Abi benim elimde mavi renkli markasını bilmediğim kil var, denemek için almıştım ama sabunlu su ile sürdüm hem yapıştı hemde fırça gibi çizdi.. Tekrar kil uygulamam hayatta :)
Printable View
kil deil o sakız .paketi acıldıktan kısa sure ıcınde bozuluyor dandık ebay killerinden ne yazıkkı killeri yapıstıgı yerden almak ıcın yıne kıl kullanmak zorundasın ayrıca killerin sertlık duyrumları vardır bazısı agresıflıgı yuksek olan aracı cızebvılır ama en saglam temızleyendır.meduım kullanımı ıdealıdır dıyebılırız.
Konuyu açan arkadaşa tamamen katılıyorum, heryerde parça parça hangisini hangi sırayla hangi malzemeyle yapılacağı hakkında kesin bir bilgi edinemiyoruz. Bende kendim yapmak istiyorum fakat hangi markanın hangi ürününü kullanalım bilemiyorum. Konuyu takipteyim. Ben birde şu pad olayına girmek istiyorum. cutting pad finishing pad bi ton pad var hangi padi hangi ürünle hangi boya durumunda hangi devirde nasıl kullanacağız? :) Biraz fazla "hangi" oldu ama...
Beyler o ufak noname dandik killer yapışıyor aynen.Yapışma değilde sanki ufak bir alanda yüzeye dağılıyorlar.Ben kullanmadım ama detailingturkey'de çok söyleyen var.
Skoda Forum - Detaylı Araç Bakım Forumu - Detailing Türkiye Forum - Tekil Mesaj gösterimi - Mini Detailing Buluşması - 08.04.2012-
cümleten herkese hayırlı günler bu detailing işinde acemiyim bugün burdan okuduklarım kadarıyla gittim birkaç parça bişeyler aldım umarım dogru şeyleri almışımdır almamışsım uyarmanızı isterim öncelikle
aracı yıkamak için Meguiars ultimate wash&wax(sarı şampuan) aldım + yıkama süngeri(yıkama eldiveni kalmadıgı için) aracı yıkıyıp kuruladıkdan sonra.
Atas'ın waxy cream + Meguiars sarı elle ugulama pedini aldım ve uygulamayı düşünüyorum peşinden'de
Meguiars'ın ultimate Quick wax (sprey şisesinde) sil parlat şeklinde kullanmak istiyorum izledigim yol Dogrumudur ?
araç içi temizlik içi Atas vinnet genel temizliyici + torpido ve plastik aksam içinde Atas plak 2r (mat) aldım.
:soru:
Konuya bir hort :)
Şimdi siyah aracımda ufak ufak harelenmeler başladı. Bazı yerlerde kılcal çizikler de var. Geçenlerde gözüme takılınca almıştım Sonax Çizik giderici cila diyerekten şu ürün:
http://cdn.koctas.com.tr/product/360x360/1000099397.jpg
Şimdi okucukça anladım ki önce boya yüzeyini bir temizlemek gerekiyor. Kil + su ile videolarda görüldüğü gibi o işlemi yapıcam ucuzdan bir kil alarak.
Ondan sonra yukarıda resmini koyduğum cilayı uyguluycam ped ve pamuk ya da microfiber bez ile.
Bunun üstüne bir de wax mı atılıyor? Hemen ardından?
Sıralama doğru ve yeterli mi? Son adımda ne yapmam gerekiyor? Varsa yanlış vsvs bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Autocreme lack glanz, anca parlaklık veriyor ve temizlik yapıyor, çizikleri gidermiyor ve ne yazıkki kapatmakta da başarılı değil.
Anladım, peki ne önerirsiniz ince çizikleri giderip parlaklık vermek için. Sıralamam doğru mu?
Kil --> Cila --> Wax (3 ayda bir)
Yıkama --> Sıvı cila (wax) (2 haftada bir)
fiyatları çok pahalı olmasın ortalama iş görsün yeterli diye düşünüyorum. heppsiburada gibi sitelerden ulaşımı alımı kolay iki marka model söyleseniz girişecem bu işe :))
Cila = wax ya da sealant'dır.
