senin arabaya bu saatten sonra boyada kaplamada kar etmez hacı![]()
sen bi sus be olm
arkadaşlar kafama takılan bir konu var folyo kaplattık örneğin yeni kasa bir civic i s2k kırmızısına aradan 2 sene geçti güneşte kaldı yıkandı toz toprak kar yağdı temizlendi neyse sonra allah korusun ufak bi kaza yaptık ya da araba çizildi ve o kısım değişti sonuçta bu folyo güneş herşeyin rengini değiştirir burada yeni yapılan folyo ile aracın üzerindeki folyonun renk tonu tutmayacak e pasta ile de eşitlenmiycek ne olacak bu konuda bilgili arkadaşlarımın yorumları nedir yanıtlar için teşekkürler saygılar...
güzel soru bence tutmaz renk komple kaplatırsın zaten bunu kaplatan adam dayanamaz2 sene sonra başka bişi bulup yapar
protac ta bende sorun yasadım bobrek kaplatmaya ıgtıtm kendı ustamlakı tanıyor kendılerını bön bçn bakmalar soru yok sual yok sen solemesen aval aval suratına bakıyorlar bobrekler ıcın 1 hafta sonra gel dedı bana anında cıktım hayırlı ısler bıle demeden esnaflık sıfır adamlarda mumkun oldugunca baska yerlerde yapın bu tıp bır ıslemı.
Peki maxxcarın yaptığı carbon kaplamanın durşu nasıl? folyo üstündeki karbon deseni gibi mi yoksa gerçek karbon gibi mi duruyor... Araç içerisindeki metalik gri yerleri kaplatmayı düşünüyorum bununla...
Hi-End bisiklet sektöründeyim ve elimin altındaki 6-10k € civarındaki karbon bisikletlerden sonra arabamda da en azından o görüntüde bölümlerin olması güzel olur kanaatindeyim? Araç Toyota Auris...
arkdaslar ben aracımı komple karbon kaplattım fakat polıs kesınlıkle yemıyor bunları yok zten arabam sıyah falan ben cok cektım gıttım aracımı ruhsata ıslettım karbon kaplamayı pasalar gıbı gezıyorum ortada
bakın arkadaşlar, zamanında bu işi ticari araçlara reklam basma olarak yaptığımız için size kaplamayla ilgili biraz bilgi vereyim...
öncelikle aracınızı kaplamak için kullanılan folyonun maliyeti 100 lira civarında, size 1500 lira gibi bir fiyata kaplıyorlar.
2. olarak mat olmadığı sürece folyo cidden rezalet duran birşey, kesinlikle boya gibi parlamıyor, kesinlikle boya gibi pürüzsüz bir yüzey elde etmiyorsunuz, ayrıca aracınızın boyasını koruduğuna dair söylenen şeyler kesinlikle doğru değil çünkü boyalı yüzeyin hava alması lazım yoksa folyoyu söktüğünüz zaman boyanın garip bi hal aldığını görürsünüz(tabi uzun bi süre sonra) ayrıca folyo yüzeye cila yapıldığınıda söylüyorlar, evet doğru ancak folyo cila makinasıyla yanabiliyor ve cilada onu kesinlikle boya gibi ne parlatıyor nede pürüzsüz yapıyor.
3. olarak aracını folyo kaplatan arkadaşların nasıl kazıklandığını açıklayayım. vw volt büyüklüğündeki servis araçlarını 500liraya kaplıyorduk üstelik bu fiyata kullandığımız folyonun üzerine yatığımız reklam baskısı dahildi.
4. olarak biz bu işi bıraktık, ama araç kaplama işini yapan elemanlarımız halen fabrikamızda çalışmakta, eğer folyo kaplama gerçekten iyi birşey olsaydı ben gider 100 200 milyona folyoyu alır bizim elemanlara verir ve aracımı kaplatırdım, ama onun yerine gittim ve cillop gibi aracımı komple boyattım çokta memnunum.
son olarak mat folyolar evet iyi güzel duruyor ve amaç zaten aracı mat yapmak olduğu için cila yada parlak durması gibi bi sıkıntı yok, ancak boyaya verdiği zarar onu içinde geçerli, ve ayrıca geçen gün aracımı boyattığım yerde bir q7 nin bazı yerleri folyo sökülürken boyayı kaldırdığıiçin boyanıyordu. ve yine ayrıca bu mat siyah folyo yok beyaz folyo işinin bilmemnesi çıktı yalvarırım yapmayın artık şunu....
katılıyorum sırf deneme amaçlı makine ttum folyoya rengi matlastı 2 .tutusumda yandı folyo .1700 e araba kaplıyan var yaıkın biraz daha boyat yani esnaf tuttuğunu ...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)