ya hiç örnek yokmu aracının kaplamasını çıkartmış olan acaba ?
Printable View
ya hiç örnek yokmu aracının kaplamasını çıkartmış olan acaba ?
ısıtıp çıkardınzmı bişey o olmuyo benim corsa van vardı aynı yöntemle kaplatmıştım car diye sakın cıkarmayın tavsiyem :D onların boch marka ısıtıcaları var fön makinesine benzıyo ısıtıp çıkartırsanız bişey olmuyo bide pasta cıla yap tadından yenmez :D
Ben gecen hafta göztepedeki Platin galeride Maserati Cambiocorsa'nın uzerınden kaplama cıkarılırken gordum daha once mat sıyahtı ama ustunde ne kadar durdugunu bılmıyorum sunu soyleyebilirim iz falan gozukmuyordu yani ama dediğim gibi ne kadardır ustunde mat siyah kaplama var bilmiyorum.
keşke bir resim çekseymişsin
Arac sahibindende su an mat siyah olarak gozukuyor ama galeride orjinal siyah yine onunden gecınce cekerım resmını :)
ustama meraktan tekrar sordum bugün sağlam bi ısıtıcı ve işi garantiye alan bir sıvı yardımıyla çıkartıyorlarmış.istiyorsan senin tavanı sökelim dedi yok dedim ustam :):):)
Dün Ritz Carlton un önünde park etmiş bir infinity jeep gördüm
Jantlar mat siyah
Arabanın kendisi mat beyaz
Farlar karartılmış
olamaz böyle bir güzellik
Buzdolabından çıkmış da üzeri karlanmış gibi
Bu kadar mı güzel olur.. Bayıldım!.. :)
Mat Beyaz yaptırmak için düşünmüyor değildim, artık iyice niyeti bozuyorum :)
Mat Beyaz Gerçekten harika Bir Renk Ama Boya Daha İYi olur MAt Beyazda Sanki Daha Öncekş Aracımı Beyaza Kaplattım Protacta Tek kötülüğü lokal boya oluyo lokal kaplama olmuyo:)Tabi boyadan daha iyi kaplama protacta yaptırmıştım fiyatı hiç söylemiyeyim birdah o fiyatlara yapmazlar sanırım
Bence Civic Aldım şidmi siyah aldım her bi çılgınlk yapablrm
bende yeni aracımı hemen almak istiyorum aldıım gibi mat beyaza giricem :)
bu ara bi mat çılgınlığı var hayırlısı bakalım :)
Bunu Antalyada yapan bir yer hiç yok mu..?
Edit: Çoğu reklamcı yaparım dedi ama bu ısı prof. olarak yanı sadece bu ısle ılgılenen bır yer arıyorum...
Ben araç üzerindeki folyo sökülmesi hakkında biraz bilgi verim öncelikle yaptırdığınız yere gidip onlara yaptırmanızda fayda war çünkü işçilik onların garantisinde ve böyle top sizden çıkmış olyuyor ayrıca geçen maxxcarda kaplanan mat siyah maserati kaplanırken de ordaydım sökülürken de orda oldum ve sadece bazı noktalarda yapışkan kaldı onu pasta cıla ve boya koruma gıbı malzemeler boyaya zarar vermeden aracı tekrar eskı halıne getırdıler suan araç platin galerisinde duruyor ama bana kalınırsa mat siyah daha guzel di;)
Arac çizilmesi konusunda ise şöyle bahsediyim benım kendı aracımda kaplamadan once ınce bir taş izi wardı ve benım gözümü rahatsız ediyordu ama kaplamadan sonra izden eser kalmadı ama geçen arkadasımın aracında tastan dolayı boya atmıs ve darbede baya azdı ama mat kaplamadan sonra ız bıraz belırgınlestı çiziktede aynı prosudur ışlıo çizin kalınlığına bağlı olarak görnme değişio ve sadece çizilen bölgenın kaplaması değişiyor eğer izme kalmasını ıstemıosanız en azından o bolumun pruzunu yok etmenız lazım bu zımparalatmak olabılır o kısmı ve ya astarlamak boya ya da gerek yok cunku kaplamada aranan unsur puruzsuz duzgun temız bır yuzey onun dısında başka bir sorun olmaz...
