Üstadlar merhabalar ;
Forum da genelde okuyucu sıfatıyla bulunan birisiyim ama çok canımı sıkan bir duruma dair bilgi ve yönlendirmelerinizi almak isterim.
Geçen İstanbul Ataköy Marina otoparkına girerken aracın tavanına açılıp kapanan park bariyeri düştü ve bir göçük oluşturdu.
Aracımda hata boya yok hatta çok nadir kullanmama , göze gelmemesi için yıkatmayan birisi olarak inanılmaz şekilde canım sıkıldı.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Görsellerden pek belli olmayabilir ama elinizi sürdüğünüzde veya ışıklı bir ortamda tavan seviyesine eğilerek baktığınızda burası farkedilebiliyor.
Bugün görüştüğüm bir boyasız göçük onarımcı bir ustamız bunu 2 şekilde yapabileceğini ;
1-Vakum vasıtası ile direkt olarak dıştan çekerek
2-Tavan kaplamasının sökülerek içeriden müdahale ile yapılabileceği bilgilerini verdi.
Tavan sökülmesi ile yapılacak işlemin daha özenli ve güzel olacağını ekleyerek tabi ki maliyet anlamında 1. senaryoya göre daha yüksek bir rakam önerildi.
Burada onarım maliyeti çok önemsediğim bir yapıda değil.
Ama aklıma takılan durum tavan tertibatının sökülmesi (cam tavan , ışıklar , perde mekanizması gibi opsiyonlar olduğundan ) ve sonradan toplanılması (düzgün olacak mı meçhul) çok içime sinmedi.
Ayrıca durumu bir ekspertiz uzmanına sordum onarılması durumunda bunu görebileceklerini söylediler ama ben bu onarımı yaptırıp yaptırmamak konusunda çok arada kaldım ve bu forumda gerçekten uzman kişilerin olduğunu bildiğimden buraya sormak istedim.
Yarın öbür gün satmak istediğimde insanlara gerçekten laf anlatabileceğimi sanmıyorum.
Memur olarak çalıştığımdan insanlarla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu da biliyorum.
Çevremde durumu çok büyüttüğümü söyleyenler oldu , türlü afetler oluyor pek çok olumsuzluklar silsilesinde olan insanlar var amenna haklılar.
Ama durum beni gerçekten üzdüğü için buraya tüm açıklığı ile paylaşıp kendime bir yol çizmek istedim.
Zamanınızı da alıp kafanızı şişirdiysem özür dilerim ayrıca sürç-ü lisan olduysa da affola sağlıcakla kalın.