User Tag List

5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: BMW BBS Style 80 2 Parça Jant Hakkında Sorularım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

BMW BBS Style 80 2 Parça Jant Hakkında Sorularım

Merhabalar,

Elimde Bmw'nin style 80 model jantı var. Bir ayağa kaldırma operasyonu yapmak istiyorum. Genel olarak bu işlere el yatkınlığım olduğu ve talebimin jant onarım işi yapanlar tarafından net anlaşılamamasından dolayı kendim sürdürmek istiyorum.

Dış çeperin parlak metal renginde kalıp orta bölgenin gri renkte olmasını istiyorum. Bu noktada jantın ayrılması gerektiğini, komple halde kumlanması halinde kenarların düzgün çıkmayacağı bilgisi verildi. Bu hususta 2 sorum var.

Parlak olmasını istediğim kısımlar aşırı derin yaralar içermiyor (sizin görüşlerinize de açığım, belki içeriyordur ), zımpara ve polisajla istediğim sonucu alabilirim, bunun üzerine bir vernik uygulamam gerekir mi? Söküm sonrası orta kısmını toz boyacıya verip standart kumlatarak boyatacağım.

Asıl problemim ise jantlarda toplam 11 adet civata eksik. M7 Spline yani Fare diş denilen 12 köşe şeklinde civata herhangi bir yerli kaynakta bulamadım. Bulmayı geçtim sökecek uygun bits/lokma bile ortalıkta yok bu ürün de lazım. Setler m6 dan m8 e atlıyor.
    Söküm akabinde aynı vidaları tekrar kullanabilir miyim? Eksik olan civataları nasıl tedarik edebilirim. Bu işlemler hakkında tüm önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

İlgili görselleri ekliyorum.

https://hizliresim.com/r4rs0hh

sb6nysz.jpeg - Hızlı Resim
    Konu Alfistifosi tarafından (21-02-2026 Saat 13:01 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    selam, aradığınız bits'i triplesquare veya xzn şeklinde arattığınızda bulabilirsiniz
    EserYnd

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selamlar, maalesef yerli kaynaklarda yok. M8 bitsi dremelle modifiye edeceğim bakalım. Basit bi jant projesiydi ama ateşin icadından başlamam gerekti

peace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cemberi polisaj yapmak istiyoruz anladığım kadarıyla bu işlere yatkınlık ve sökecek malzemeniz yoksa hiç girişmeyin. bu insta adresine bi bakın bu işlerde tecrübelidir eren Instagram
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uzaylıların bizi görmesi için çizilen sıfırlar gayet gereksiz..
    https://www.instagram.com/topalworks/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı peace Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cemberi polisaj yapmak istiyoruz anladığım kadarıyla bu işlere yatkınlık ve sökecek malzemeniz yoksa hiç girişmeyin. bu insta adresine bi bakın bu işlerde tecrübelidir eren Instagram
    Derdimi çözebilecek birini bulamadığımdan kendim girişmek durumunda kalmıştım. Kuzgun jantla görüştüm, kendisi ilgilenecek. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Takıntılı olunca bu tip işler çok zor ilerliyor maalesef.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler