|
|
#1 | ||||
![]() |
Selamlar
Çıkma aldığım jantlarım çok kötü boyanmış. Yıkamacı da dibine girdiği için şöyle bir görüntü oluştu : ![]() Bütün jantlarda var bu izler.. Önce üstündeki boyayı çıkartıp sonra saclarda olduğu gibi zımp+astar+sprey boya yapsam olur mu? (Bu boya çıkarma işlemi nasıl olur??) Afyon'da Boyacılara sordum çok garip fiyatlar verdiler. Bende kendim yapayım istiyorum.. Veya Plastidip mi yapsam ![]() İyi günler __________________________________ Astra CDTi ![]()
Son Düzenleyen plekumat; 16-04-2011 17:49. |
||||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: ..... 53DN637 ..... Renault Clio Williams
|
Bu tarz olayda boyayı çıkarmanın en etkili yolu fren hidroliğidir.
Jantları lastiklerden ayırın.Fren hidroliği ile bir leğende fırça yardımı ile yıkayın.Zaten boya namına birşey kalmaz jantta.Daha sonra bildiğiniz zıpmara astar boya vernik işlemlerini yaparsınız.Hatta fotolara bakılırsa zımparalaralık bir olayda yok gibi jantlarda.Direk skoç boya vernikte olur. __________________________________ Powered by PPRMotorsport |
|
|
|
|
|
#3 | |
![]() |
Eyvallah Abi.
Kendim yapabilirim galiba. Boya seçimim nasıl olmalı sence? Bildiğimiz kaliteli sprey (duck vs.) olur mu? Monrock griye yakın bir renk olsun diye düşünüyorum ama spreyde bulmak sıkıntılı olur galiba. Standox'cuya veya başka yere boya kardırıp, kompresörle boyasak, jantın fırınlanmasına gerek var mı? __________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: 220-221
|
bu konuda arkadaş detaylı şekilde açıklamıştı bence incelemelisin
Çizilen, Rengini beğenmediğiniz jantlarınızı kendiniz boyayın.. Fotoğraflı Anlatım.. __________________________________ Satılık Kılcal Çiziği Bile Olmayan Garantili Blackberry Bold 9900
|
|
|
|
|
|
#5 | |
![]() |
Eyvallah hocam arayıp bulamamıştım konuyla ilgili ..
Bende çizik yok ama zımparadan macun işine bakayım . __________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: 220-221
|
linkini verdiğim konu dışında ben kendimde jant boyuyorum keyfe keder
en başta jantın durumuna göre kalın zımpara ile girişiyorum (260 sana uyar) daha sonra tesviye işine girişiyorum macunlanacak yerleri macunluyorum, macun kuruduktan sonra tekrar 500lük zımpara ile girişiyorum, en son kılcal çizikleri gidermek için 1200lük zımpara yapıyorum. bu işlemler bittikten sonra astar boyasını atıyorum o kuruyunca normal boyayı atıyorum, boya attıktan 15 dk sonra çekmeye başlarken vernik atıyorum. __________________________________ Satılık Kılcal Çiziği Bile Olmayan Garantili Blackberry Bold 9900
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]() |
Eyvallah Hocam. Bilgiler için teşekkür ederim ..
Benim deneyimim hiç yok aslında bu konularda ama deneyip göreceğim.. Sacları boyamıştım, pek vasat olmamıştı. Bakalım bunlar nasıl olacak
__________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
Standox baya iyi markadır boyada.Standox gibi kaliteli bir boya yaptırıp tabanca ile atarsan bence güzel çıkar jantların.
Boya kodu olayına gelince jantın boyaları şu an baya dandik.Çakmak ile bile ısıtıp spatula ile bir parça kazısan levha gibi gelir o boya.O parçayı götürüp direk bu renkten istiyorumda diyebilirsin __________________________________ Powered by PPRMotorsport |
|
|
|
|
|
#9 | |
![]() |
Abi aynı renk olsun istemiyorum ya. Şöyle koyu bir renk, daha asil durur gibime geliyor.
Gunmetal veya moonrock gri gibi.. Tabancayla atma şansım pek yok gibi de bir bakayım sanayideli arkadaşlara. Spreye doldurturum büyük ihtimal. __________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
Spreye doldurtma tabiki tabanca gibi olmaz ama başarılı sonuç alınmaz anlamına gelmez.Sabırla güzel bir işçilikle iyi sonuçlar alınabilir. Satılıklar bölümünde O.Z. f1 jantıvar füme renge boyanmış.O konuya bir bak orda boya kodu yazıyordu.Renk benim sevdiğim renklerden
__________________________________ Powered by PPRMotorsport |
|
|
|
|
|
#11 | |
![]() |
Abi bugün gittim servise Standox kataloğundan güzel bir renk beğendim gibi.
Bakalım ilk fırsatta düşeyim üstüne.. bixenon topluyorum şimdilerde.. __________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: ......
|
Ne zaman bascan sen o arabayı..Eskiden basıktı sanki?
__________________________________ Önden ok gibi arkadan .ok gibi
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
Yeni nesil hella mercek kullan bi-xenon işinde.Hem motorları daha sorunsuz ve hızlı hemde merceğin arkaya doğru boyutu daha kısa olduğundan far içine daha rahat oturtur ve sığdırırsın
__________________________________ Powered by PPRMotorsport |
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
Otomobil: insignia 1.6 turbo vs ds3
|
__________________________________ ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜM YUNUS DİYE GÖRÜNDÜM YUNUS EMRE |
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: 106 gti
|
bence sen uğraşma iki masraf olur sana
|
|
|
|
|
|
#16 | |||
![]() |
Yok ya hiç basılmadı daha. Fotoşop sağolsun şöyle bir baktık nasıl olacak diye
![]() Yay'lı Astra'lar sekiyor ya. Param çıkarsa Coilover işine koşturacağım.. Çıkma far bakarken Duy, ballast vs. de uygun fiyata buldum. Otostart'ta indirim yapmışlar 2 Orjinal sıfır far aldım. Cosmo gibi olacak inşallah ![]() Mercek oturtma işinden parasal olarak çok pahalı değil. Birde yaptım olmadı şu bu derdi olmadı. Siparişler geçildi parçaları bekliyorum.
Standox boya kodu aldım servisten geçenlerde. Memlekete gidemiyorum. Gitsem hemen girişeceğim ![]() Hocam memlekete tanesine 70TL para istedi boyacı. O yüzden kendim boyayayım istiyorum. Beceremesemde tecrübe olur. Sıkıntı yok __________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|||
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
Hayırlı olsun