siyah yapmak kaydıyla ham mdf geliyor.Ama cnc de işleyebileceğim , sonrasında esneme yapmayacak ve aşırı pahalı olmayan bi malzemeye ihtiyacım var.İçi boş ve ince bi kesit olmayacak , çizimi ben yapacağım için görüntüyü bozmayan güzel bi ara dikme çizicem ama malzeme noktasında takıldım.Pleksiden ucuz cnc de işlenebilir ne malzeme bulabilirim?
Gelişmeler oldukça yeni resim ekliycem.
![]()