User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Boya koruma sonrası yıkama nasıl olmalı?

ssdriver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Boya koruma sonrası yıkama nasıl olmalı?

selamlar

bu detailing konularında çok cahilim. ilk defa boya koruma yaptırdım carwax'da. 10 gün aracı yıkatmayın bundan sonraki yıkamalarda da oto yıkamacıların standart köpükleri ile yıkatmayın, boya korumayı aşındırır dendi. kendiniz sonax vs. gibi bir şampuan alıp onunla yıkatın şeklinde tavsiye aldım.

bu konuda detaylı bilgi alabilir miyim. hangi şampuanı önerirsiniz? bir de bu şampuanı nasıl uygulayacağız. oto yıkamacıda köpük püskürten makinaya mı konacak, yoksa eski usül kova-sünger ikilisi ile mi uygulamak lazım. sorular komik olabilir kusura bakmayın

Ken_Block - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Farklı ürünlerin piyasada koruma ürünleri bulunmakta kimi uzun soluklu kimide kısa vadeli koruma sağlıyor, ancak dikkat etmemiz gereken konu şu;
    Boya korumanın ömrünü uzun tutmak bizim elimizde. Öncelikle koruma altına alınmış aracımızı doğru yıkamalı ya da yıkatmalıyız yani uygun şampuanla ve mümkünse microfiber bez yada eldivenle zira fırça yada kostik içerikli yıkama ürünleri korumanın ömrünü alıyor. (Maalesef fırçasız köpüklü yıkamada asit ve kostik içerikli maddeler bulunabiliyor).
    Bu iş için üretilmiş piyadada farklı markaların şampuanlarını tercih etmeliyiz.
    Yıkama sonrası yine hızlı wax adı altında kullanabileceğimiz çeşitli markaların ürünleri bulunmakta Autoglym Aqua wax, meguiars spray wax gibi yıkama sonrası kullanımlarda koruma üzerinde ekstra bir katman bırakır buda dolaylı olarak korumanın ömrünü uzatır.
    Fırçalı yıkamadan sakınalım korumanın ömrünü arttıralım

Flu06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mümkünse yaz aylarında yağış olmuyorsa ve yalnızca tozlanıyorsa araçlar araçta iyi bir koruma atılması koşulu ile yalnızca foam lance ile yıkansa fena olmaz..

gerçi aklı verdik ama bi sor hiç denedinmi diye.. yok aga olmuyor öyle dalacan süngerle..

ama nazik dalcan.. ki illaki yine çizilecek sen yine yapacan evde nerden baksan 1000tl lik çeyiz düzdük ne için? birkere diye kandırırlar abi sonra devamı gelir..
    TSI 'a biriki..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgiler için teşekkürler. peki sünger veya mikrofiber bez + şampuan uygulamasında bez ile boya arasında illa toz vs. kalıyor. bu durumda ne yapmalıyız. yani jet ile su püskürttük kiri pası attık. sonra şampuan sünger daldık araca. süngerle yıkarken bir yandan da kalan toz zerrecikleri ile boyayı çiziyoruz. bunu engellemenin en iyi yolu nedir?

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    meguiars yıkama eldiveni alın en basiti zarar vermez boyanıza
    Livestrong

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ali'cim, yıkama makinan varsa foam lance almanı tavsiye ederim. Ya da Unison adresinden Epoca tec one foamer siparişi vermeni tavsiye ederim.

Şampuan olarak; en kolay ulaşabileceğin sonax turuncu konsantre ürünü kullan.

Birde merak ettim carwax ne sürdü de 10 gün yıkama dedi. Ben nanoda bile maksimum 7 gün sonra aracı yıkıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ssdriver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilgiler için teşekkürler. peki sünger veya mikrofiber bez + şampuan uygulamasında bez ile boya arasında illa toz vs. kalıyor. bu durumda ne yapmalıyız. yani jet ile su püskürttük kiri pası attık. sonra şampuan sünger daldık araca. süngerle yıkarken bir yandan da kalan toz zerrecikleri ile boyayı çiziyoruz. bunu engellemenin en iyi yolu nedir?
    Bu durumda detailer dediğimiz ürünleri kullanıyoruz..

Ben kokusunu çok sevmemden kaynaklı size meguiars ultimate detailer tavsiye ederim..
    TSI 'a biriki..

ilkercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben boya korumayı da kendim yaptım.

arabayı da kendim yıkıyorum.

öncelikle boya korumayı uzun ömürlü kılmak senin elinde. iyi yıkarsan çizik vs oluşmaz.

bol su ile yıkamak lazım. eğer kova ile yıkayacaksan çift kova yap. kesinlikle fırça ile yıkama. en güzeli mikro-fiber eldiven. eldivenle yıkarken sürekli temiz tutmak lazım.

