orası öyle çbs nin uygulaması zor sağlığada biraz zararlı ama sonuç mükemmel çoğu cilaya basar... haa aklıma gelmişken 'Formula 1 Carnabua' cila var oda çok hoşuma gidiyor sonuç güzel fiyatıda uygun 14 tl 'ye aldım 1 hafta önce....
Printable View
orası öyle çbs nin uygulaması zor sağlığada biraz zararlı ama sonuç mükemmel çoğu cilaya basar... haa aklıma gelmişken 'Formula 1 Carnabua' cila var oda çok hoşuma gidiyor sonuç güzel fiyatıda uygun 14 tl 'ye aldım 1 hafta önce....
g3 yada 105 veya bı baska pasta .ne olursa olsun elın alısık deılse hare bırakır .
sıralama olarakta.
clay bar (kil not:amatorden profa medium -abrassive olarak gider.)-compound(pasta) - polish(ince pasta yada hare giderici) - glaze -wax(cila) pasta polish olayından sonra temizleyici toz alıcı sprey sıvılar girebilir.
Abi g3=javelin ben kuzenin kartalına uygulama yaptıydım boyalı parçalar boya makinesinde boyasız gözüküyordu :D
boya kalınlıgı aractan araca degısır g3 le alıcagın katman ıle baska markanın pastası arasında cok bı fark yoktur a. yada b hepsı asındırıcı sonucta
Kankacim dunyalarida sursen iki yikamada hepsi gidiyor cunku birsuru kombinasyon yaptigin zaman hassas eldivenlerle yikayip guzel mikrofiber bezlerle kurulaman lazim. Yani saatlerce cilalayip kuyu suyyla yikattigin da bosa gidiyor. Ikincisi gri ataba herzaman parlar hareleri kolay gostermez benim sana verdigim glaze bile iki uc yikamada bir islak gorunum saglar. Birdigeri ise kalici wax fk 1000p var tavsiye ederim. Benim kullandigim atas virtus 473 makinayla kolay ve guzel oluyor. Bence sen kenara meguiars m105 ve m205 ikilisi kenarda hep olsun m105 hafif kolay kullanilir basarili bi pasta m205 te hem parlatma hem wax etkili polish tir. Bunun sonu yok basarilar:) benimde urunlerim bitti hafta ici perpada erdem boya var adamlar detayli urunleri satiyorlar gidelim alalim:)
Arkadaşlar ilk defa pasta cila yapıcam. Turtle Wax cila aldım. yuvarlak kutuda olan. aracımı güzelce yıkayıp ıslak hızlı cila ile kuruladıktan sonra bunu nasıl uygulamalıyım? Nemli bez ile uygulayıp daha sonrasında tekrar kuru bir bezle mi kurulayım? yada farklı bir uygulama var mıdır?
hızlı cila ile kurulamasan da olurmuş. bu tip ürünleri uygulamada fazla detaya gerek yok. neticede 1.5 ay ömrü var en çok. yumuşak sünger veya ped ile sür. mikrofiber bezle temizle, parlat.
Süreceğim sünger nemli olmalı mı? bir kaç kişi nemli uygula dedi ama. bunun nedeni nedir?
Kalicilik az olur. Uygulamayi kolaylastirmak icin yapilan bisey. Ben yikamadan sonra arac islakken uzerine cila serpiyorum o sekilde yaydirarak siliyorum. Cilayi sulandirarak da kullanan var.
Teşekkür ederim. Bakalım detailing olaylarına yeni başlayan biriyim. Şuan atas ürünlerini tercih ettim denemek amacıyla en kısa zamanda Meguiars NXT almam gerekli galiba wax uygulama olarak :) MF olarak BİM yada A101 de satılanları kullanıyorum. 2 kova su ile yıkıyorum şuan.
kılcal cizikler fazla degilse benim tercihim 105 filan yapmadan 205 ustune collinite905 tercih ederim.Birde m205 ile 905 arasına glaze dedikleri (m66) yapılıyordu sanırım.camlara m21 bitti gitti:D
Bunları hangi pedlerle yapmak daha mantıklı onu tam kavrayamadım tam olarak bende:)
Scholl den sasmayin pastada. Uygulamasi da baya baya kolay.
Scholl s3(cok cizik varsa yun, yoksa cuttidg pad).
Scholl s30+Nano compound, orta yada yumusak ped.
Ipa ile guzelce silin uzerine ne istiyorsaniz atin. Nxt fln demeyin ama. Ya fk atin yada nano bir urun kullanin. Su anda garajda eglencesine bizim clio yu yapiyorum ;) sealant olarak nanolex ultra ve wolfs body wrap atiyorum. Sabah bir kat daha body wrap le sonlandiracagim ;)
Meguiars oyle aman aman fark yaratan bisey degil. Ben bi no7 glazeini kullaniyorum bidde 85 i.
Wax olarak colli iyidir. Ama glaze uzerine atinca cok kalici degil.
Pasta olarak g3 sarı olanı kullandım ama çok memnun kalmadım. Cila olarak Formula 1 sarı carnabua özlü cila var memnun kalacağınıza eminim...