|
|
#1 | |||
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]()
Otomobil: CıvıC Vtec2
|
meraba arkadaşlar hepinize hayırlı hafta sonları diliyorum.Sizden bana yardımcı olmanızı isteyeceğim konu benim 2006 model Bej rengi olan Honda Cıvıc aracıma pasta cila ardından boya koruma yapmak istiyorm.Araç şu ana kadar hiç boya koruma yapılmamış kılcal ve dairesel çiziler mevcut ama kaportasında derin çizikleri bulunmamakta.Tamponlarımızda çizikler mevcut onları boyatmayı düşünüyorum ve ardından sizinde yardımlarınızla pasta-cila ve boya koruma yapmak istiyorum bana tam bi liste gerekli sana şunlar lazım şunları kullanmalısın diyebilecek abilerimden yardımlarını bekliyorum.Yakın zamanda aracın fotoğraflarınıda eklerim inşallah o zaman daha fazla bilgi sahibi olursunuz.
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: B18 swap Coupe Civic
|
boya koruma zaten pasta ve cilayida icine alan bir uygulamadir.. eger araciniza elle uygulama yapacaksaniz cizikler konusunda hayal kirikligina ugrayabilirsiniz.. ama makinaniz varsa
kil icin herhangi birini pasta icin menzerna 1500-2500-3000 wax icinde collinite 915 yada 416 kullanabilirsiniz ortalama bir uygulama boyle bir listeyi kapsar.. tamponlar icinde aracin boyasiyla %50 karistirilmis vernik, 2500-3500-4500 zimpara ve 3 farkli ayarda pasta gerekir tamponu boyatirsaniz kesinlikle renk farki olacaktir |
|
|
|
|
|
#3 | |
![]()
Otomobil: Pure White
|
__________________________________ Hareli köyün polisajcısı !!! ![]() 88 coming soon...
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
![]()
Otomobil: B18 swap Coupe Civic
|
![]() rotus yapilirken eger aracin boyasina vernik atilmissa yani metalik bir renkse rotus boyasina yaklasik olarak yari yariya vernik katilir bu oran boyanin cesidine gore degisir.. birseyi daha iyi biliyorsaniz buyrun paylasin bizde yanlis oldugumuz yer varsa duzeltelim yanlis bilmiyorsam forumun amacida ukalalik etmek degil bilgi paylasmaktir. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
bılıosun ama eksık bılıosun.o 1500 demek 1500zımpara cızıgını alır demek yanı 3000yazan daha az asındırıcı bı polish.opak boyaya vernık snrdan atılır metalık kendınden vernıklıdır.bılmeden denemeden kesın yargı kooymak yerıne bıraz daha arastırmaanı tavsıye ederım.
__________________________________ Hareli köyün polisajcısı !!! ![]() 88 coming soon...
|
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
Otomobil: subaru outback 2.0D
|
![]() Opak boyalarda (genelde) vernik en üst katman olmadığından single stage olarak anılır o yüzdende polisaj yaparken pede aracın boyasıda bulaşabilir bu da normaldir. ![]() Menzerna konusunda da Ömür'de senden farklı birşey yazmamış aslında. Sadece aşındırıcılık sırasına göre yazmış. ![]() Aslında Menzerna'da kutu üzerinde yazan rakamlar o kadar grid zımpara izini alacak anlamına gelmiyor. Örneğin FG500 serinin en ağır aşındırıcısıdır; ama 500 grid zımpara izini almaz 1000-1200 grid zımpara izini alır. Bakınız menzerna (tüm seriyi koymamışlar ama olsun bakmakta fayda var) http://www.menzerna.com/fileadmin/be...re_english.pdf |
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: ...
|
Isim.....Grit......cut.......gloss
fg500....1200..... 10.........5....fast gloss pg1000..1500.......8.........3....power gloss ıp2000...2000.......7..........6...ıntensiv polish pf2500...2500......6...........8...power finish ff3000...2500......5..........9....final finish sf4000...3000.....5..........10...super finish sw........ N.a.......2..........10...protect |
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: ...
|
Birde bunların eski kodları var
Menzerna kadar abuk subuk ürün isimlendiren bir firma daha görmedim gereksiz kafa kaşırtırıyorlar.
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
telefondan anca bukadar yazabılıyorum safak 13
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
|
|