sahra reklam/mirror digital kaan şeker :0533 598 78 57
telefonu benden aldığınızı söylerseniz yardımcı olucaktır
henüz hiçbir tam kaplama araç 3-5 yıl gibi bir süreyi görmedi
halen "birkaç yıl sonra sökerken ne olacak" sorusuna tecrübe ile sabit cevap kimse veremez diye düşünüyorum
ama tabii uygulamanın ve malzemenin kalitesine güvenerek yorum yapmaktan bahsetmiyorum
umarım kimse hüsrana uğramaz , insanlar bu iş popülerken kazandıkları para ile kalmazlar , bu iş gerçekten herkesin güvenini kazanır umarım :)
bu iş başarılı olur da kendini ispat ederse , sanayi boyacılarının ekmeğinin azalacak olması ihtimali ise beni üzüyor :(
yani bir tarafta fayda varsa birileri de bir miktar zarar görecek maalesef :(
bu kaplama işini taksiciler başlattı.
reklamcılar, araç giydirme işi yapanlar bu işi başlattı.. bunun mazisi de 1-2 yıl değil. 2005 sonlarında taksilerin kaplattıklarını bizzat biliyorum.
o zamanlar prof yapılmıyordu tabi. kullandıkları malzeme de üst düzey malzeme değildi muhtemelen. ama bu sorunun cevabını taksiciler mutlaka biliyorlar.
kötü boyalı araçlarada sorun olcağı kesin ama orjinal boyalı araçlarda bir sıkıntı olmuyor , bide direk tutup çekme yerine gerekli söküm malzemeleri kullanılırsa hiçbir sıkıntı yok.
merhaba, arkadaşlar mesleğim reklamcılık 12 senedir bu işi yapıyorum. konuyu baştan sona okuyamadım ama yardımcı olabileceğim bi konu olursa kaplama, araç giydirmeydi her türlü yardımcı olurum... 0543 287 33 42 Erkan BULUT
arkadaşlar bişey sorucam ben aracım yeşil. kırmızı kaplatmayı düşünüyorum ama kapı içleri motor kısmı yeşil kalıcak muayneden gecerken sorun olumu acaba ?
neden oralar yeşil kalsın kaplanır oralarda...
kaplanmaz :)
taksilerinde kapısını açınca kapı içleri aracın orj rengi
Hemen vereyim, 2005'te 98 Palio almıştık şirkete reklam yaptırmak için yeşil olan orjinal boyayı beyaz folyoya kaplattık 4.5-5 sene kullandık.
2 ay önce satmak için folyoyu söktürelim dedik.Tavan zaten solmak üzereydi boya kalmamıştı,kaputta avuç avuç her yerde açıklık kaldı siyah renkte.
Sonuç olarak komple boyatmak zorunda kaldık:)
Söktürürken havanın sıcak olması önemliydi tabii kasımda çok sıcakta değildi onun ne kadar etkisi vardır bilemem...
Kaplatma masrafına 100-200 ruhsat değişikliğini muayeneyi koyun hiç bir problem olmaz.
folyo sökülürken havanın ve sökülen yüzeyin sıcak olması cok önemli. sıcak oldugu taktirde zorlamadan ugraştırmadan ve hasar vermeden kolayca sökülüyor.
iyide bu eski nesil folyolardan heralde reklamcı spec.. protac falan yeni çıkmadı mı 2005 te warmıydı bu kaliteli folyolar
ben 2007den beri biliyorumda 2005 i bilmiyorum varmıydı yokmuydu ?
benim aracın tavanı dısında her yeri kaç defa boya görmüş. sizce kaplatmak mı mantıklı olur yoksa boyatmak mı ? araç siyah mat siyah olacak.
senin arabaya bu saatten sonra boyada kaplamada kar etmez hacı :D
sen bi sus be olm
arkadaşlar kafama takılan bir konu var folyo kaplattık örneğin yeni kasa bir civic i s2k kırmızısına aradan 2 sene geçti güneşte kaldı yıkandı toz toprak kar yağdı temizlendi neyse sonra allah korusun ufak bi kaza yaptık ya da araba çizildi ve o kısım değişti sonuçta bu folyo güneş herşeyin rengini değiştirir burada yeni yapılan folyo ile aracın üzerindeki folyonun renk tonu tutmayacak e pasta ile de eşitlenmiycek ne olacak bu konuda bilgili arkadaşlarımın yorumları nedir yanıtlar için teşekkürler saygılar...