User Tag List

12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Yeni Otomobil ve Yeni Boyanmış Otomobil

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yeni Otomobil ve Yeni Boyanmış Otomobil

arkadaşlar selam, 2 tane sorum var birincisi yeni aldığımız otomobile ne gibi koruma işlemi yapabiliriz ya da yaptırabiliriz?

ikincisi ise Maserati ile ufak bir kaza yaptım bu vesile ile de araçta daha önce beğenmediğim kısımları da yaptırıp boyatacağım toplamda 5 parça boyanacak 4 parça ise boyanmayacak, boyandıktan sonra 30-60 gün beklenmesi tavsiye ediliyor, boyandıktan sonra sadece pasta attırmak mı lazım? meguiersın 'polish' i iş görür mü?
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi işine karışmak gibi olmasın ama komple boyatsan daha güzel olmazmı renk tutmama gibi birşey olursa yazık olur diğer yeni boyanan parçalara

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında yarım iş yapmak benim de hoşuma gitmiyor, araç 1,5 sene önce boyanmıştı ama yolcu tarafında sonradan vernik kalkmaları ve de kapı altında da pas kabarmaları başlamıştı, şans veya şanssızlık yolcu tarafından oldu kaza be de sorunlu olan bütün kısımları tekrar yaptırdım kaporta olarak sürücü tarafında ise herhangi bir sıkıntı yoktu... üstten boyatmayı sevmiyorum komple boyatacaksam yine komple soyup yapmam gerekiyor açıkçası bundan önceki sefer çok para verdim hepsini çöpe atma fikri beni sinirlendiriyor o nedenle boya tutma garantili boyatacağım ama boya rengi tutmazsa zaten aynı renkten mecburen boyamaya devam edeceğiz

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Abi selamlar daha bilgili arkadaşlar daha detaylı bilgiler verecektir ancak.

Yeni aracın üzerinde mum katmanı varsa onu alacak bir polish, üzeri glaze / wax şeklinde koruma yapılacak.

Ufak kaza için de geçmiş olsun, parça parça yerine hasarlı / düzeltilecek / değişecek parçaları içten de olmak üzere komple dıştan boyatmak daha mantıklı olacaktır bence de, zira ton tutmama riskini ortadan kaldırırsınız. Genellikle 1 ay sonra portakallıkları gidermek ve korumaya almak amaçlı komple uygulama yapılması öneriliyor bu arada.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 ay süreyle yeni boyanan parçaya hiç pasta yapılmaması gibi bir şey var mı peki? ilk defa duyduğumda garip gelmişti, gördüğüm tüm kaporta boyacılar yeni boya kuruduktan hemen sonra yüzeydeki hataları gidermek için pastayla girişiyor.

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    polish yapılabilir fakat glaze yada wax gibi ürünler boya üzerinde çok incede olsa katman oluşturduğu için tavsiye edilmez

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M U R A T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    polish yapılabilir fakat glaze yada wax gibi ürünler boya üzerinde çok incede olsa katman oluşturduğu için tavsiye edilmez
    teşekkürler, aracımın 2 parçası yarın boyadan çıkacak, haftasonu 66 atayım diyodum, yapmayacağım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boyanın kuruması aslında her türlü boyanın kuruması gibi, içindeki kimyasal ya da su bazlı malzemelerin buharlaşıp havaya karışması demek o nedenle buharlaşma sürecini sıkıntıya sokabilecek her türlü kaplama cila wax vb sakıncalı sayılıyor, sadece pasta yeterli sanırım...

peki tam kuruduğunu nasıl anlarız boyanın? 1 ay ile 2 ay arasında 30 gün var çünkü

Blackbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni araca yapılması gereken işlemler ilk önce aracın köşe bucak iyice yıkanması gerekiyorki üzerindeki boyayının koruması için sürülen mum tabakası tamamen temizlensin.

Kil uygulayarak boyadaki artıklar iyice temizlenip boya pürüzsüz hale geldikten sonra çizik durumuna göre ihtiyaç varsa ince pasta ile güzelce parlatılabilir.

Boya koruma için özellikle kışın wax ların ömrü çok kısa oluyor 1-2 ayı geçmiyor ya iyi bir sealant yada sağlam bir Nano ürün uygulayıp 1-2 sene rahat edebilirsiniz.

Ankarada Detailing Garaj yada Boom Garaj bu anlatıklarımı yaptırabiliceğiniz yerler.

Benim kişisel görüşüm boya yapıldıktan sonra polisaj işininde hemen yapılmaması boya koruma gibi oda 1-2 ay sonra yapılsa daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Yazın bir 1 ay kışın 2 ay diyebiliriz, ama bunlar çok kesin tarihler değil tabiki bir sürü değişkene bağlıdır hava durumu, otomobilin kapalı veya açık garajda saklanması kullanılan boya, vernik...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir boyanın tamamen kuruduğunu nasıl anlarız pratik bir yolu var mıdır?

Işık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 500ü komple boyattığımda ziebart diamond gloss uygulatmıştım, boyandıktan sonra en az 3 hafta geçmesi lazım demişlerdi işleme alabilmeleri için.
    Boyanın iyice çekip sertleşmesi için 3 hafta yeterli demekki bundan anladığım.

d.berkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam boyanın kuruyup kurumadigini anlamanın pratik yolu yok. Çünkü aslında kuruma dediğimiz olay sizin de bahsettiğiniz gibi boya içindeki kimyasallarin buharlasmasi sürecidir. Bu süreçte boyanin hava ile temasını kesmek boyanın ömrünü kısaltir. Benimde tavsiyem en az bir iki ay beklemeniz.

Yeni araç içinde Gökhan beyin anlattigi gibi uygun şekilde yıkama + kil + gerekliyse polisaj ve sonrasında uygun bir ürünle koruma.. Koruma için tavsiyem kesinlikle Nano teknolojik veya Seramik bazlı ürünler olur. Örneğin aquartz , gtechniq veya opticoat tarzı bir ürün yeni aracinizin boyasını en iyi şekilde koruyacak urunlerdir.. Özellikle Opticoat oluşturduğu kalıcı koruma katmanı ile çok uzun süre koruma sağlar. Eğer arzu ederseniz iki uygulama içinde yardımcı olabilirim..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)