|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: 99 Impreza GT, 92 Tempra SX, 06 Grande Punto
|
İngiltere'den sipariş ettiğim ürünlerin gelmesiyle birlikte Punto'ma ikinci bir uygulama yaptım. Umarım beğenirsiniz.
Uygulamada Sırası ve Kullanılan Malzemeler: 1) Meguiar's NXT şampuan ile araç yıkandı. 2) Bilt Hamber sert kil ile kil uygulaması yapıldı. 3) Çizik durumuna göre Menzerna Power Finish veya Intensive Polish ve Cutting pad ile çizikler giderildi. 4) Meguiar's Speed Glaze (#80) ve Polishing pad ile Menzerna'nın bıraktığı hologramlar ve makina izleri (buffer trail) giderildi, yüzey kusursuzlaştırıldı. 5) Yüzey, %90 IPA ve %10 Fairy karışımı ile Menzerna ve Meguiar's ürünlerinin bıraktığı yağlı kalıntılardan arındırıldı. 6) Victoria Lite Cleanse ile yüzey glaze ve wax için hazır hale getirildi. 7) Chemical Guy's EZ Cremé Glaze ve finishing pad ile yüzeye ek parlaklık kazandırıldı. 8) Çift kat Victoria Concours Wax ile boya koruma altına alındı, boyaya ek ıslaklık ve derinlik kazandırıldı. 9) Lastikler Meguiar's Endurence Tire Gel ile parlatıldı. 10) Ertesi gün (fotoğraflarda yapılmamış durumda) dış plastikler Meguiar's Ultimate Protectant ile koruma altına alındı. 11) Ertesi gün insan içine çıkmadan önce son kez Victoria Wax Quick Detailer ile silindi. Uygulama süresi: 8 saat Aşırı derecede yorgun olduğum ve de vaktimin kısıtlı olmasından dolayı önce-sonra fotoğrafları çekemedim. Dolayısıyla sadece uygulama sonrası fotoğrafları yüklüyorum. Fotoğraflar bu sefer telefon ile değil Canon fotoğraf makinasıyla çekilmiştir. En son olarak da video ekledim. İyi seyirler ![]() Not: Araçta tırnak kadar bile boyanan parça yok. Plastik olan parçaların rengi biraz farklı gözüküyor (tamponlar, kapı kolları). Ne yaparsam yapayım geçmedi. Kullanılan ürünlerim resmi: ![]() Uygulama sonrası fotoğrafları: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Speed Glaze ve Menzerna'dan sonra Yıkama sonrası: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Glaze Sonrası: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wax Sonrası: ![]() ![]() Aracın Çevresini Genel olarak Aldığım Video; resimlerde olmayan bir kaç şaka gibi yansıma mevcut izlemenizi tavsiye ediyorum. Aşağıdaki resmin üzerine tıklayınca photobucket sitesinden videoyu açıyor. Embedded yapamadım.
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Porsche 911 Turbo S - Peugeot 106 GTI
|
Maşallah sıfır gibi olmuş..Tebrikler
__________________________________ 34H2404 |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
maşallah ellerine saglık cam gibi olmuş...yalnız 8 saatte iyi ugrasmıssın
__________________________________ 35 1/2 KSK ''Emniyet Kemerimizi Takalım,Takmayanları Uyaralım " psn : derman3534 |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: subaru outback 2.0D
|
Deniz, eline sağlık
|
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
|
Teşekkürler abi
![]() ![]() Teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: ЧD Fio.
|
Vayy be Punto mükemmelin ötesinde çok parlıyor abim maşallah valla.
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
hadi itiraf edin aslında işlem yapılmadı araca kırmızı krom kaplandı değilmi
![]() şaka bi yana ellerinize sağlık harika olmuş
__________________________________ AŞK'lar Hep 3 Harflidir... GTI-VTI-STI ![]() Murat Ç. |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: MK2b mJET
|
Uhhhhh masallah yanıyor valla.Ellerinize sağlık.
Su fotoları görünce acayip imreniyorum ya.Elimde malzemeler,alet edevatım olsa birazda pratiğim olsa arabanın boyasını sökerim yani ![]()
__________________________________ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
Herkese çok teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: 106 GTI
|
eline saglık...
__________________________________ "Kalabalıkta Artistlik Yapanın ; Tenhada Özrü Kabul OLMAZ!" Allahına kadar anGara styLe |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
Teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: passat b5
|
tüm malzemeler kaça mal oldu hocam elıne sağlık mukemmel otesı olmus. emınım sıfırken bunun yarısı kadar ıyı gorunmuyordu
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Scirocco
|
maşallah eline saglık güzel olmuş, bu meguiarsın lastik parlatıcısı cok ama cok az sürmek gerekiyo herhalde sürüp yıkamadan sonra yola cıkıyosun bi bakıyosun lastik cevresinde siyah siyah izler var lastik yanaklarından geliyo hiç sevmiyorum o özelligini.
__________________________________ Old BUGEYE Mafia Member " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "RWD yanlarım demiş FWD sardırırım demiş AWD yahu gençler sizinle uğraşamam demiş....
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
Yıkama bittikten sonra detaylarla ilgilenmeye başlıyorum (aracın içi, plastik aksamlar, quick detailer uygulanması vs). Bu sırada lastikler hafif hafif kurumaya başlıyor zaten. Bauhaus'tan aldığım 1 TL'lik süngerle Endurence'ı sürüp çıkıyorum. Ki az da sürmüyorum zaten. Az sürüp bütün lastiğe yayabilmeyi beceremedim hiç. Hiç akma yapmadı şimdiye kadar. Ancak lastik komple ıslakken ne olur bilmiyorum.
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
Ellerine sağlık valla maşallah, göz alıcı derecede başarılı
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: yok
|
Endurance'ı ayakkabı süngeri ile sürüyorlar genelde.
http://www.tibet.com.tr/images/urun/1200482-520-fi-cilali-ayakkabi-sungeri.jpg için Google Görsel Sonuçları |
|
|
|
|
|
#17 |
|
TechTurkey
Otomobil: Corsa C
|
lütfen istanbula taşının
__________________________________ ... |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Honda cıvıc
|
Eline saglık arkadasım cokk guzell olmusss...
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Punto Evo
|
Ellerine sağlık nefis olmuş. İnsanın bu tarz uygulamaları yapabileceği kapalı mekanının olmasıda ayrı bi güzellik tabi. Açık havada çok sıkıntı oluyo.
__________________________________ 0-100 ü olmayan adam... |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |