mesaimize saglık tatlım :D huahahah yaw adamlarla gorustum hersey ok ama bnm usengeclıgım var :D detaılıng manyagı olucaz az kaldı.
Printable View
Haklısınız, doğrusunu öğrendiğim iyi oldu teşekkürler
Yalnız buraya hare-dairesel çizik farkını yazmanızın nedeni, sonax veya meguiars gibi yerlerde yapılan uygulamaların derin dairesel çiziklerde etkili olmayıp, harelerde etkili olduğunu düşünmeniz falan mıdır?
Yani sorunumun hare olmadığını öğrendik, sonrasında? :)
Ya da elle uygularsam sonuç alamayacağımı mı belirtmek istediniz?
Valla bahsi geçen firmaların ne yaptığı veya yaptığı konusunda bir düşüncem yok, dolayısıyla da asıl ve tek düşüncemin doğru bilinenin yanlış olduğunu vurgulayıp, ultimate compound, scratch x veya swirlx gibi ürünlerle elle bir sonuç almanızın biraz zor olduğudur.
Gerçi anti tez olarak da meguiars'ın videosunu da ekledim ancak o videoda bahsedilmeyen bir nokta var, ki o da aracın hangi marka/model olduğudur. Çünkü her aracın boyasının sertliği farklıdır.
Dolayısıyla bir Honda boyasında elle uygulama yapıldığında belki videodaki gibi sonuç alınabilirken, özensizce kullanılmış bir E39 kasa Bmw boyasında hiç bir sonuç elde edilemeyebilir.
Elle çizik gidermek zordur, ama çizik kapatan ürünler var,
- Sonax'ın araç boyasına uygun dolgulu renkli cilası (bakınız bauhaus)
- Nigrin'in nanotec serisi gene araç boyasına uygun dolgulu cilası (bakınız bauhaus)
- Turtle wax'ın araç boyasına uygun renkli cilası (bakınız bauhaus)
-Autoglym SRP
-Bilt hamber autobalm
-Chemical guys glossworkz glaze
-Chemical guys ez-creme glaze
-Chemical guys cherry wet wax (biraz zor bulunur)
- Poorboys white diamond veya black hole
Ve aklıma gelmeyen bir dolu dolgulu cila veya glaze ile geçici olarak çiziklerinizi maskelersiniz, elle uygulama ile de gayet güzel sonuçta alabilirsiniz.
Ama dediğim gibi en güzeli, güvenilir bir yerde yani işi bilen birisine aracınızı emanet edersiniz, çizikleriniz giderilir, ardından da tavsiyem bilindik cilalar yerine Aquartz (Forumda Blackbird arkadaşımız satıyor, bende aldım ve uyguladım) veya Gtechniq gibi yıkama esnasında çizilmeyi geciktirebilecek cilalardan uygulamanız veya uygulatmanız yönünde olacaktır.
Sonax'ta da çizilmeyi geciktiren nano uygulama mevcut, forum sponsorumuz Sonax Butik size bu konuda detaylı bilgi verecektir.
o dedğiniz çiziklerden bendede vardı,meg. kil + meg. scratch X version 2.0 + meg. Nxt 2.0 cila yaptım,hepsini elle uyguladım,çiziklerim hala duruyor.sadece araba parladı biraz ama gün ışığında rahatsız etmeye devam ediyor.Demem o ki elle yapacağınız uygulama ile o çizikleri yok etmek zor gibi