Merhabalar,
Elimde Bmw'nin style 80 model jantı var. Bir ayağa kaldırma operasyonu yapmak istiyorum. Genel olarak bu işlere el yatkınlığım olduğu ve talebimin jant onarım işi yapanlar tarafından net anlaşılamamasından dolayı kendim sürdürmek istiyorum.
Dış çeperin parlak metal renginde kalıp orta bölgenin gri renkte olmasını istiyorum. Bu noktada jantın ayrılması gerektiğini, komple halde kumlanması halinde kenarların düzgün çıkmayacağı bilgisi verildi. Bu hususta 2 sorum var.
Parlak olmasını istediğim kısımlar aşırı derin yaralar içermiyor (sizin görüşlerinize de açığım, belki içeriyordur), zımpara ve polisajla istediğim sonucu alabilirim, bunun üzerine bir vernik uygulamam gerekir mi? Söküm sonrası orta kısmını toz boyacıya verip standart kumlatarak boyatacağım.
Asıl problemim ise jantlarda toplam 11 adet civata eksik. M7 Spline yani Fare diş denilen 12 köşe şeklinde civata herhangi bir yerli kaynakta bulamadım. Bulmayı geçtim sökecek uygun bits/lokma bile ortalıkta yok bu ürün de lazım. Setler m6 dan m8 e atlıyor.
Söküm akabinde aynı vidaları tekrar kullanabilir miyim? Eksik olan civataları nasıl tedarik edebilirim. Bu işlemler hakkında tüm önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.
İlgili görselleri ekliyorum.
https://hizliresim.com/r4rs0hh
sb6nysz.jpeg - Hızlı Resim

), zımpara ve polisajla istediğim sonucu alabilirim, bunun üzerine bir vernik uygulamam gerekir mi? Söküm sonrası orta kısmını toz boyacıya verip standart kumlatarak boyatacağım.
Alıntı