Kil + pasta + wax veya sealant
Çiziklerinizin durumunu bilemediğimden ezbere birşey söylemek doğru olmaz. Turtlewax ve sonax'ın renkli çizik maskeleyeci/doldurucu pastaları var, onlardan alıp üzerine de temizleyici ve doldurucu içermeyen cila uygularsınız.
Bende son 1-1,5 aylık zaman diliminde detailing konuları okuyup duruyorum. Yavaş yavaş dizdiğim denediğim ve memnun kaldığım ürünlerden kurmaya başladığım bir çeyizim var. Tabiki daha deneyimli arkadaşların yönlendirmeleri doğru olacaktır. Aracımı sıfır almama rağmen ilk başlardaki bilinçsiz uygulamalrım nedeniyle daha doğrusu bez seçimimdeki yanlışlık nedniyle kılcal çiziklerim var.
Bende her yeni başlayan arkadaş gibi çeşitli konularda çeşitli başlıklarda sorular aoruyor videolar izliyorum, inş mayıs gibi güzel bir detailing yapıcam aracıma kılcallardan kurtulacağım. Kullanacağım ürünler ve sıırası şu olacak sizin eklemek istedikleriniz var mı?
Yıkama durulama
İpa yıkama
Kil
Yıkama durulama
Autogylm srp
Fk1000p
Yıkama durulama
Nanolex washcoat
Durulama kurulama
Sonrasında haftada bir meq quik detailer
2 haftada bir meq quik wax
Şuan quik detailer düzenli yapılıyor
Camlarda hydrorep yada meq cam temizleyici kullanılıyor.
Jant ve lastiklerde nasiol marka temizleyicilee iç kısımda vinet ve sonax genel temizleyici kullanıyorum.
Mf bezlerimi autogylm ile değiştirdim.
Sarı meq pedlerden edindim.
Şimdi ıber blue alma zamanıdır.
Mayıstaki uygulamada yakın arkadaşım polisaj konusunda derste vericek mis gibi olacak :-)
Fantaziye gerek yok ...
Sonax Turuncu
Yıkama için post.
Uber Blue Mf bez
No name kill
Meg 105,205 veya Virtüs 427,473
Glazeye gerek yok .
İpa , Apc,Detap,Vinet,Plak2
Fk1000p veya colli 915 veya 476s(parlatma için bol tüylü mf bez)
Eintell bp100 makina (padler iyi olması gerek)
Lake country turuncu , mavi veya meguiars bordo sarı padler
vur kırbacı :D
Konuyla alakası yok ama Ben arabamı kendım yıkıyorum kapının önünde kova kova su gıdıyor ama içime sine sine yıkıyorum.yanlız mesela araba camurlu yagmurlu bi gunun sonrasında yıkayacam sonax turuncu şampuanla,asıl kafama takılan bu camurlu arabayı once normal duru suyla ıslatıp o çamurları yumşatıp sonra mı sonaxla yıkamalıyım benim amacım arabayı harelendirmeden yıkamak nasıl bi yol izlemeliyim???
Arabayı ıslat biraz bekle. Fırçadan uzak dur .Çift kova tekniği kullan. Tüylü mikrofiber bezler düzenli temizlenirse kurularken aracını çizmiyor. Böylelikle dairesel çizikleri artırmazsın
Ben kendim meguiars'ın sarı şampuanı ile yıkıyorum eğer parlaklık az ise keyfime göre nxt 2.0 atıp kuruyunca ultimate quick detailer ile siliyorum.. eğer canım nxt 2.0 ile uğraşmak istemiyor ise quick wax atıyorum..Kimi zamanda yıkama sonrası ultimate quick detailer ile siliyorum.. Sünger olarak sonax'ın çift taraflı mikrofiber bezli ve püsküllü kırmızı süngerini kullanıyorum ve tabiki çift kova yöntemini.. Sizce nasıl bu kullandığım yöntem? Elimdeki ürünleri daha etkili bir şekilde kullanabilirmiyim?
Elimde sarı meg şampuan
meg ultimate quick detailer
meg ultimate quick wax
meg nxt 2.0 tech wax
Dolgu yapan cilalar ile kısa süreli kapatırsın. Ancak 3 4 yıkamadan sonra tekrar gözüne çarpmaya başlar