şampuan olarak arexonun filan cilalı şampuanları iyi.

ben makina ile yıkıyorum. 150 lira karscher aldım foam lancer hediyeli

önce tazzikli su ile kumunu tozunu akıtıyorum. sonra en adisinden bulaşık deterjanı ( seç marka 1.40 lira ) ile köpüklüyorum. hiç eldiven dokundurmadan yine tazzikli su ile akıtıyorum köpüğü. sonra tekrar köpürtüp mikro fiber eldivenle ovalıyorum. en temiz yöntem bu. sonra yine tazzikli su ile yıkayıp kuruluyorum. kurularken yine düzgün mikro fiber bezle çizmeden kurulamak lazım.

güneş altında yıkamayın aracınızı.

benim kullandığım collinite wax 3 ay kadar korumaya devam ediyor. üstelik şampuan yerine dandik mamül kullanıyorum. alkol bazlı bir kimyasal sürmedikçe wax kolay kolay kaybolmaz.

gerekirse wax çekiyorum. 15 dakikalık olay.

Ken_Block - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ssdriver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin ilacın burda..

Meguiars Mikrofiber Yıkama Eldiveni

Kirin yüzeyden kaldırılarak mikrofiber yüzey içerisine hapsolmasını sağlayan bu yıkama eldiveni, yıkamada çiziksiz bir yüzey elde edilmesini sağlar. Süper yumuşak olması sebebiyle nazik bir yıkamaya olanak tanır. Çamaşır makinasında yıkanabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet bu bilgiler süper oldu teşekkürler

benim reçete kabaca
    - Meguiars Mikrofiber Yıkama Eldiveni
    - nxt şampuan
    - Meguiar's Ultimate Quik Detailer

veya bunları türevi ürünler.

@imprezaWRC: hakan nerelerdesin koptuk gittik acil özelden iletişim bilgilerini geçiyorum sana. tamamen şansına bir kampanya dahilinde gittim danıştım carwax'a. adam da anlattı. iyi dedim yapın bakalım. şimdilik memnunum. tek eleştirim. ozonlama ve antibakteriyel yüzey kaplama adı altında sürdükleri şey aracın içini buz pateni pistine çevirmiş. heryer o kadar kayıyor ki bugün yolda giderken direksiyona biraz güç uygulayınca yükseklik ayar mekanizmasından kaydı direksiyon inşallah kısa zamanda geçer. aracın dışı konusunda da ne yaptılar bilemiyorum. sıfır numara pasta ile başladıklarını biliyorum o kadar. senin bu yazdığın ürünleri de araştıracağım hemen.

@ilkercom: yıkama hakkındaki ipuçları da çok iyi oldu teşekkürler.

ben bu iş boya korumada biter diyordum. bize yeni masraf kapıları açıldı şampuan eldiven vs. hanımdan dayağı yiyeceğiz yakında

aez
    Misafir
    Arabanızı, varsa basınçlı su püskürtme makinesi, yoksa fırçaya hortum takarak yıkamanızı tavsiye ederim. Fırçanın arabayı çizdiği bilgisi yanlıştır. Bez veya sünger yıkama anında kirleri toplar ve arabaya sürtünerek boyayı çizer. Kirler fırçada tutunamayacağı için çizme yapmaz.
    Ben sizr 3m car care ürünlerini kullanmanızı tavsiye ederim.

3M Oto Bakm Temizlik rnleri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabanızı, varsa basınçlı su püskürtme makinesi, yoksa fırçaya hortum takarak yıkamanızı tavsiye ederim. Fırçanın arabayı çizdiği bilgisi yanlıştır. Bez veya sünger yıkama anında kirleri toplar ve arabaya sürtünerek boyayı çizer. Kirler fırçada tutunamayacağı için çizme yapmaz.
    Ben sizr 3m car care ürünlerini kullanmanızı tavsiye ederim.

3M Oto Bakm Temizlik rnleri
    hurafe bence bu.. badana fırçası arabanın anasını ağlatır

hocam şampuan olarak atas markasının autobellasını kullan şampuan nötr olduğundan asidik veya bazik özellikde değil wax ını yani korumanı söküp atmaz..

bu arada bence meg'in yıkama eldiveni kullanılabilecek en kötü eldiven..

hiç kullanılmasa daha iyi diyebilirim..

yurt dışından kaliteli bir eldiven edinin..
    TSI 'a biriki..

ilkercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tekzenden 3.5 liraya eldiven aldım gayet iyi. kışın ellerim ıslanıp üşüyor ama neticede iş görüyor. ve ayrıca aracın üzerinden kaba toz kir akmadıkça neyle yıkarsanız yıkayın çizilir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)