Banada 40 senelik boyacı,30-40 gün beklenmesi gerektiğini söyledi.
Daha tecrübeli,o zaman doğru bilgi bu..
Printable View
Demekki o 30 yıllık tecrübe fazla şanslıymış, sor bakalım kendisi soft-medium-hard boya tipleri nedir biliyor mu? Farklı karışımlarla boyanın daha kısa veya daha uzun sürede sertleştiğini de biliyormudur ?
Sen bana kalırsa o 30 yıllık tecrübe ile fazla takılma, belliki yeteri kadar bilgisi yok.
Bu arada birşey aklıma takıldı, sen boyacımısın, yoksa 30 yıllık tecrübenin eksik tecrübelerini kendin edinmişsin gibi buraya mı aktarıyosun ?
Şimdi benim yapmam gereken, arabayı boyatıp yaklaşık 1 ay bekleyip sonrasında da detailing yaptırmak dogru mudur_?
Yeni boyanan parcaya uygulama yapmak icin 30 gun beklemek yeterli olur bence bu mevsimde,
Soner abi boya ustasina pasta cila yapilmasini istemiyorum diye belirt bence
http://www.techturkey.com/forum/2418597-post10294.html
ben demiştim sen inanmamıştın sayın gecü. :D
Boyanın tam tonunu tuturmak için, referans alacığı yere ufak bir bölgeye pasta uygulayıp renk karşılaştırmasını oradan yapması gerekir.
Renk kodu bir tanedir abi ton farkı olmaz demesine bakma servis danışmanına baştan söyle ton farkı olursa bozuşmayalım diye. :)
Eğer pasta uygulamadan boyanın şimdiki mat kirli halinden referans alırsa komple pasta-polisaj yapıldığında yeni boyanmış yer daha koyu duracak diğer yerlerin tonu açılacaktır.
@Fatih41
Sanayide 2 günde perten araçta topluyorlar senin ustanın mantığıyla, her 30 sene iş yapanın dediğine inanma sanayi ustacıklarla doludur çok bildiğini sanan bir mok bilmeyen.
Sende ilk başta temel kavramları öğrenmekle başla cilanın üzerine boya koruma yaparım falan derken kafan karışmasın.
Tam anlamadım ama çırak - kalfayım falan demişsin, eğer meslek olarak yapıyorsan bu işi çıraklık okuluna git yeni şeyler öğrenmeye yenilikleri takip etmeye çalış hiç bir zamanda ben bu işi çok iyi biliyorum herşeyi bilirim düşüncesine kapılma.
fatih cok yanlıs dusunuyorsun.
kısaca bır ornek verıyım yarın.plastık bır kaba boya koy agzını sıkıca kapat hatta koydugun kabı sık ıcınde hava az kalsın ertesı ay o plastık kaba bak gordugun durum aynen su olucak kap şişmiş dokunsan patlıcak sekılde.
boyanın ıcınde cesıtlı gazlar vardır buna tıner cok vesıle olur.
genelde boyacılar dedıgın gıbı yapar amadetaılıngcılerle boyacıları ayıran kısımda budur.
bırı yaptım oldu der dıerı yaptım oldu denılen kısma can verır.
boyanan yere pasta cıla atabılırsın ısterse dun boyanmıs olsun belkıde cok farkına varmazsın hanı 1 ay bekledık aynı sey oldu dıyebılırsın ama boyanın tam kuruması ve gaz salınımını bıtırmesı demek daha dayanıklı boya demektır.yrn obur gun uzerıne zımpara yapıldıgında yaprak gıbı açılmaz sana zımpara sansı verır.yada ne bıleyım taş gelır boya koca bı parca atıcagı yere ufacık bı kopma olur.
gokhan yanı blackbird bu konuda gayet bılgılı bırıdır.
boyanan arac 1 ay 2 ay beklesın artık bu cok klişe bı laf bılende soluyor bılmeyende forumda gorende sagdan soldan duyanda ama dogrusu budur.
he baska bısey daha soylıyım.
boyacı adam neden pasta cıla yapar.?
zaten yenıboya parlamıyormu?
bbnm bıldıgım yuzeydekı kusurları ortmek ıcın zımpara yapar ardınan parlatmak ıcın pasta yapar.
he baska bı konuda boyacının yapıcagı pasta cılayıda kulagımla yaparım.